Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интернет портал на КНДР!!!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

че кои е казал че е имат могъща армия ?
    аз отбелязах че е имат "голяма армия" ,има разлика макар че според мен 1 000 000 войници не са за пренебрегване.

иначе съм съгласен с Камерер
    No job
    No money
    No girl
    No problem

Comment

fichev написа
      че кои е казал че е имат могъща армия ?
      аз отбелязах че е имат "голяма армия" ,има разлика макар че според мен 1 000 000 войници не са за пренебрегване.

иначе съм съгласен с Камерер
      Фружин Асен е написал "могъща армия" и аз на това реагирам, вината е моя, че не го отбелязах правилно.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

неговото "могъща армия " беше по скоро иронично имайки предвид въоръжението Т-34,80 Н-5 (Ил-28), 107 J-5 (МиГ-17), 159 J-6 (МиГ-19)
        No job
        No money
        No girl
        No problem

Comment

Че разпадането на СССР ги удари е ясно. И че повечето им техника е от 50-те и 60-те е също ясно. Лудостта е да се поддържа такава огромна армия, вместо да се свали на 150-200 хил., ама боеспособни. Този един милион дали ще има дрехи, храна, екипировка и гориво за една война? Силата им обаче не е в танковете Т-34, ами в атомното оръжие. Иначе тази армия дори Южна Корея не можа да завладее, камо ли някой друг.

Фичев написа
          ама за да се отприщи "информационния язовир " както казваш първо на власт трябва да дойде някои по който предприеме съотвените деистивя нещо което поне според мен няма да стане в близко бъдеще
          Не е вярно това. Общо взето бъркаш причина и следствие. Обикновенно народа започва да недоволства и тогава водачът разбира че трябва да извърши реформи, ако иска режимът да се запази. А ако не разбира, заменя го някой който разбира А реформите в края на крайщата водят винаги до крах на тоталитаризма. Справка Източна Европа, СССР. Асад (старши) не беше хич реформатор, но се наложи да разреши достъпа до интернет в Сирия. Или щеше да го направи или да рискува да го свалят от власт.
          Времената на тоталитаризма безвъзвратно си отиват. За което не малък принос имат именно медиите и модерните технологии.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain може и да си прав че бъркам причина и следствие но идеята ми беше че докато има здрав тоталитарен контрол и цензура и държавата контролира целия живот на гражданите нещата няма да се променят.
            No job
            No money
            No girl
            No problem

Comment

Dinain може и да си прав че бъркам причина и следствие но идеята ми беше че докато има здрав тоталитарен контрол и цензура и държавата контролира целия живот на гражданите нещата няма да се променят.
              Едно време беше друго. Имаше само радио и вестници и правителството можеше да контролира и двете. Най-много и някой черно-бял телевизор на 1 от 1000 семейства. Ех, златна среда на 20-и век
              Сега интернет, кабелна телевизия, независими канали, мобилни технологии, DVD, CD, видеокасети, евтини книги, информацията тече многократно по-бързо във всички посоки, на всеки километър е и такаааа до края на светаааа
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Е, цензурата никога не може да бъде съвсем "тотална", само изразът е такъв Колкото и да е гъста решетката на клетката, винаги трябва да има пролуки, в противен случай обществото няма да съществува. А дори и най-малката пролука пак е път за информацията.
                Освен това в тоя тип общества, когато достъпът до информацията е изключително затруднен, тя се замества със слухове, които в крайна сметка са много по-разрушителни като последствия.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Камерер написа
                  Е, цензурата никога не може да бъде съвсем "тотална", само изразът е такъв Колкото и да е гъста решетката на клетката, винаги трябва да има пролуки, в противен случай обществото няма да съществува. А дори и най-малката пролука пак е път за информацията.
                  Освен това в тоя тип общества, когато достъпът до информацията е изключително затруднен, тя се замества със слухове, които в крайна сметка са много по-разрушителни като последствия.
                  Да, а пък и от друга старана във всяко едно подобно общество, което следва като кон с капаци някаква идеология или е на лице промиване на мозъците от тоталитарния режим, се нуждае дори и от някакви(били те малко на брой) такива "други", които да са против, които да символизират лошото, към което обществото не се стреми, което отбягва....единствено по този начин то може да се самоидентифицира и да детерминира един вид своите идеи- като посочи противоположните. Разбира се, както каза Камерер-а не може да има пълно затъмнение на информация за различния свят също и по тази изтъкната от мен причина. Когато мозъците са вече промити обилно от идеологията(придимно при по-необразованите слоеве), тогава каквато и да било информация за "другия свят", "другите, различните страни" би била изтълкувана като нещо отрицателно, нещо противно на нашата идея и следователно лошо....така на властите в един момент започва да не се налага да държат чак толкоз здраво юздите...и така пукнатината се поразширява малко.....от това поразширяване обаче могат да се възползват и вътрешните "други" или поне малко по-инакомислещи, които са способни да запалят някакви огньове...може би и оттук иде проблема на цялото това контролиране на информацията....поне аз така го виждам

Ще ме извините за оффтопика тука, обаче ей-това ми направи голямо впечатление по-горе :

Dinain написа

Византиец написа
                  Да бе, а пък забележи само какво пише в раздела им за ИТ Индустрия на сайта:
                  Вече сигурно има автоматичен превод на никовете :twisted:

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                  ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                  ,sevogorob eht erew ysmim llA
                  .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                  тарляха се и сврецваха във плите;
                  съвсем окласни бяха тук щурпите
                  и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Айде още неща по въпроса за КНДР :

- най- отдолу има интересни линкове....

Има и версия в бг варианта на Уикипедията, ама не е толкова подробна и богата статията :

http://www.pyongyang-metro.com/ - Неофициален сайт на метрото в Пхенян - на английски и корейски

http://www.geocities.com/stojtscho/north_korea - Минимум знания за пътуване до Северна Корея - на български

http://www.koresaram.com/ - Сайт корейцев из России в Америке

THE LABARUM

Comment

КНДР

Што бе мен пак си ме кефят тези откачалки ама маи не ми се жижеее там!!!!!!!!!

Comment

Que lo sepan los nacidos y los que estan por nacer, nacimos para vencer y no para ser vencidos...

Ernesto "Che" Guevara

Comment

fichev написа
                          1 000 000 армия и почти 25% от БВП за воени разходи.
                          Смисълът на всяка класическа комунистическа държава е този - да съществува заради армията си. Това, че 60 години след времето, когато тия схеми са били актуални някъде не могат да се сетят, че вече не са, е само за тяхна сметка. Т.е не за тяхна, а за сметка на хората, живеещи при такова управление.

Comment

А да ви питам - има ли оптимисти за спасяването на хората в КНДР и по какъв начин може да стане според вас?
                            (\_/)
                            (°_°)
                            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Само и евентуално китайския път. Ако диктатурата падне веднага, ще стане разрушение.

Comment

Trampy написа
                                Што бе мен пак си ме кефят тези откачалки ама маи не ми се жижеее там!!!!!!!!!
                                Ако трябва да се шегувам единственото нещо, което би ме изкушило да живея там е следното :

Алкохол и цигари:
                                Ако пушите Беломор (руски цигари с махорка), то севернокорейските цигари по 40 евроцента пакета ще ви се строят “суперлайт”. Вносните цигари са като на фри-шоп. За алкохол също няма да се разорите. Специална молба: не препивайте вечерта преди да идете в мавзолея на Ким Ир Сен – външният ви вид може да се окаже обиден за домакините. В другите дни – пийте си на спокойствие, само не разчитайте, че ще имате шанса да се отспивате сами в хотела – няма да ви оставят там самостоятелно.
                                :twisted: :twisted:

Bulgarinho написа
                                http://www.enlight.ru/camera/dprk/
                                Много интересен линк , само дето някой американец, дето знае руски като го набара, кво ше стане :twisted:

Смисълът на всяка класическа комунистическа държава е този - да съществува заради армията си
                                Е, аз си мислих, че е повече от 25% от БВП :mhehe: , но за класическата комунистическа е важна утопичната идея, ако така е правилно да я наречем, която гради, а армията и милицията са по-скоро, според мен, средството, с което тоталитарната власт контролира този "строеж, градеж" или както там си го нарекат....разбира се, не отричам, че при всички случаи е налице тясно взаимодействие и взаимовръзка, както ти отбелязваш....

Това, че 60 години след времето, когато тия схеми са били актуални някъде не могат да се сетят, че вече не са, е само за тяхна сметка.
                                Не знам, аз не съм специалист по икономика, но съм на мнение, че подобна схема и изобщо централно-плановото стопанство могат да функционират, както трябва, едиствено по време на постоянна и голяма война(примерно с мащабите на ПСВ и ВСВ, да речем)....

THE LABARUM

Comment

Working...
                                X