Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що е то ционизъм?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain,това,че ти изначално си заложил,че има един единствен правилен отговор на този въпрос , а останалите априорно са погрешни показва ,че неправилно са заложени параметрите на изследването по такъв въпрос, който е съвсем различен от " колко е 2+ 2 ?".Става въпрос за субективни възприятия на факти и обстоятелства,спрямо които не винаги е приложим критерия за абсолютна правилност даден от някого в някаква енциклопедия или речник.
    И анкетата би била много по - пълна ако имаше и отговор :"въобще не ми пука какво представлява ционизма" ,защото този отговор ще е коректив за броя форумчани , за които това представлява интерес спрямо общия брой.Като това ще ти помогне да си правиш изводи за общото ниво на култура и шовинизъм при българите " като цяло".
    СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

офтопик

кво по дяволите значеше шовинист ????

щото току що ми казаха че сам бил "шовинистична свиня" :lol: :lol: пък сам прост и не мога се сетя кво значеше :wall: :1087:
      No job
      No money
      No girl
      No problem

Comment

Е, всъщност тези, на които им пука не гласуват, не е ли така?
        А за анкетите по принцип е добре да се знае - в наклонен шрифт (или иначе казано италик) се вижда само собственият отговор на участника в анкетата. Да, може да изглежда като излишно припомняне, но когато се върнете към анкетата след 2-3 години може и да не е толкова излишно

Към Филчев: Има дискусия за национализма, погледни там, сигурен съм, че участниците сме давали разнообразни определения на понятия като национализъм, шовинизъм, патриотизъм ... прочети и си харесай някое
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

стич написа
          Dinain,това,че ти изначално си заложил,че има един единствен правилен отговор на този въпрос , а останалите априорно са погрешни показва ,че неправилно са заложени параметрите на изследването по такъв въпрос, който е съвсем различен от " колко е 2+ 2 ?".Става въпрос за субективни възприятия на факти и обстоятелства,спрямо които не винаги е приложим критерия за абсолютна правилност даден от някого в някаква енциклопедия или речник.
          Стич, не съм съгласен. Понятието има едно определение, което даже е формулирано ясно и политически неутрално. За какви субективни възприятия говориш? Някой може субективно да възприема, че фашист=нацист=хитлерист=намец=ариец, но това не значи че е прав. Значи че е простичък човека. По същия начин, по който 6 годишно дете може субективно да възприема че 2+2=6 - това не значи че е право
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
            Стич, не съм съгласен. Понятието има едно определение, което даже е формулирано ясно и политически неутрално. За какви субективни възприятия говориш? Някой може субективно да възприема, че фашист=нацист=хитлерист=намец=ариец, но това не значи че е прав. Значи че е простичък човека. По същия начин, по който 6 годишно дете може субективно да възприема че 2+2=6 - това не значи че е право
            Винаги когао някой дава пример за "2+2=" ми идва на ум фразата "Колко пръста виждаш Уинстън?".
            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Dinain написа
              Izl, Че българите като цяло са с ниска обща култура и шовинисти си е ясно. То си е характерно за целия регион. Въпроса не е фундаментален, но се очаква поне публиката на един исторически форум да е малко по-информирана. Голъм е прав, сигурно една такава национална анкета ще има още по-плачевни резултати.
              Не знам защо се очаква. Аз хабер си нямам кога е живяла Клеопатра и що е толкоз популярна. А ти знаеш ли кой е Питър Дракър или Еразъм Ротердамски, напр.? Всеки си има сфери на интереси (твоите са очевидни, например) и не може да очаква чуждите да са същите. По принцип те разбирам, и на мене не ми харесва, че повечето хора имат по-ниска обща култура от мене (хехешегичка), но думите ти бяха малко пресилени.
              По моя преценка съм обективен.

Comment

Чак пък да са очевидни. Хубаво е че ме разбираш - може и наистина да съм прекалил, мислех че хората, пишещи в исторически форум би трябвало да знаят такова нещо. А може и не всички да се интересуват от нова история.

Ханс, бе не говорим за пръсти, а за математика Ама разбирам накъде биеш. Затова съм формулирал отговорите така, че да има един верен само. Иначе какво е направил Хитлер през 1941-42? Намалил е територията на СССР или е увеличил територията на Третия Райх?
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                X