Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що е то ционизъм?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А защо отговора "Идеология, целяща контролирането на света." е в италикс. Защото това е отговора, който аз съм дал и понеже съм дебил да си припомням как съм отговорил ?

Или защото Диниан нарочно го е направил по различен за да го приравни към въпросите от Стани богат да речем, който се слагат за да бъдат забавни едновременно с абсурдността си и остроумието си ? Като по този начин казва на всеки, който отговори така "г-н Сидеров вие имате нужда от лечение" хо хо хо..
    Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

------------извън темата-------------
      Относно съвременните политичски течения, предлагам съветът ан модераторите да се събере, да приеме и публикува една резолюция, кои съвременни политически идеи е нежелателно и кои е желателно да се разглеждат във форума. Че лично аз не схващам логиката.
      Идеята ми беше тая тема да се заключи и да се махнат такива теми, както про и антиевреите, тя темата обаче е на път да стане героическа, а при всяко съмнение за "антисемитизъм" рискуваш да бъдеш публично обесен във форума.
      ------------извън темата-------------
      Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Michael Wittmann написа
        А защо отговора "Идеология, целяща контролирането на света." е в италикс. Защото това е отговора, който аз съм дал и понеже съм дебил да си припомням как съм отговорил ?

Или защото Диниан нарочно го е направил по различен за да го приравни към въпросите от Стани богат да речем, който се слагат за да бъдат забавни едновременно с абсурдността си и остроумието си ? Като по този начин казва на всеки, който отговори така "г-н Сидеров вие имате нужда от лечение" хо хо хо..
        Ами първото. Може да не ти се вярва, но поне при мен всички отговори са с еднакъв шрифт. Лично аз съм се ориентирал към "Еврейската религия.", но понеже намирам темата за не особено смислена(лично мнение, породено от предвидимият резултат) се въздържам да гласувам. като гледам броя на гласувалите си мисля че не съм изключение.

Извинявай Дзвер ама тия предложения е добре да се правят в темата за "Малките разяснения", която някой колегиално направи важна от уважение към моята личност.
        Иначе аз лично изобщо не виждам как тази тема се явява "про" или "анти" еврейска. Според мен е опит да се види каква е представата на хората за едно понятие. Самият опит е обречен на неуспех защото проучването страда от сериозни недостатъци, ако ще се пуска подобна тема има логика да се пусне на форум с по-широка насоченост(въпреки, че този форум вече стана такъв). Тук се предполага(всъщност погрешно), че хората се интересуват от история и съответно ще имат някакви познания или ще използват google преди да отговорят, което ще ги насочи към определен отговор(особено ако ползват немската версия на google). Ефекта е, че голяма част от хората дават хумористичен отговор.

Впрочем от посочените линкове само един е пуснат от Динайн и се казва "Израелско-арабската война 1948", което не виждам как може да е "про" или "анти" изрелско. Самият текст вътре може да е "про" или "анти", но пък кой спира да се напише опровержение на неточностите?
        Впрочем аз лично бях среу пускането на една от тези теми, но ми потърсиха "малко обяснение" и резултата сега е красноречив въпреки всичките ми усилия да го променя.
        Last edited by Ханс; 12-03-2006, 13:47.
        Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

http://www.bestreferat.ru/referat-51403.html -един руски реферат за ционизма...

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
          ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
          ,sevogorob eht erew ysmim llA
          .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
          тарляха се и сврецваха във плите;
          съвсем окласни бяха тук щурпите
          и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Самият текст вътре може да е "про" или "анти", но пък кой спира да се напише опровержение на неточностите?
            Не те разбирам, Ханс. Излиза, че за да бъде възприета една тема като пропагандна, трябва заглавието й например да е:
            "Да живеят евреите, смърт на всички араби!"
            пък какво пише вътре няма значение.
            А ако темата се казва "готини неща" пък вътре им е...ткаоваш майката, няма проблеми.
            Направих си труда да напиша едно опровержение в същия стил като писанията, отговор - подигравки.
            Човекът тенденциозно вкарва пропаганда на съвременна политика, оцапана с много кръв и я защитава не с разум, а с идеология. И какво правим?
            Тук правилото "не на съвременната политика" не важи.
            Въпросът е - защо?
            Аз въобще не искам да пиша про. Искам такива теми да няма. Щото са дразнещи. И защото според мен целта на "автора" е да дразни и унижава инакомислещите.
            Справка - анкетата.
            Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Michael Wittmann написа
              Витман, няма заговор тук, нещата са много по-прости - системата ти дава в италик само на твоя профил отговорът, който ти си дал. Същото е и за всички останали потребители. Ханс не е давал отговор и затова всичките са му с еднакъв шрифт. И очевидно Динайн няма нищо общо с тая работа, освен ако не се окаже, че е участвал в създаването на системата, която се ползва на форума .

ДЗВЕР, не бих се наел да разяснявам политиката на форумния Съвет, защото не съм част от нея. Но мога да ти отговоря за себе си като старничен човек - помоему това дали една тема съдържа политическа пропаганда или не, не е свързано с това каква е изрбаната тематика, а с това как се излага тя. Т.е., с формата, не толкова със съдържанието. На мен, да речем (просто давам пример) ми прави впечателние, че колчем пишеш за съвременни проблеми винаги го правиш пропагандно-политически, т.е., от гледна точка на някаква идеология, през която виждаш тези събития.

За конкретната анкета - според мен нейният автор я пуска именно с тази идея - да получи "представителна извадка" за мненията на форумните потребители относно една от съвременните идеологии (бих се радвал някой да ми посочи такава от тях, която да не е "оцапана с много кръв", образно казано). Споделям опасенията на Ханс, че това намерение не би сполучило. Но не виждам по какъв начин самата анкета унижава когото и да било (включително и от "инакомислещите", макар че то всички сме такива едни за други).

Comment

ДЗВЕР, надявам се че отговорите на другите участници ще те накарат поне за минутка да се спреш и да се замислиш.
                Не всяко споменаване на евреи е про-еврейска пропаганда, както не всяко споменаване на ВСВ е про-германска или про-съветска пропаганда. Нещата винаги могат да се разглеждат обективно. На теб това ти е трудно обаче.
                Съжалявам, но няма да викам "Смърт на ционистките касапи", за да ти угодя, друже. Защото явно така трябва да пише човек, за да не го обявиш за проеврейски пропагандист :stupid:

ПП Както ти беше казано вече, ако не ти харесват темите, не ги чети и още повече - не пиши в тях. Аз няма да идвам в Античност и да ти казвам да не пишеш за римляните. :tdown
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

D3BEP написа
                  Аз въобще не искам да пиша про. Искам такива теми да няма. Щото са дразнещи. И защото според мен целта на "автора" е да дразни и унижава инакомислещите.
                  Справка - анкетата.
                  А другите, които не споделят твоите виждания да не пишат, нали? Откъде-накъде, питам аз - защо трябва някой да се съобразява с твоята омраза към някаква нация? Аз лично не смятам да осакатявам начина си на мислене или изразяване заради хора, построили живота си върху омразата към евреите.

Резултатите от анкетата (дата: 13ти март) са доста показателни за ситуацията в България, но не и за проблема като цяло. Към момента около 39% са привържениците на теориите за световната конспирация, а малко под 58% са тези, които знаят за какво става дума. Жалко е, че нещата са стигнали чак дотам, но какво да се прави, винаги е по-лесно да се казва, че видите ли, друг ни е виновен, отколкото да търсим вината за положението ни в самите нас.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Идеология, целяща контролирането на света - 38.46%

Идеология, цяляща създаването и развиването на еврейска държава в Палестина - 57.69%

Измислица на антисемитизма - 3.85%

Резултатите са плачевни - или хората и гласуват за бъзик. Надявам се да е второто, че иначе се очертава много мрачна картина на българското общество.

Comment

Dinain написа
                      Резултатите са плачевни - или хората и гласуват за бъзик. Надявам се да е второто, че иначе се очертава много мрачна картина на българското общество.
                      Без да те отчайвам, но и аз като Ханс до днес не бях гласувала и не смятах да го правя, но май ще премисля. Ционизмът като всяко идеология и политическо течение не зависи от резултати от гласуване, то си има някакво определение априори. Това, кой какво емоционално отношение или предръзсъдъци има към това понятие, слабо ме интересува, а част от отговорите са точно за определяне на отношението на гласуващите.

Comment

Хана написа
                        Това, кой какво емоционално отношение или предръзсъдъци има към това понятие, слабо ме интересува, а част от отговорите са точно за определяне на отношението на гласуващите.
                        Ами аз както разбрах тази анкета и тема, то целта име точно това - да съставят "карта" на разбирането на явлението ционизъм на този форум (макар че представителността на тази карат за българското общество е повече от съминтелна ). А не да се описва и изследва явлението "ционизъм".
                        Аз гласувах, щот кат видя анкета много трудно устоявам на изкушението на радио-бутончетата и още повече на цветните стълбчета .

Comment

Dinain написа
                          Идеология, целяща контролирането на света - 38.46%

Идеология, цяляща създаването и развиването на еврейска държава в Палестина - 57.69%

Измислица на антисемитизма - 3.85%

Както вече казах - форумният умник прави тема с цел да се подиграва с инакомислещите. Така беше формулирал отговорите - имаше само един смислен, ако и неточен, даже беше маркирал единия от тях, а в края на краищата даде ОЦЕНКА на гласувалите за нещо друго, и то ясно четлива оценка. Виждам ясно какво значи определяне на общественото мнение. За обективност - дайте по - добре да не говорим.
                          След този му пост поне мен е абсурдно да ме убедите, че имам грешна представа за него. Той сам написа това, което аз ви казвам.
                          В другото обаче ме убедихте. Съжалявам и се извинявам, грешка беше да ангажирам с такива дребни проблеми цялото форумно общество. По принцип не го правя, сам се оправям с тях, реших обаче че в този случай ще е колегиално да отнеса проблема във форума до самия форум.
                          Ок, изяснихме се, аз не искам повече да пиша за това.

ПП. Ако някой се интересува, гласувал съм за "Еврейската държава в Палестина".

Comment

D3BEP написа
                            ПП. Ако някой се интересува, гласувал съм за "Еврейската държава в Палестина".
                            Еми тогава, защо беше цялото това спорене :sm186:

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                            ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                            ,sevogorob eht erew ysmim llA
                            .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                            тарляха се и сврецваха във плите;
                            съвсем окласни бяха тук щурпите
                            и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Dinain написа
                              И що? Голяма работа, че половина не знаят кво е. Не знам дали имаш предвид, че имаме ниска обща култура или че обществото не разбира такъв фундаментален за бъдещето ни развитие въпрос?
                              По моя преценка съм обективен.

Comment

Izl, Че българите като цяло са с ниска обща култура и шовинисти си е ясно. То си е характерно за целия регион. Въпроса не е фундаментален, но се очаква поне публиката на един исторически форум да е малко по-информирана. Голъм е прав, сигурно една такава национална анкета ще има още по-плачевни резултати.

Хана написа
                                Ционизмът като всяко идеология и политическо течение не зависи от резултати от гласуване, то си има някакво определение априори.
                                Разбира се че не зависи, аз исках да проверя колко хора знаят това определение. Все едно "Що е то "еклипс"?
                                1.
                                2.
                                3.
                                ....

ДЗВЕР написа
                                Както вече казах - форумният умник прави тема с цел да се подиграва с инакомислещите. Така беше формулирал отговорите - имаше само един смислен, ако и неточен, даже беше маркирал единия от тях, а в края на краищата даде ОЦЕНКА на гласувалите за нещо друго, и то ясно четлива оценка.
                                В случая инакомислещ значи незнаещ. Естествено че има само един верен отговор(и съвсем точен, както е формулиран в енциклопедии и речници), както на 2+2=? има само един верен и точен отговор. А с това маркиране вече се излагаш, не разбра ли че всеки гласувал вижда отговора си в Италикс. Стига конспирации си търсил

Comment

Working...
                                X