Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде и кога?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain написа
    Може и шансовете ми за оцеляване като дезертьор да со по-високи отколкото като пушечно месо
    В краткосрочен план дори е много вероятно, в дългосрочен...
    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

В краткосрочен план дори е много вероятно, в дългосрочен...
      В дългосрочен ще бягам зад граница, разбира се. Дори и да не бях попаднал в СССР по време на войната, пак щях да го направя, а предполагам и почти всеки друг.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Лично аз бих предпочел с едно калкулаторче да смятам бройката на персите пресичащи Хелеспонта.
        Ксеркс ще те екзекутира - хем за обида към особота му, че подценяваш великата му армия, хем просто да си го изкара на някого за неприличното държание на Босфора (защото ме съмнява бичуването да му донесло пълно удовлетворение).

Може и шансовете ми за оцеляване като дезертьор да со по-високи отколкото като пушечно месо
        Това е така, ако обаче си от КГБ от втората линия. Защото за тези от първата - пред тях германци, зад тях КГБ и всички гърмят без да им мигне окото.

Comment

byzantiner написа
          Бас държа, че ако ти предложа При село Ключ или при Черномен, нема да се съгласиш........
          Ами точно за тези ще се съглася, защото ако и аз участвам няма начин нашите да не победят този път.

А като се замисля всъщност в известен смисъл вече съм участвал в нещо като възстановка на дадена битка от историята. Това беше преди няколко години когато тук снимаха филма "Спартак" и участвах в снимките като статист - галски воин от армията на въстаниците и ме викаха само за битки срещу римляните - не можете да си представите каква диващина беше тогава. :rock: :twisted: :sm229: :duel: :sm239: :twak:
          (\_/)
          (°_°)
          (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Бих се върнал, за да спася Левски. Не съм си избрал още дали ще попреча на залавянето му или на обесването му. Но едно нещо определено знам - ще им резна топките на българските мекерета, участвували в осъждането на Левски. :evil:
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Интересно обаче колко много хора като искат да участват в битка се пишат прости войници в първите редици. Пфу! - момчета оставям ви простолюдието,а аз мисля да командвам англичаните при Коленсо - да видим дали няма да пробия до Лейдисмит! Или пък хайде в краен случай, ако не съм главнокомандващ искам да съм щабен офицер при Садова - свършил съм си цялата работа до 7 сутринта и сега само се налага от време на време да озаптявам някои вдебилен аристократ, с романтично-героични идеи за смели атаки на места където не трябва, да отсвирвам молбите за подкрепления на ошашавени генерали по направления, където хич не трябва да се пращат войски, а през останалата част от битката да се наслаждавам доволно на гения на Молтке, вдигайки бинокъла си от време на време в посоката от където със сигурност трябва да се появят гвардейските полкове на Престолонаследника....и когато те се появяват към 11 часа (естествено както е по план) вече започвам да предвкусвам горещите жени и студената бира във виенските кръчми :tup:
              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Но едно нещо определено знам - ще им резна топките на българските мекерета, участвували в осъждането на Левски.
                Не е ли малко пресилено. Спомням си, че след Боянските ливади се стигна до там да сравняват Жабчо с Иванчо Пенчович, а хаджито не заслужава такова унижение. Все пак човекът е бил наистина репресиран - изгонили са го от Държавния съвет заради доклада му за потушаването на Априлското въстание.

Comment

А... много трудно е да избера една единствена война/битка...

Бих отишъл на кръстоносен поход, бих участвал в 100 годишната война, бих ръководил нинджа клан в планината Ига в Япония, бих участвал с клана си в някои от сраженията между самурайските кланове... Бих създал своя школа по нин джуцу... Бих участвал в гръко-персийските войни, бих придружавал Ханибал... Бих участвал в средновековните войни от нашата история... Бих...

От друга една страна... в години на мир (да си починем и да съберем сили за следващи войни!), бих ръководил обучението в нинджа школата си (виж по-горе!)...

Бих искал да съм библиотекар в Александрийската библиотека и да чета, да чета, да чета! Може да съм библиотекар и в арабска Испания... Не зная арабски, но...

Бих бил учител по старобългарски (ах!) език в някоя от нашите книжовни школи...

В по-късно време, бих бил преподавател по военна история във Военното Училище в София...
                  По-подробно за последното ми желание - тук:

Бих посъветвал да внимавате да не объркате МНОГО хода на историята, по време на пътешествията си в Миналото...

Благодаря за въпроса...

Отивам да заредя батериите на машината на Времето... Чака ме много път, много работа...

Това е моята машина на Времето...

Пожелавам на всички приятно пътуване из времевите лабиринти!

:fahr39:
                  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Ако отскочиш до Троя случайно, ще доведеш ли Елена да и се порадваме?
                    Остави Манелай и Хектор да се бият, и без нея ще си намерят причина...

Comment

Galahad написа
                      Не е ли малко пресилено. Спомням си, че след Боянските ливади се стигна до там да сравняват Жабчо с Иванчо Пенчович, а хаджито не заслужава такова унижение. Все пак човекът е бил наистина репресиран - изгонили са го от Държавния съвет заради доклада му за потушаването на Априлското въстание.
                      Пресилено е, разбира се - машина на времето няма!

А къде може да се намери инфо за този доклад? Що пише там?
                      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

В подписа ми е следното:
                        ..И кажи ми ти страннико,
                        чувал ли си звук,
                        по - велик от тропота на хиляди коне!!?...

:nworthy: :nworthy: :nworthy:
                        Бих бил навсякъде и бих газил всичко с хилядите БАГАТУРИ!!..

.
                        ..И кажи ми ти страннико,
                        чувал ли си звук,
                        по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Какви са тия багатури, Багатуре?

Някаква смесица между БЪлГАри и ТУРци ли

Или идва от "bug" и "turkey", сиреч "бъгава пуйка"? :lol:
                          Last edited by Dinain; 19-02-2006, 00:10. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Аз пък с прилично количество минохвъргачки и леки картечници се връщам в 1352 година при Цимпе за да чакам турчулята.Още щом си покажат мутрите на малоазийското крайбрежие започвам да ги обработвам, после правя деснат там и започвам Реконкиста.А забравих!Всички мои войни на щитовете си ще имат изобразена карикатура-Мохамед яде свинско и пие ракия!
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Всички мои войни на щитовете си ще имат изобразена карикатура-Мохамед яде свинско и пие ракия!
                              Така само ще осигуриш загубата си
                              А и с минохвъргачки не е интересно... бий се с меч

Comment

За всички, които напират да спрат османците - най-сигурно би било някой да се жертва да се прероди в Тамерлан и да поддържа един хубав азиатски фронт на хиляди километри от Балканите, а най-добре да завладее Мала Азия или поне част от нея. Че иначе едно Цимпе пролет няма да направи. Ако никой не ще да е Тимур - да молим византиеца да стане един достатъчно умен и силен византийски император, който чрез съюзнически подкрепи от другите балкански държави да организира антиомохамеданска коалиция на религиозна основа.

Comment

Working...
                                X