Dinain написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде и кога?
Collapse
X
-
В краткосрочен план дори е много вероятно, в дългосрочен..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
Лично аз бих предпочел с едно калкулаторче да смятам бройката на персите пресичащи Хелеспонта.
Може и шансовете ми за оцеляване като дезертьор да со по-високи отколкото като пушечно месо
Comment
-
byzantiner написаБас държа, че ако ти предложа При село Ключ или при Черномен, нема да се съгласиш........
А като се замисля всъщност в известен смисъл вече съм участвал в нещо като възстановка на дадена битка от историята. Това беше преди няколко години когато тук снимаха филма "Спартак" и участвах в снимките като статист - галски воин от армията на въстаниците и ме викаха само за битки срещу римляните - не можете да си представите каква диващина беше тогава. :rock: :twisted: :sm229: :duel: :sm239: :twak:(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Бих се върнал, за да спася Левски. Не съм си избрал още дали ще попреча на залавянето му или на обесването му. Но едно нещо определено знам - ще им резна топките на българските мекерета, участвували в осъждането на Левски. :evil:Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Интересно обаче колко много хора като искат да участват в битка се пишат прости войници в първите редици. Пфу! - момчета оставям ви простолюдието,а аз мисля да командвам англичаните при Коленсо - да видим дали няма да пробия до Лейдисмит! Или пък хайде в краен случай, ако не съм главнокомандващ искам да съм щабен офицер при Садова - свършил съм си цялата работа до 7 сутринта и сега само се налага от време на време да озаптявам някои вдебилен аристократ, с романтично-героични идеи за смели атаки на места където не трябва, да отсвирвам молбите за подкрепления на ошашавени генерали по направления, където хич не трябва да се пращат войски, а през останалата част от битката да се наслаждавам доволно на гения на Молтке, вдигайки бинокъла си от време на време в посоката от където със сигурност трябва да се появят гвардейските полкове на Престолонаследника....и когато те се появяват към 11 часа (естествено както е по план) вече започвам да предвкусвам горещите жени и студената бира във виенските кръчми :tup:
Comment
-
Гост
Но едно нещо определено знам - ще им резна топките на българските мекерета, участвували в осъждането на Левски.
Comment
-
А... много трудно е да избера една единствена война/битка...
Бих отишъл на кръстоносен поход, бих участвал в 100 годишната война, бих ръководил нинджа клан в планината Ига в Япония, бих участвал с клана си в някои от сраженията между самурайските кланове... Бих създал своя школа по нин джуцу... Бих участвал в гръко-персийските войни, бих придружавал Ханибал... Бих участвал в средновековните войни от нашата история... Бих...
От друга една страна... в години на мир (да си починем и да съберем сили за следващи войни!), бих ръководил обучението в нинджа школата си (виж по-горе!)...
Бих искал да съм библиотекар в Александрийската библиотека и да чета, да чета, да чета! Може да съм библиотекар и в арабска Испания... Не зная арабски, но...
Бих бил учител по старобългарски (ах!) език в някоя от нашите книжовни школи...
В по-късно време, бих бил преподавател по военна история във Военното Училище в София...
По-подробно за последното ми желание - тук:
Бих посъветвал да внимавате да не объркате МНОГО хода на историята, по време на пътешествията си в Миналото...
Благодаря за въпроса...
Отивам да заредя батериите на машината на Времето... Чака ме много път, много работа...
Това е моята машина на Времето...
Пожелавам на всички приятно пътуване из времевите лабиринти!
:fahr39:Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
-
Galahad написаНе е ли малко пресилено. Спомням си, че след Боянските ливади се стигна до там да сравняват Жабчо с Иванчо Пенчович, а хаджито не заслужава такова унижение. Все пак човекът е бил наистина репресиран - изгонили са го от Държавния съвет заради доклада му за потушаването на Априлското въстание.
А къде може да се намери инфо за този доклад? Що пише там?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Аз пък с прилично количество минохвъргачки и леки картечници се връщам в 1352 година при Цимпе за да чакам турчулята.Още щом си покажат мутрите на малоазийското крайбрежие започвам да ги обработвам, после правя деснат там и започвам Реконкиста.А забравих!Всички мои войни на щитовете си ще имат изобразена карикатура-Мохамед яде свинско и пие ракия!То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Всички мои войни на щитовете си ще имат изобразена карикатура-Мохамед яде свинско и пие ракия!
А и с минохвъргачки не е интересно... бий се с меч"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
За всички, които напират да спрат османците - най-сигурно би било някой да се жертва да се прероди в Тамерлан и да поддържа един хубав азиатски фронт на хиляди километри от Балканите, а най-добре да завладее Мала Азия или поне част от нея. Че иначе едно Цимпе пролет няма да направи. Ако никой не ще да е Тимур - да молим византиеца да стане един достатъчно умен и силен византийски император, който чрез съюзнически подкрепи от другите балкански държави да организира антиомохамеданска коалиция на религиозна основа.
Comment
Comment