Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проверете какъв патриот сте

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Велики сили

Това за Германия е пълна глупост!Че какво са ни направели немците?Върнаха ни Южна Добруджа.За берлинския конгрес изобщо не си чел та да знаеш че Бисмарк не е бил за орязване на България.

Comment

Ами нищо загубихме в един отбор с тях двата най-големи мача от Първото и Второто световно първенство, ама съдята беше виновен шъ знайте!
      (\_/)
      (°_°)
      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

simax написа
        Това за Германия е пълна глупост!Че какво са ни направели немците?Върнаха ни Южна Добруджа.За берлинския конгрес изобщо не си чел та да знаеш че Бисмарк не е бил за орязване на България.
        Тцк, Тцк...това младото поколение нищо не е чело. Ти не знаеш ли, какво беше казал Бисмарк за костите на пруския гренадир и за щастието на българите? Кой е обучавал и въоръжавал армията на най-големия ни враг - Османската империя? Кой систематично ни е ограбвал и през двете световни войни, пък и в периода между тях? Заради кого сме гладували през войните? По чия заповед нашите победоносни войски са спряни на гръцката граница през Първата световна война, вместо да стигнат чак до Пелопонес? Кой е систематично пробутвал на нас, верните си съюзници, старо и негодно оръжие? и т.н.

Въобще на нас българите все някой ни е виновен за нещо. Където и да се обърнеш навсякъде е пълно с народи и известни личности, чиято основна мисъл в живота е да изпълнят Големия заговор срещу българите.

Забавното, пък и донякъде страшно е, че се намират достатъчно българи, които четат подобни глупости, гледат "Скат" и вярват

Въобще колкото по-малко познава човек историята си толкова по-безумни теории се приемат от него за меродавни - справка - вижте "братята" македонци.
        We don't see things as they are, we see them as we are
        ---Anais Nin----

Comment

Драги сънароднико,

Ти не си най-великият продукт на тази планета. Твоите планини не са най-високите, твоите герои не са най-героичните, твоите мъдреци не са най-мъдрите. Твоите езера не са най-езерните, твоят боб не е най-масленият и твоето кисело мляко не е тайният знак, пред който ошашавеният свят ахка изумено и развързва кесии и сърца, докато те тупа братски по рамото.
          Няма таен знак за мирово превъзходство - ни гюлово масло, ни царичински кристал, ни Байкушева мура и надпис на хан Омуртаг. Всички на тази земя си имат подобни работи - едни повече, други по-малко от тебе. Но твоите неща са си уникално твои, това съм съгласен. Както и твоите способности. А способностите си трябва да доказваш всеки ден и тепърва - дали, като направиш по-добри обуща, дали, като надвиеш света на шах, дали, като накараш сърцето на империята да цъка край алеи, които си опаковал в оранжево...

Драги сънароднико,

Ти не си и най-нещастният страдалец на тази планета. Нищо, че много обичаш да се чувстваш такъв. Няма по-противен хленч от рефрена "тая скапана държава". В която няма закони, в която властта са превзели отдавна комунистите, ченгетата, фашистите, вратовете, бездарниците, педерастите, турците, циганите и всички, които не ги мързи колкото мен.
          Щото и в най-скапаната държава, и в най-скапания град, и в най-скапаното село човек, ако не е скапан, може да премести две тухли. И после още две. Та поне зимникът му да е единственото нескапано нещо по тия ширини. Така, зимник по зимник, току-виж от скапаната държава някога станал дворец.
          Ти си държавата. Тоест, ако тя е скапана, значи си скапан ти. Съществена, носеща част от тази скапаност.

---Anais Nin----

Comment

simax написа
            Това за Германия е пълна глупост!Че какво са ни направели немците?
            А какво ще кажеш за 18 500 българи,загинали в периода септември 1944 -15 май 1945?
            Като цяло този период от българската военна история сякаш се пропуска систематично или се споменава само мимоходом...
            Last edited by Sturmpionier; 03-01-2006, 13:00.

Comment

На място казано, Дибо
              И цитатът е готин.
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Както казва Захари Стоянов за априлското въстание- дори и най лошо подготвеното и проведено въстание то си бе изцяло наше и затова го уважавал повече от освободителната война.
                Същото е и моето мнение,трябва да се гордеем с това което имаме и да работим за държавата си ,а не само да ревем че всичко е скапано.
                www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!

"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....

Comment

Точно 70 :nut: :nut:
                  :mike:

Comment

шляхтич написа
                    Австро-Унгария
                    Германия
                    Англия
                    Турция
                    Сърбия
                    Шляхтич не та лий срам да не споменеш французите?

albireo написа
                    И За мен Ханс има предвид точно национализма, казвайки
                    Дали има разлика между двете и нужно ли е да си националист (да приемаш за даденост всички митове на българската история - въпросната ретроспективна митология ) за да си патриот оставям да се сетите сами.
                    .
                    В най-опростения вариант, патриотизма е дефензивна реакция, докато национализма цели експанзия.
                    Last edited by Batko Charly; 05-01-2006, 18:38. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                    (собствен патент)

Comment

Batko Charly написа
                      В най-опростения вариант, патриотизма е дефензивна реакция, докато национализма цели експанзия.
                      Чисто писхологически най-вече е точно така, макар че си спомням Кирил Нешев в лекциите си по етика как се опитваше да ни прокара тезата как българския национализъм бил 'защитен', дефанзивна реакция на другите балкански национализми, които го изпреварили в развитието си и въобще не бил експанзионистичен. Което е все едно да кажеш, че турския и албанския национализми не са експанзионистични.
                      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

dibo написа
                        ...Ти си държавата. Тоест, ако тя е скапана, значи си скапан ти. Съществена, носеща част от тази скапаност.

http://www.segabg.com/online/article...d=5&id=0001301
                        Пълни глупости по следните показатели:
                        1. Държавата България в момента е скапана - има ли нужда от спор?
                        2. Аз не съм скапан, щото държавата САЩ ме цени и то доста.

Само това ни липсваше - да ни поучават платени конюнктурни глашатаи с цитати извън контекст. Бойко Ламбовски да си яде ушите с тъпите си идеи как се гради държава.
                        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                          Пълни глупости по следните показатели:
                          1. Държавата България в момента е скапана - има ли нужда от спор?
                          2. Аз не съм скапан, щото държавата САЩ ме цени и то доста.

Само това ни липсваше - да ни поучават платени конюнктурни глашатаи с цитати извън контекст. Бойко Ламбовски да си яде ушите с тъпите си идеи как се гради държава.
                          Там е работата, че не са глупости. :not: Но не съм и очаквал да се харесат на всеки
                          1. Аз работя за тази държава и за жалост все още няма място за спор - държавата ни е скапана.
                          2. Без да се обиждаш, но написаното не визира гражданите на САЩ. :|
                          ---Anais Nin----

Comment

Не е въпросът в харесването и личните предпочитания. Въпросът е в компетентността на писача да дава съвети на такова ниво.

Убеден съм, че този предписвач на рецепти не е в състояние да ръководи дори един проект на микроикономическо ниво (да речем строителен проект за да спазя аналогията му с тухлите). Убеден съм, че той няма да знае от коя страна да го подхване тоя хипотетичен строителен обект - било тя финансово-счетоводна, планова, договорна (изпълнители, подизпълнители и снабдители), мениджърска или технологична. Но пък има кураж да дава макро-рецепти. Това е глупостта, за която говоря.

Написаното не ме обижда, просто недоумявам как някои могат да възприемат като смислени и едва ли не оригинални подобни писания. Къде остана прословутото сравнение за лекаря и тенекеджията в една по-стара и доста оспорвана тема тук?

ПП. Преди да стана американски гражданин, бях и продължавам да бъда български гражданин (не е ли очевидно?).
                            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Работата му е да е "Драскач" - Columnist и да дава съвети. Този съвет за тухлите, който аз тълкувам в смисъл българинът да се осъзнае и да прояви поне малко инициатива, специално на мен ми се струва разумен, защото твърде голяма част от българите продължават да считат, че държавата е длъжна да ги "обгрижва до тяхното пълно щастие" и недоволстват, тъй като това естествено не става.

Моето наблюдение е, че българите масово не разбират или не искат да разберат какви са вменените по конституция задължения на общината и държавата. Вменените "задължения" уж са прости - от парламента ясни закони; от съдебната власт ефективно и бързо разрешаване на споровете, възникнали при прилагането на законите; от държавната и общинската администрация - ефективно приложение на законите и ако може по-малко да се меси в живота на гражданина.

Вместо да очакват това обаче, хората масово очакват от държавата друго - работа, доходи, субсидии, регулиране на цени и т.н. С други думи - дай на прасето копанката. Естествено, каквото се очаква, това и става - с малката разлика, че при такова поставяне на нещата и тоталната липса на интерес към вменените по конституция задължения, разните му силови групи и лобита естествено получават по-добро представяне пред "властта", със последващите плачевни резултати.

След което обаче българинът се отмята от своята отговорност по въпроса, с удобното извинение, че видите ли "държавата е скапана" и т.н.

P.S. Имах предвид, че статията не се отнася до тези българи, заслужили честта да се наричат американски граждани, а до тези от нас, които сме в България и продължаваме повече да се оплакваме от ситуацията тук, отколкото да работим за нейното подобряване.
                              ---Anais Nin----

Comment

.
                                Last edited by ; 20-03-2006, 22:57.

Comment

Working...
                                X