Индоевропейски.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проверете какъв патриот сте
Collapse
X
-
От славянската група, разбира се
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
Comment
-
На теста имам 63 точки,а на втората част 3 ,,за,, 2 ,,против,, и 1 ,,въздържал се,,
Що за патриот съм?www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Comment
-
Hans Delbruck написаКъде си успял да прахосаш 7 точки?www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
"...защото езикът на селянина му е даден, не за да плещи, а за да лиже ботуша на господаря...и ако той не лиже този ботуш, който трябва, този език следва да бъде изтръгнат....
Comment
-
albireo написаФружине, ах ти национален предател такъв! Нима Симеон не е най-великия пълководец и въобще върха на сладоледа!www.bgnauka.com/forum ТУК Е ИСТИНАТА!!!
Comment
-
neHCuoHEpa написаАз пък събрах 98....:rock:
Аз съм нечовек!!!
Каква титла ми даваш?
THE LABARUM
Comment
-
Откога патриотизма се мери с знания по история?Last edited by Политкомиссар; 29-12-2005, 05:00.
Comment
-
E па тя историята си е свързана с патриотизма, респективно национализма и т.н., както и да го гледаме...
THE LABARUM
Comment
-
Политкомиссар написаОткога патриотизма се мери с знания по история?
В общият случай на този вид патриотизъм(практически огромна част от проявлението му) основа се явява липасата на лично самочувствие, което се заменя с национално такова.
Най-просто казано некадърните и тъпи хора съзнавайки собствената си ограниченост повдигат самочувствието си на база въображаемите успехи на хора предполагаемите си предци.
И тъй като знам, че има такива хора в този форум, много моля да ме извинят, не целя да ги обидя, а само да направя анализ на една от формите на патриотизъм, за съжаление най-разпространената.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
И като подкрепа на казаното от Ханс ще се осмеля да добавя един цитат от Ерих Хобсбаум от прочутата му статия "Етносът и национализмът в Европа днес" (на български може да се намери в "Политически изследвания" бр. 4'95 - стр. 331)
"За съжаление историята, която националистите желаят, не е историята, която професионалните академични историци, дори идеологически обвързаните, са длъжни да пишат. Това е ретроспективна митология. Нека още веднъж спомена думите на Ерне Ренан от прочутата му лекция "Що е нация" от 1882 година: "Да се забрави историята или пък да се възприеме тя погрешно (l'erreur historique) е съществен фактор във формирането на една нация и това обяснява защо прогресът в историческата наука е често опасен за дадена националност".
Затова един историк, който пише за етноса или национализма, не може да не извърши някоя политически или идеологически взривоопасна интервенция."
Може би трябва да добавя нещо. За мен Ханс има предвид точно национализма, казвайкиедна от формите на патриотизъм
А всъщност май темата е била замислена като хумористична. Но щом повдига толкова въпроси и разбунва така духовете, това най-малкото говори колко дълбоко е загнездено историческото изкривяване в общото ни съзнание, щом дори и хуморът за негова сметка се възприема така сериозно.
Comment
Comment