Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моята колекцийка снимки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Вечни благодарности за снимките - направо съм ти задължен.

За третата мога да добавя че на нея се вижда SS-Hauptsturmfuehrer Хайнц Клинг ако не се лъжа взводен командир от ротата Тигри на 1 СС и танков ас. За него ще има биография когато имам време. От това събитие имам снимка на Витман и Гудериан която е в биографията на Витман на втора страница от темата "Биографии и снимки на германски офицери от ВСВ".

Снимките са великолепни!!! :rock:

Comment

За Манщайн

Ето още от парада с Лист
      Първата снимка е от парад насред Атина. Имам още няколко такива на които са заснети щурмови оръдия, които в колона преминават през града.
      Следващата снимка показва защо германците са имали малко танкове, а голяма боеспособност. Защото са можели спешно да си ремонтират техниката на фронта, а не далеч в тила. Така невъзвратимите им загуби са били минимални. Поне в началото на руската кампания.
      Третата снимка е един Тигър от 508 ssPB. Вижда се огромната дупка(88 мм) на дулния спирач на оръдието. Направо разкош! :rock:
      Attached Files
      Last edited by танкиста от Харков; 25-01-2005, 14:52.
      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Третата снимка на първата страница ми изглежда да е от музея на съветската армия в Карлсхорст, Берлин..Музеят се намира в същата сграда, къде е подписана и капитулацията на Германия и има тонова предмети, документи, филми и записи.Страшно интересно място е, макар че е доста неизвестен и забутан в краен работнически квартал на източен Берлин.

Comment

По какво се съди че дупката е от 88мм?
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

За дупките

:fire: Става дума за калибъра на оръдието, а не за някаква друга дупка. Както е известно, на тигрите е качено 88 мм оръдие. :imperial:

Comment

интересна и притова цветна снимка на фини
              Attached Files

Comment

Тез не са ли финландци норвежци някакви?

Comment

аз съм написал-фини=финландци

Comment

Да, аз не съм обърнал внимание.

Comment

За финландците

По този повод ето една интересна снимка от 1940 г., на руски трофейни танкове Т-26, пленени във финската война и използвани от финландската армия в Карелия. Ама тия кръстове, какво правят отзад не ми е ясно. Предполагам, че се обозначават за собствената авиация, но не съм запознат с финландските маркировки по машините. Иначе е сигурно, че е за да не ги атакуват техните и германските въздушни сили. :wall:
                      Attached Files
                      Last edited by танкиста от Харков; 01-02-2005, 16:19.

Comment

Свастиката е държавния символ на Финландия.

Comment

Хм е маркировката по каските я знаем. Оня череп дето скоро го пуснаха в предишната страница на темата.
                          Last edited by Док Холидей; 01-02-2005, 22:36.

Comment

Ето нещо интересно :tup:
                            Attached Files

Comment

от книгата -waffen ss (concord)
                              Attached Files

Comment

отдясно наляво

SS-Obersturmfuhrer Michael Wittmann (Tiger No.205)

SS-Unterscharfuhrer Karl-Heinz Warmbrunn (Tiger No.214)

SS-Hauptscharfuhrer Hans Hoflinger (Tiger No.213)

SS-Oberscharfuhrer Georg Lotzsch (Tiger No.233)

SS-Unterscharfuhrer Balthasar "Bobby" Woll (Tiger No.212)

SS-Unterscharfuhrer Kurt Klebber (Tiger No.232)

Между другото сигурен съм само че Витман е най-вляво с черната униформа на командир на так от СС и във Боби Вол защото ясно се вижда Рицарския му Кръст.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X