If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Драги Манщайн,
Съгласен съм напълно с твоите разсъждения. По отношение на проявите, раняванията и наградите обаче, ми се струва, че те вероятно са станали в предните кампании. По времето, когато е направена снимката, се провежда контранастъпление на германците, с което искат да демонстрират, че катастрофата при Сталинград е случайна и временна. За да може реално да натрупа актив, правилно допускаш, че нашия герой, вероятно има участие в полската и европейската кампании. А вероятно и в тази на Балканите. Най-вероятно е според мен, той да се е проявил в лятното настъпление през 1942 г. и там да е получил раняванията и наградите. След което се е обучавал в посоченото танково училище. За това ми говори и ниското военно звание, което има. Съгласи се, че храбър и активен войник, с прояви на бойното поле, освен наградите расте и в звание, колкото и стриктни да са германците, в даването на офицерските звания. А този храбрец, е на всичкото отгоре от СС.
Заслужилите награждавания военни чинове, във операцията около Харков през март 1943 г., са наградени, най-рано в края на април. Такава е била технологията. Така, че той, просто не е могъл веднага да бъде награден. Е имало е и ускорен начин за награждаване на бойното поле, но той е сравнително по-рядко използван. Особенно що се касае за по-високите степени на железния кръст. Ще проуча конкретно бойния път на СС дивизията "Тотенкопф", за да мога да подкрепя по-точно, това свое твърдение.
Радвам се, че намирам хора със сходни интереси, които могат да си блъскат главите, за такъв проблем. Вярвам, че подобен интерес ще има и когато обект на размишления и научни и колекционерски дирения, ще бадат факти, събития и материали от нашата богата и достойна история. И близка и далечна. Гордея се, че общувам с такива ХОРА !!!
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Спокойно танкисте! Важното е, че снимката е качена!
Слагам няколко снимки - дано не сте ги виждали преди. А ако сте кажете, за да ги сменя
На снимката Rudolf von Ribbentrop and Max Wuensche (right).jpg виждате вясно Макс Вюнше, който е от 12 СС "Хитлерюгенд" има Рицарски Кръст, че може даже и "Дъбови листа" (не помня). Той е SS-Sturmbannfuehrer. До него - вляво е синът на министъра на външните работи Йоахим фон Рибентроп - Рудолф. Той също има Рицарски Кръст. Ранен е два-три пъти. Бие се в Берлин и се предава на 8 май. Снимката е направена малко след раняването на Вюнше.
На следващата снимка - Himmler Wolff and Sepp Kiermaier.jpg
виждате отдясно наляво - Химлер, SS-Brigadefuehrer Карл Волф и Зеп Киермайер чийто ранг не виждам. Снимката е направена вероятно в Русия.
И на последната - Keitel, Goering. Doenitz, Himmler en Bormann.jpg - малко радост за окото - виждате Гьоринг, Кайтел, Дьониц, Химлер и Борман.
Comment