Прав си. Но някой от пишещите предлагаха възможен изход - пенсионерите да мрат...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За осигуряването, правото на глас и икономиката
Collapse
X
-
Гост
-
Гост
-
Gaden Gogi написаА защо да гласувам при положение че на моят глас ще има поне 2,5 на цигани , пенсионери и безработни, а те дърпшат страната в съвсем друга посока. А това за миризмата на пръст може да се формулира и по-деликатно: право на глас имат само икономически активните субекти.. И изключваш всякаква сволач, цигани, пенсионери, безработни, сива икономика. Все пак аз плащам сметката и се очаква аз да поръчвам музиката.
а иначе 300 милиона на година не могат да се спестят само от мерцедеси, това просто ще значи че от моят джоб (и на другите данъкоплатци) ще трябва да излизат допълнителни 13 и нещо лева всеки месец.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Айде, за циганите ясно (гнусни са си, откъдето и да ги погледнеш (най-добре през процепа на мушката, ама това е друга тема)), но не знам защо да бъдеш "пенсионер или безработен" е чак такова престъпление. Брей, даже и аз доскоро съм би престъпник за няколко месеца...
Барабанчик, таз поговорка е много показателна за начина на мислене на руснаците. Въобще, винтовката като родилен инструмент е забавна метафора.
Comment
-
Голяма част от безработните са такива, защото те искат така и те са си виновни (ниско образование, производителност), дори и да не го казват. Има и "работещи" в сивата, че и по-тъмна икономика...
А Гоги какво им е престъплението - дърпат страна в друга посока, здравно обслужване независимо от материалното положение ала бала... Не че не трябва да е така(според мен), но в случая съм доста против.По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Човек може да бъде безработен за известно време не само защото "той така иска". И най-вече, в какво точно се състои неговото "престъпление"? За песионерите - сигурно в невъзможността да спрат хода на времето...
Основният проблем идва от това, че по-голямата част от хората (най-вече в частните фирми) работят законно (сиреч с трудови договори), но се осигуряват на минимални заплати (за което си има определени причини, голяма част от които са от системен характер). А има и огромен брой чиновници на държавна служба, които в общи линии губят средства в непродуктивен и безсмилен труд, но пък получават достатъчно големи заплати.
Comment
-
"Престъпление" е това че аз плащам данъщи а той ми докарва мадритското лайно, заедно с министрите на същото и добавка синчета и фирми покрай синчетатат.
Ей тука Голум казва нещо интересно
Въобще, предпочитам да живея в държава, която осигурява личната свобода, пред държава, която жертва качестовто на живот, личните свободи и други подобни
Comment
-
lzl написаПо-скоро "пенсионерите, чиито деца обичат България зад граница, да мрат". Поне Гоги така го разбрах.
Не е необходимо никой да мре, или да му се отнема пенсията. А за пенсионите фондове: непрекъснато се тиражират разни простотии от сорта "а къде отидоха парите които сме внасяли цял живот за пенсия", "ТЕ (кои???) ги откраднаха" и разни други глупости. Отговор: пенсионната система не е акумулираща, постъпилите пари се разходват за изплащане на текущите пенсии.
Частните фондове:ами те са си финансови институции подобни на банките.
Иии като се сетя още нещо ще напиша.
Comment
-
Е, не знам за теб, но ако правилно си спомням нещата, мадритското лайно го докараха далеч не само безработните, пенсионерите и циганите, но и голяма част от работещите.
А и не виждам защо ти трябва да плащаш моята свобода - аз си работя и си я плащам сам, не се притеснявай. По-скоро ти като държавен служител изразходваш парите, които всички ние внасяме като данъци (това в рамките на майтапа, разбира се).
Comment
-
С тази малка подробност че аз не съм държавен служител.
А когато казваш че ти искаш нещо си, се предполага че влизаш в ролята на потенциално "онеправданите" от моето предложение. И като така аз ти казвам че нямам против ти да слушаш музика. но ще слушаш песента която аз съм си избрал, защото аз съм плил за музиката.
И понеже предполагм че ще се спомене: НОЙ се самоиздъража (е почти) а трансферите от РБ са за покриване на много интересната група "пенсии не свързани с трудова дейност", нещо като сециални помоци ама сложено при нас защото така се подобрява ритмичността на плащанията.
Comment
Comment