Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За осигуряването, правото на глас и икономиката

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За осигуряването, правото на глас и икономиката

Темата е "отцепник" от дискусия в "Съвременна история". Тъй като нямаше нищо общо с началната тема е отделена като самостоятелна.
    gollum

На същото положение са и нашите герои. Героите от ВСВ. Вече не става дума за тези които са се били преди 9-ти септември и тези които са воювали след 9-ти. Става въпрос за хората, които са си проляли кръвта в най-голямата човешка касапница наречена Втора Световна Война.
    Къде са те в момента?Как живеят?
    Спомням си, че преди 6 години по телевизията даваха за един столетник, който е воювал през ПСВ. Живееше доста трудно.
    Толкова ли й е трудно на нашата държава, за да отдели по 500 лв. пенсия на месец на тази шепа хора?
    За това ли се бориха те?
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Parabellum написа
    Толкова ли й е трудно на нашата държава, за да отдели по 500 лв. пенсия на месец на тази шепа хора?
    ще ти отговоря: това съвсем не са "шепа хора" това са 49 420 човека. И 500 кинта там в сащианско могат да ти се виждат малко но тук са доста много, собенно като имаш предвид че средния осигурителен доход за юни е 302,95. въпросните пари едно че ще капичнат бюджета друго я си сметни колко човека ще трябва да опъват само за тези пари? А иначе на всички тези ветерани им се изплащат добавки, именно за това че са ветерани.

Comment

Parabellum написа
      На същото положение са и нашите герои. Героите от ВСВ. Вече не става дума за тези които са се били преди 9-ти септември и тези които са воювали след 9-ти. Става въпрос за хората, които са си проляли кръвта в най-голямата човешка касапница наречена Втора Световна Война.
      Къде са те в момента?Как живеят?
      Спомням си, че преди 6 години по телевизията даваха за един столетник, който е воювал през ПСВ. Живееше доста трудно.
      За това ли се бориха те?

Абсолютно си прав и направо ми е болно за това. Иначе и аз бях писал някъде за това (май беше в темата за българските летци) защо не се помогне на наште ветерани. Иначе Гоги мисля че наште ветерани са значително по-малко, ако не се лъжа.
      Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Може да си мислите каквото си искате. А аз това работя и поради което имам точни данни. А също така знам какво е точното положение в страната, имам предвид икономиката. Ето ти едно примерче: официално заетите (т.е. тези дето плащат данъци и осигуровки) са грубо 1.9 милиона, пенсионерите са 2,3 милиона. И изведнъж се пръква някава идея да се дадат още 50 хиляди пенсии дето са 50% над средната заплата за страната Да хубаво звучи, благородно,ама нереалистично. Аз (пък и вие) и без това ще се наложи да бачкаме до 63 (акодоживеем) за да носим сегашните пенсионери, че и още допълнителни разходи. :evil:

Comment

---

Jук съм съвсем съгласен с Гоги - нещата съвсем не са така прости. Но пък в тая връзка - сега се канят да възобновят званията "заслужили" за културните дейци (което си е общо взето същото като пенсиите на ветераните) и като гледам ще го направят - т.е., ще изнамерят отнякъде пари. Което не знам доколко е правилно, като се поразмисля по-сериозно по въпроса.

Comment

---

Ами "възобновят", то и сега си ги има. Неща наречени "персонална пенсия", "пенсия отпусната с отделен указ", "пенсия за особенни заслуги". Според вас на кого се дават, като последната е с максимален размер.

Comment

Темата беше друга, но

500лв., звучат добре, но както каза Гоги 300лв. е средната заплата тук. Като се платят данъците мисля, че отива към 240лв. Малко сте пристрастни - интересувате се от военна история, искате войниците да са добре. Айде сега се замислете колко спортисти, актьори, и т.н. също радват други хора... Може и да не изглежда правилно сега, но като дойде време да се избира или аз или някой, който не познавам и не ме интересува е ясно какъв избора. Още повече да седиш "отстрани" и да даваш акъл...
              По моя преценка съм обективен.

Comment

добре , добре
                а има и пенсионери които взимат по 50-60лв. , а само един хляб и едно мляко на ден са повече от 1лв. и останалите пари могат да си ги раздадът и на внучетата , то тва пенсионера Е извънземно същество но явно се справя някак си .

Ветераните като виждат в какво положение е страната да изявът отново своята съпричастност и да спестят тази непосолна тежест .

Comment

Не си запознат със ситуацията и дрънкаш глупости. Взимали по 50-60. А знаеш ли кои взимат по толкова? Такива дето или цял живот не са си мръднали задниците да бачкат или са бачкали съвсем малко.А на военните специално средната пенсия е над 200.

Comment

:lol: :o

Такива дето или цял живот не са си мръднали задниците да бачкат или са бачкали съвсем малко.
                    да де военните , изключително продуктивна единица дет си мърдат з*д*и*и*е, а преврат :lol:

Comment

Може, ама са имали високи доходи, внасяли са високи вноски за ДОО и респективно получават високи пенсии, а разни дето не са внасяли сега реат че взимали малки пенсии, еми така е.

Comment

Някой знае ли дали/кога ще минаваме на "капиталовото" (ъъ, така ли се казваше ) пенс. осигуряване ?

Comment

Имаш предвид частните пенсионни фондове?

Comment

Ами май да, но те не могат ли да бъдат и държавни ?

Comment

Държавата си има НОЙ, а фондовете са частни. Абе общо взето това са малки законни пирамидки.
                              Ако има любопитни да отворят специална тема в "общи" че много се отклонихме. а иначе имам доста интересни цифри по въпроса.

Comment

Working...
                              X