Това е така, но преди бюджета, трябва да се разузнае потенциалния пазар. Проверявам нещо, което ми изглежда като най-обещаваща алтернатива от споменатите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алтернативни платформи за обсъждане на съвременни теми?
Collapse
X
-
Пазара идва след това. Наличието на бюджет има принципни предимства, например стабилизира натоварването върху хората. Малък проект => малък пазар, малко натоварване. Разгръщане на проекта => голям пазар, но същото натоварване. А не като тука - увеличава се информационния поток, идват нови потребители и управата изперква. И т.н.
Comment
-
Аз ви се чудя, какво се хабите по подобни малоумни сайтчета. Сега видях последното мнение на някой си "Pretor" (който, съдейки по аватара май пише и тук) и осъзнавам колко още малоумни гноми с промити мозъци живуркат из скъпата ни родина.
Никой не може да спечели срещу вятърните мелници.
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеАз ви се чудя, какво се хабите по подобни малоумни сайтчета. ........... и осъзнавам колко още малоумни гноми с промити мозъци живуркат из скъпата ни родина.
Comment
-
Абе джанъм, що сте се закахърили за форуми със съвременни теми. Че това да ви е гайлето - то не бе телевизия, то не бе радио, то не бе интернет, то не бе фасбук, то не бе ватсъп - все едни съвременни теми дъвчат и предъвкват.
Дай нещо по-нормално, по-човешко ако може.
С други думи - много си е добре както си е.Last edited by Изчезнал Безследно; 15-07-2016, 02:02."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Просто за протокола - този форум никога не е имал какъвто и да е "бюджет" (оставяме на страна личните средства, които Империал влага, за да заплаща хостинга и домейна) или политика, свързана с него, всичко е на доброволни начала. От бюджет и всичко останало има смисъл, ако решиш да организираш нещата като "фирма", т.е. съвсем друга структура и йерархия. Не пиша, че последното е непременно лошо (за такива неща, според мен, е необходимо само ако си поставяш различни от нашите цели), но без съмнение е различно. НО е хубаво да се реши от самото начало, защото е определящо.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеПросто за протокола - този форум никога не е имал какъвто и да е "бюджет" (оставяме на страна личните средства, които Империал влага, за да заплаща хостинга и домейна) или политика, свързана с него, всичко е на доброволни начала.
gollum написа Виж мнениеОт бюджет и всичко останало има смисъл, ако решиш да организираш нещата като "фирма", т.е. съвсем друга структура и йерархия.
gollum написа Виж мнениеНО е хубаво да се реши от самото начало, защото е определящо.
Разбира се, винаги може да се подходи към проекта като към бизнес (с идея за печалба), но това вече е друга история.
Comment
-
Може би нещо не ме разбра - ако идеята ти е да поддържаш форум, бюджет не е необходим над рамките на личен такъв (затова и сложих настрана Империал в този случай). Виж, ако искаш някакъв общ проект, то можеш да формираш бюджет (защото вече няма да става въпрос за личните средства на един човек), въпросът е дали/доколко подобно нещо е необходимо, когато става въпрос за такъв обем средства (относително малък). Т.е. формирането на подобен общ бюджет, според мен, предполага две неща: съвместно начинание и съответния обем (необходими) средства. Т.е. нещо повече от форум на доброволни начала. Т.е. ако не планираш да плащаш на някого да се занимава с нещо конкретно (да модерира, да "създава съдържание" и прочее), а единствените разходи ще са свързани с хостинг и домейн, за чий ти е да си усложняваш работата? Затова споменах "доброволните начала". Ако се оформи по друг начин, то тогава - да, ще ти е нужно.
Както и да е, това не е съществено - който е решил нещо да си организира, ще го организира както намери за добре.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеВиж, ако искаш някакъв общ проект, то можеш да формираш бюджет (защото вече няма да става въпрос за личните средства на един човек), въпросът е дали/доколко подобно нещо е необходимо, когато става въпрос за такъв обем средства (относително малък).
gollum написа Виж мнениеТ.е. ако не планираш да плащаш на някого да се занимава с нещо конкретно (да модерира, да "създава съдържание" и прочее), а единствените разходи ще са свързани с хостинг и домейн, за чий ти е да си усложняваш работата?
Comment
-
[OT]Кухулин написа Виж мнениетиймбилдинг"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Събирам кандидатури за съвременно форумче. Моля всеки, който има желание и възможност да участва като
-модератор
-администратор
-предоставящ хостинг
Да ми пише на ЛС."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеАз ви се чудя, какво се хабите по подобни малоумни сайтчета. Сега видях последното мнение на някой си "Pretor" (който, съдейки по аватара май пише и тук) и осъзнавам колко още малоумни гноми с промити мозъци живуркат из скъпата ни родина.
Comment
-
Дайте да не се обръща тази тема в тема за плюене по други форуми. Който иска, да ходи да си пише там или където реши, в крайна сметка. Грозно е.
Единственото, което ми направи впечатление там, е остарелия интерфейс - направо ме върна в 1998 г., тогава масово се използваше този дизайн. Разглезил съм се с БС."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеПо линка като гледам във форума на Криле, не виждам скандално да е писано от потребителя, по-конкретно може ли, щото не го виждам?
Comment
Comment