Това е така, но преди бюджета, трябва да се разузнае потенциалния пазар. Проверявам нещо, което ми изглежда като най-обещаваща алтернатива от споменатите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алтернативни платформи за обсъждане на съвременни теми?
Collapse
X
-
Пазара идва след това. Наличието на бюджет има принципни предимства, например стабилизира натоварването върху хората. Малък проект => малък пазар, малко натоварване. Разгръщане на проекта => голям пазар, но същото натоварване. А не като тука - увеличава се информационния поток, идват нови потребители и управата изперква. И т.н.
Comment
-
Аз ви се чудя, какво се хабите по подобни малоумни сайтчета. Сега видях последното мнение на някой си "Pretor" (който, съдейки по аватара май пише и тук) и осъзнавам колко още малоумни гноми с промити мозъци живуркат из скъпата ни родина.
Никой не може да спечели срещу вятърните мелници.
Comment
-
Хихи, тоя верно болен...впрочем съвсем нормален съветофил, те освен това са и доста енергични, в смисл могат много големи голичества бълвоч да генерират.Сун Дзъ написа Виж мнениеАз ви се чудя, какво се хабите по подобни малоумни сайтчета. ........... и осъзнавам колко още малоумни гноми с промити мозъци живуркат из скъпата ни родина.
Comment
-
Абе джанъм, що сте се закахърили за форуми със съвременни теми. Че това да ви е гайлето - то не бе телевизия, то не бе радио, то не бе интернет, то не бе фасбук, то не бе ватсъп - все едни съвременни теми дъвчат и предъвкват.
Дай нещо по-нормално, по-човешко ако може.
С други думи - много си е добре както си е.Last edited by Изчезнал Безследно; 15-07-2016, 01:02."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Просто за протокола - този форум никога не е имал какъвто и да е "бюджет" (оставяме на страна личните средства, които Империал влага, за да заплаща хостинга и домейна) или политика, свързана с него, всичко е на доброволни начала. От бюджет и всичко останало има смисъл, ако решиш да организираш нещата като "фирма", т.е. съвсем друга структура и йерархия. Не пиша, че последното е непременно лошо (за такива неща, според мен, е необходимо само ако си поставяш различни от нашите цели), но без съмнение е различно. НО е хубаво да се реши от самото начало, защото е определящо.
Comment
-
Доброволния принцип не пречи да се формира бюджет. Други неща пречат.gollum написа Виж мнениеПросто за протокола - този форум никога не е имал какъвто и да е "бюджет" (оставяме на страна личните средства, които Империал влага, за да заплаща хостинга и домейна) или политика, свързана с него, всичко е на доброволни начала.
Фирмата предполага печалба. Бюджет и печалба са различни неща.gollum написа Виж мнениеОт бюджет и всичко останало има смисъл, ако решиш да организираш нещата като "фирма", т.е. съвсем друга структура и йерархия.
Именно, аз затова драснах горе. Нагледали сме се на проекти, които почват без идея за бюджет и в даден момент им се налага да събират кинти, което не се отразява много добре на нещата.gollum написа Виж мнениеНО е хубаво да се реши от самото начало, защото е определящо.
Разбира се, винаги може да се подходи към проекта като към бизнес (с идея за печалба), но това вече е друга история.
Comment
-
Може би нещо не ме разбра - ако идеята ти е да поддържаш форум, бюджет не е необходим над рамките на личен такъв (затова и сложих настрана Империал в този случай). Виж, ако искаш някакъв общ проект, то можеш да формираш бюджет (защото вече няма да става въпрос за личните средства на един човек), въпросът е дали/доколко подобно нещо е необходимо, когато става въпрос за такъв обем средства (относително малък). Т.е. формирането на подобен общ бюджет, според мен, предполага две неща: съвместно начинание и съответния обем (необходими) средства. Т.е. нещо повече от форум на доброволни начала. Т.е. ако не планираш да плащаш на някого да се занимава с нещо конкретно (да модерира, да "създава съдържание" и прочее), а единствените разходи ще са свързани с хостинг и домейн, за чий ти е да си усложняваш работата? Затова споменах "доброволните начала". Ако се оформи по друг начин, то тогава - да, ще ти е нужно.
Както и да е, това не е съществено - който е решил нещо да си организира, ще го организира както намери за добре.
Comment
-
Голям, малък, бюджета създава друг тип общност - повече отговорности, обратна връзка, възможност за мащабиране, ползване на външни услуги, тиймбилдингgollum написа Виж мнениеВиж, ако искаш някакъв общ проект, то можеш да формираш бюджет (защото вече няма да става въпрос за личните средства на един човек), въпросът е дали/доколко подобно нещо е необходимо, когато става въпрос за такъв обем средства (относително малък).
Да де, ти може и да не планираш, но какво правим, когато ти се наложи да плащашgollum написа Виж мнениеТ.е. ако не планираш да плащаш на някого да се занимава с нещо конкретно (да модерира, да "създава съдържание" и прочее), а единствените разходи ще са свързани с хостинг и домейн, за чий ти е да си усложняваш работата?
Почваш да крякаш "Няма хора! Няма време!" и закриваш проекта?
Comment
-
Събирам кандидатури за съвременно форумче. Моля всеки, който има желание и възможност да участва като
-модератор
-администратор
-предоставящ хостинг
Да ми пише на ЛС."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
По линка като гледам във форума на Криле, не виждам скандално да е писано от потребителя, по-конкретно може ли, щото не го виждам?Сун Дзъ написа Виж мнениеАз ви се чудя, какво се хабите по подобни малоумни сайтчета. Сега видях последното мнение на някой си "Pretor" (който, съдейки по аватара май пише и тук) и осъзнавам колко още малоумни гноми с промити мозъци живуркат из скъпата ни родина.
Comment
-
Дайте да не се обръща тази тема в тема за плюене по други форуми. Който иска, да ходи да си пише там или където реши, в крайна сметка. Грозно е.
Единственото, което ми направи впечатление там, е остарелия интерфейс - направо ме върна в 1998 г., тогава масово се използваше този дизайн. Разглезил съм се с БС.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
И аз не виждам това, което виждах вчера. Играла е голямата модераторска гума или саморедактиране - не знам как е и какви са опциите в оня форум.Kramer написа Виж мнениеПо линка като гледам във форума на Криле, не виждам скандално да е писано от потребителя, по-конкретно може ли, щото не го виждам?
Comment
[/OT]
Comment