Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Military parade - Гергьовденския парад София 6 май 2016 година

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Утре ще се окажа в София, но съм силно разпланиран по време и принципно не съм планирал да го гледам. Ако някой е бил предните години може ли да каже кога точно започва (10ч пише, но с формалната част или тя минава по-рано?) и колко горе-долу продължава, че сигурно ще е интересно да се види С-300 и Точка по-отблизо.

Comment

Sharana написа Виж мнение
      Утре ще се окажа в София, но съм силно разпланиран по време и принципно не съм планирал да го гледам. Ако някой е бил предните години може ли да каже кога точно започва (10ч пише, но с формалната част или тя минава по-рано?) и колко горе-долу продължава, че сигурно ще е интересно да се види С-300 и Точка по-отблизо.

Люде, имайте предвид, че ще монтират рамки за проверка и джобене, та който иска да е на първи ред - два часа по-рано!
      "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
      И. В. Сталин

Comment

piston написа Виж мнение
        Люде, имайте предвид, че ще монтират рамки за проверка и джобене, та който иска да е на първи ред - два часа по-рано!
        Това е пределно ясно, то и мястото там е много малко. Интересуваше ме времевата рамка горе-долу, за да преценя дали изобщо да отида натам

Comment

Е пооплакнах окото с малко железа отблизо...
          Eто малко картинки...

Ан-30 направи някаква много странна маневра преди да се появи над площада...

ПКМ качен на Котката

И въпрос: Какво е това? Отстрани на ракетата на Точка-та. За момент се замислих да не е оптическа част на астронавигационна система за насочване, но интернет казва, че ракетата е с инерциална система...
          Attached Files

Comment

И на мен ми направи впечатление този окуляр, какво е?

Иначе, аз отидох на руската църква в 9:35 и място колкото щеш (народът тъкмо започваше да приижда), понеже съм достатъчно висок, не ми е проблем да виждам всичко от трети-четвърти ред. Пък и бях на ъгъла на Раковска, която тръгва нагоре, и си виждах всичко.

Приятно беше, но наистина половинвековни бангии, макар и пребоядисани и лъскани с нафта... Камионетките със С-125 бяха наистина допотопни, други машинарии бяха по-респектиращи.
            Тия танкове нямат ли ДЗ никаква...?

Маршируващите не направиха особено добро впечатление - някои части го докарваха горе-долу (гвардейците и моряците), други бяха разпасана команда. Най-зле май бяха военната полиция, бетер орки.
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
              Оптична система.

"С правой стороны на КПО имеется иллюминатор (см. фото), через который осуществляется оптическая связь ГСП с приборами управления пусковой установки 9П129 или АКИМ 9В819."

Разработка дивизионного ракетного комплекса "Точка" была начата по Постановлению Совета министров от 4 марта 1968 года. Комплекс «Точка» предназначался для поражения точечных малоразмерных целей в

Dinain написа Виж мнение
              Приятно беше, но наистина половинвековни бангии, макар и пребоядисани и лъскани с нафта... Камионетките със С-125 бяха наистина допотопни, други машинарии бяха по-респектиращи.
              Като цяло думата модернизация е непозната за тази техника.

Dinain написа Виж мнение
              Тия танкове нямат ли ДЗ никаква...?
              Не, макар че има много варианти за модернизация, която може да ги превърне доста съвременни и защитени машини.
              Last edited by Super_Hornet; 06-05-2016, 16:32.

Comment

И на мен ми направи впечатление, че танковете нямаха ДЗ. И хеликоптерите, в частност Кугър нямаха онези блокове - НУРС или нещо такова - за поддръжка от въздуха, не че разбирам...но питам все пак.
                "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Е, Кугър не е Ми-17. Нямат НУРС.

Относно танковете - Т-72М/М1 нямат щатно ДЗ. Такава имат редица модернизирани варианти, като се почне от Т-72АВ. Най-добре в този аспект са алжирските М1, на които се поставя Реликт.

Comment

За съжаление не видяхме ДЗ у 72-ките. Войската си маршируваше добре, парашутистите имам впредвид, другите - .
                    МИГ-29 направи хубави фигури над центъра, евала.
                    Last edited by Kramer; 06-05-2016, 17:22.

Comment

Dinain написа Виж мнение
                      И за диагностика на ракетата служел както се оказва.. интересно решение за интерфейс...
                      Това му е другата "част"

Comment

Super_Hornet написа Виж мнение
                        Е, Кугър не е Ми-17. Нямат НУРС.
                        А какво е въоръжението на Кугър ?
                        "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

аз баш по него време минавах през центура ама ако с ебях осетил че ще има БМП-23 щях да спра д апощракам, от сума време ми е мерак да му направя модел но няма нито един в близката околност.

Comment

pehotinec написа Виж мнение
                            А какво е въоръжението на Кугър ?
                            ПК.

Comment

Super_Hornet написа Виж мнение
                              ПК.
                              Ехаааа...........

Comment

Живите ветерани от войните за съжаление стават все по-малко и постепенно изчезват в мъглата на историята. Едно момче, което никога не е било в българс...
                                "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
                                И. В. Сталин

Comment

Working...
                                X