Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
Амазон, тази пенсилванска фирмичка прави най-известния кетчуп в света. И разни други консерви и т.н.
Иначе, да, законодателството в Израел относно кетчупа било различно от американското и европейското, където се приемало и по-ниско съдържание на домати... сега трябва да пишат нещо друго на етикета.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
Глупости, кетчупът не е измислен, нито патентован от Хайнц, идва от Китай векове по-рано. Това не е кока-кола.
В Уикипедия има кратка история и кое как се нарича по различните краища на света, не е еднозначно, няма и някаква общовалидна рецепта."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
Last edited by pnp5q; 29-08-2015, 12:07."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан ГлоктаComment
-
-
Comment
-
А какво му е лошото да сложиш газов инжекцион на скъп автомобил?
Запазваш почти на 100% мощността и ускорението, като разходът е с около литър газ по-висок. Новите системи пазят двигателя.
А цената на алтернативното гориво е на половина, даже и по ниска.
Това, че си си купил скъпа кола, не означава, че не можеш да мислиш икономическиСънят е слаб заместител на кофеина!Comment
-
Моето возило даже е фабрично оптимизирано за етанол. Демек е направено да върви на царевица. Специална бензинова помпа, всички тръбопроводи са специална стомана а не гума и т.н. А е скъп автомобил.А какво му е лошото да сложиш газов инжекцион на скъп автомобил?
Запазваш почти на 100% мощността и ускорението, като разходът е с около литър газ по-висок. Новите системи пазят двигателя.
А цената на алтернативното гориво е на половина, даже и по ниска.
Това, че си си купил скъпа кола, не означава, че не можеш да мислиш икономическиThis is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Трудно ми е да повярвам, че интелигентен човек се е хванал на голямата лъжа, наречена Е85! Не провери ли енергийната диаграма преди да кихнеш допълнителна пара за т.нар. "флекс"?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українецьComment
-
WTF? Защо автоматично реши, че специално е избирал такъв двигател и е плащал нещо допълнително??? В NJ така или иначе почти няма къде да сипеш Е85.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...Comment
-
Защото това се нарича "на гол гъз чифте пищови". Отделно въпросните индивиди обикновенно не могат да си позволят да подържат такъв клас кола и като резултата карат с неизправно=опасно возило + обикновенно се мислят за безсмъртни и карат опасно застрашавайки другите. И изобщо колкото по-висок клас е един автомобил толкова по-малък дял от подръжката му е горивото....освен за хората който се опитват да надхвърлят себеси
Примерно на мене от години не ми пука колко точно ми харчи колата, дори не гледам колко стува горивото (поради което за малко да спретна скандал че не саме заредили до горе преди няколко месеца като падна пов 2 лв литъра пък аз си мислях че е 2,7) обаче като платя 1500 за преден носач и ми е дискомфортно.Comment
-

Comment