If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аха, разглезен... Що ходене по библиотеки падна, докато събера материал за дипломната работа! Интернет беше в зародиш и нямаше никаква полезна информация в него. А аз изследвах едни много особени финансови книжа, наречени "Act of God Bonds", които сменяха поведението си при голямо природно бедствие (тайфун, земетресение) Колко съм се молил на брокерите да ми дадат информация за промените в цените на тези облигации... И разпределението беше особено, нито нормалното, нито равномерното работеха, та се спореше какво точно пасва най-добре.
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Аз съм позакъснял за веселбата със зряла компютърна техника, но ми се струва, че все пак повечето от пишещите тук сме на такава възраст, че това си е съвсем нормално - започвали сме с тези неща. Всъщнос,т за да бъда точен, първите си програми и игри съм ги пускал от касета на касетофон - тогава още нямаше (е, поне аз не бях виждал) никакви дискети. А още си спомням, че първият компютър, който съм използвал, имаше впечатляващите 3,5 КБ памет (на които можеше да се правят бая неща, между другото). Така че - три пъти ура за времената, когато използването на компютър беше по-близо до някое магическо-мистическо изкуство .
На работа имаше няколко ЕС 1832 - PC-еквивалента на запорожеца.
В работата на баща ми имаше един PC XT, който служеше за експлоатация на детски труд - вместо да си играя игрици, ме караха да пиша някакви програми на бейсик за смятане на кабелни сечения. Обаче в един момент му лепнах прословутия вирус "Your computer is now stoned!" и никой в института не знаеше как да го изчисти
В работата на баща ми имаше един PC XT, който служеше за експлоатация на детски труд - вместо да си играя игрици, ме караха да пиша някакви програми на бейсик за смятане на кабелни сечения. Обаче в един момент му лепнах прословутия вирус "Your computer is now stoned!" и никой в института не знаеше как да го изчисти
А да, на нас също ни го донесе някой - OneHalf - криптира половината хард и ти казва "здравей". Добре, че един приятел ми каза тогава цяр с голи ръце - ръчно преписваш MBR /Master Block Record/ на харда, гледайки от съседния, който е същата тухла с 5 МБ хард. Това, което не съвпада, е вируса и се запълва с нули. Примерно в HEX-редактора на PC Tools. По-интересното беше, като трябваше след това да декомпилираме сорс-кода на Clipper на някои програми от .ехе-та. Добре, че таман тогаз беше излязла една българска програмка, оправихме се в 30-дневния пробен период. Но това, уви, са стари лаври...
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Аз още някъде пазя вкъщи един 110 МБ Самсунг хард - размера му е колко половин единична тухла срязана надълго+малко от горе и има огромни алуминиеви радиатори от 2-те страни, средно тегло - ами може би към 2 кг като за майтап съм чупил орехи с него и след това съм го закачал на АМД К5-цата ми и си работеше поне до преди 3 години. Какво програмиране падаше на първия Паскал - Сложи първа дискета, сложи 2-ра дискета, а сега дай програмата от 3-та дискета и като компилираш по някое време излиза надпис - Ами поради недостатъчна памет е загубена част от COMMAND.COM моля я пак дай дискета 1 да си възстановя в RAM-a! Eх, времена...
Аз се чувствам като тотален идиот!
Ползвам компютри от 84 година, първото PC си го купих 90 г. (Правец 82 малко по-късно от носталгия) и досега не съм лепвал никога вирус
Пък не е като да не посещавам варез сайтове
А и никога не съм паркирал дискове. Първите ми дискове бяха все SCSI. (първият 20 мб )
Сара Пейлин се завръща: имигрантите трябва да говорят "американски", ееее, ъъъ... Английски език.
Сара е пълна кукувица, но изказването ѝ е точно на нивото на всички останали политици, които говорят за "африканска култура" и "африканско наследство" при тукашните черни човеци.
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Источник JIRA ISSUE #182355 Type: BUG Priority: MEDIUM Created: 21.02.12 18:21 Description: С Дзуйкаку взлетает Зеро с маркировкой авианосца Кага. 21.02.12 18:30 Elena Ivanova [community manager] commented: наблюдательные товарищи пишут в интернете что у нас на…
Comment