Thorn написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
Двоумях се къда да го пусна, но май тук е най-малко неподходящо.
Николета Л. ми изяде хамстера
30 месеца. Две години и половина. Толкова време провеждах абсолютно неиздържан в научно отношение експеримент, който за краткост и удобство нарекох #Jебемтижурналистиката."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ КАЛКУЛАТОР
ЕЛКА 6521. 1971г. (иначе моделът се води от 1965 г.)"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
О, като дете съм виждал точно такава "елка", че и съм участвал в разглобяването й. Беше забавно. И тогава ни изглеждаше допотопна (напомняше ми за някой "електронен мозък" от разказ за Трурл и Клапауций ): реално беше по-голяма от "Правец-82" (компютърът, който тогава си беше стандарт у нас). Съгласен съм, че сега може и да изглежда смешно за някого, но за шейсетте години си е постижение (за у нас). От друга страна, нормален майтап, не рядко попадам на подобни снимки-сравнения между някогашния връх в електронните технологии и днешните постижения. В тази сфера всяко величаво нещо от днес е осъдено да изглежда смешно и нелепо само след броени години, какво остава след половин век.
Comment
-
Аха, ами обикновено такива снимки имат "преди" и "след" секция - та се зачудих.
gollum написа Виж мнениеза шейсетте години си е постижение (за у нас)."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Да, вероятно си права, сигурно и за по света си е постижение. Но за нас - със сигурност, т.е. че са успели да постигнат това за толкова (сравнително) кратко време. Но за мен тогава (било е средата на осемдесетте) си беше нещо смешно (спомням си как й вадехме и разменяхме платките, за да видим какви "отговори" ще даде).
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеА аз моя правец 82 го изхвърлих...
10 PRINT "HELLO"
20 GOTO 10
И даскала само ме шамареше, беше един дебел и як
Comment
Comment