Освен когато попада в обхвата на раздел VII от Наказателния Кодекс - Обида и клевета.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наши историци сезират ДАНС за книгата „Турците в България“
Collapse
X
-
На английски е издадена, аз поне не знам да има българско издание.
А ние тук няма да започнем да размахваме лозунги, обаче темата е благодатна почва за такива. Ако и ти мислиш така, може би няма да е лошо Динайн да я позаключи леко. Пък ако някой прочете извадки от книгата и може да добави нещо ще пише на модератора да я отключи.
Аз лично нищо смислено повече не мисля че може да се добави.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Само да вметна, че книгата е издадена и на английски, и на български език - преди около година. Ето: http://www.book.store.bg/p90475/turc...v-r-popov.html
Авторите са плеяда учени от БАН и цялата работа ми мирише на някакво вътрешно боричкане на клики там, което е много грозно, политическо, тъпо и нямащо въобще връзка с историята. Иначе разделът си има модератор, преценката е негова."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
А извинения тогава, аз съм виждал само отправки към английската версия и останах с впечатление, че няма българска, явно не е така.
П.П. В линка пуснат по-горе от Dinain има съдържание и може да се прочете един от текстовете. Моите очаквания (с оглед на авторите и на проекта) бяха за подобен тип четиво - общо взето балансирано написан кратък информативен текст на популярно ниво. Dinain може и да прав, че е някаква вътрешна дразга (ако предположим чак пък такава задълбоченост на мисълта у ръководството), което е дори още по-противно.Last edited by KIZIL DELI; 19-11-2013, 23:05.
Comment
-
Ся, като кажат, че сестра ти е еди-ква си, ходи обяснявай, че немаш сестра. И понеже тук не става дума за уронване на доброто име и престижа на някое конкретно лице, а на българите и респ. международния правен субект в лицето на държавата България, некакси е работа на държавните служби да реагират. Щото под разни клейма като "тоталитаризъм", "ксенофобия" и "нетолерантност" се оправдява всякаква слободия. Резултатът хич няма да ни хареса и той (резултата) вече има добро количество привърженици.
Comment
-
Без да твърдя, че ситуацията е била такава, но и на база на някои наблюдение над флората и фауната в БАН:
Имаме един нАучен институт. Появява се шанс по някаква програма са се усвоят едни средства. В рамките на усвояването трябва да се напише, че Земята е плоска. Събират се няколко нАучни работника, обикновено гравитиращи около някое светило и почват да усвояват. Написан е блестящ труд, който показва, че Земята е плоска. Средствата са усвоени.
Минава известно време и друго светило от същия институт разбира, че ония са усвоили нещо без него. Няма значение дали Земята е плоска, кръгла или с форма на тороид, ония трябва да се омаскарят, защото са усвоявали без нас.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
1951 написа Виж мнениеБез да твърдя, че ситуацията е била такава, но и на база на някои наблюдение над флората и фауната в БАН:
Имаме един нАучен институт. Появява се шанс по някаква програма са се усвоят едни средства. В рамките на усвояването трябва да се напише, че Земята е плоска. Събират се няколко нАучни работника, обикновено гравитиращи около някое светило и почват да усвояват. Написан е блестящ труд, който показва, че Земята е плоска. Средствата са усвоени.
Минава известно време и друго светило от същия институт разбира, че ония са усвоили нещо без него. Няма значение дали Земята е плоска, кръгла или с форма на тороид, ония трябва да се омаскарят, защото са усвоявали без нас."Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"
Comment
-
1951 написа Виж мнениеБез да твърдя, че ситуацията е била такава, но и на база на някои наблюдение над флората и фауната в БАН:
Минава известно време и друго светило от същия институт разбира, че ония са усвоили нещо без него. Няма значение дали Земята е плоска, кръгла или с форма на тороид, ония трябва да се омаскарят, защото са усвоявали без нас.
Comment
-
Макс Щирнер написа Виж мнениеA защо никой не анализира изнесените факти от книгата?
Макс Щирнер написа Виж мнениеПо манталитет ни прилягат доста - българите сме страшни комплексари и прости хора в болшинството си....This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Хм, забавно, "наши историци" сезират ДАНС за....други "наши историци"A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment