Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работа в Канада

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Работа в Канада

От известно време мисля да емигрирам и съм се насочил към Канада. За permanent residence хич не се класирам, така че ще се опитам да се сдобия поне с work permit за temporary foreign worker (ще стане само ако предварително разполагам с job offer оттам). Това нещо се издава в румънския им офис за 4 месеца (в България нямат), а в самата Канада - за 42 дни. Аз си кандидатствам наляво и надясно - като cashier, bartender, fish processor, fast food attendant, construction worker, general labourer, въобще general каквото и да е, а освен CV-то предварително уточнявам, че съм готов да си поема всичките разноски за accomodation, air fare и т.н. (понеже по принцип законите им задължават работодателят да се погрижи за това, когато става въпрос за low-skilled foreign worker). Разбира се, не мога да си представя работодател, който да се навие на нещо толкова несигурно, с човек, когото не може да види, и когото трябва да чака толкова време, че и да се сдобие с labour market opinion (друга задължителна формалност). Забелязах, че има сащианци сред форумците, та си викам, може някой да е имал подобен опит. Any ideas, guys?

Какви са ти компетенциите? Защо търсиш само ниско квалифицирана работа?
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Нямам висше, работил съм 3 години, в McDonald's бях инстуктор и касиер, а в момента правя онлайн анкети за Asia-Pacific (Python, basic HTML, малко CSS, малко Javascript) - може да звучи странно, но по принцип не ми се занимава с това (сред причините е проблем със зрението)

Comment

Zalmoxis написа Виж мнение
        Нямам висше, работил съм 3 години, в McDonald's бях инстуктор и касиер, а в момента правя онлайн анкети за Asia-Pacific (Python, basic HTML, малко CSS, малко Javascript) - може да звучи странно, но по принцип не ми се занимава с това (сред причините е проблем със зрението)
        До скоро временно бяха прекратили програмата за емиграция в Канада. Сега би трябвало да са я възстановили, не знам. Ако искаш да видиш свят все ще намериш начин. Преди години набираха работници за норвежки траулери, като единственото изискване беше добър английски, да си европеец и някакви физически изисквания. Хвърли едно око и на този вариант ако още съществува, защото условията бяха много добри. За малко с бившият ми зет да заминем тогава.
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Аз мисля, че през 2011г. е била спряна. В момента май си работи.
          По принцип съм се ориентирал към Северна Америка - даже първоначално мислех да се пробвам за САЩ, но това отпадна като реалистичен вариант. Не ми се ходи в Европа.

Comment

Само да ви кажа, че си намерих работа и започвам да подготвям документите.

Comment

Сподели каква, къде
              War, war never changes..

Comment

Ами пак ще си бъда инструктор в Макдоналдс. Ресторантът се намира във Форт МакМъри, Албърта. Надницата е 15,3 долара на час.

Comment

Канадски? Предполагам е добре за такава позиция. Живей скромно и ще може да спестяваш доста. Макар че да си призная не знам какви са Канадските данъци. Моите в момента сумарно са около 30% Социализмът уверено крачи напред по всички фронтове...
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Come to Bulgaria, land of the flat 10% tax (for now)...
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ми добре си е, другата оферта беше за Едмънтън, ама парите са по-малко. А иначе социализмът точно мен ще ме облагодетелства, мисля че данъците са почти пренебрежими; смятах ги с някакъв калкулатор за Албърта и излязоха ок. 2000 долара на година

That's a good one

Comment

Dinain написа Виж мнение
                        Това е един начин да гледаш на нещата.
                        Другият начин е, че имаш фонд "Пенсии", "Общо заболяване и майчинство", "Универсален пенсионен фонд", "Здравно осигуряване" и "Безработица", което е 12,9% от брутната заплата. Веднъж обръснати получаваш нещо, от което пак ти свалят 10%.
                        Без да броим факта, че работодателят отделно те осигурява по горните фондове (плюс "Трудова злополука") с още 17,8% от брутната заплата, но това са си негови разходи.
                        Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

В ресторанта, в който работих в София, данъците бяха сравнително високи - около 24%, и то при положение че надниците са доста жалки.

Comment

Добави към това и ДДС, което реално плащаш за всеки свой разход (20%) и мисля че ще се получи доста кръгличко число, надминаващо Империаловия "щатски социализъм". От друга страна, поне половината от икономиката е наполовина сива, т.е. декларират се минимални заплати. Така че нещата се компенсират в някаква степен. Но като цяло си имаме идеалната комбинация - "скъпа" държава с почти никаква социална роля (неработеща, във всеки случай). Т.е. по-лошото и от двата свята. Ама това е тема за друг форум.

Comment

Мисълта ми беше, че 10% процента плосък данък са толкова в смисъла на това, което държавата прибира само при фирмите.
                              Аз лично съм много щастлив, че плащам само 10% върху фирмените печалби, плюс 5% данък дивидент. Това е наистина добро, но средностатистическия бачкатор се бръсне с поне 20% от заплатата му.
                              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Working...
                              X