Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първата ми книга - Морските войни на Русия 1696-1856г. излиза от печат след месец

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Поздравления и от мен. Да напишеш смислена книга е като да създадеш и да отгледаш дете. Не се съмнявам, че си създал нещо стойностно. Ще я купя.
    Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

Гюстав Льо Бон

Comment

Хубава новина! Поздравления! Помисли и за такава опция продажба с доставка, за да можем и ние да си я купим!!! Да ти е честита!!!
      За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

Честито!

Comment

Поздравления за книгата и от мен! А що се отнася до това какво бихме искали - аз бих оценил една книга върху средновековното мореплаване, особено в периода 10-16 век. Според мен изобщо липсва подобен труд на наистина качествено ниво и в световен мащаб -или поне аз не съм срещал. А периодът е много важен, особено за Европа, тъй като именно тук по това време се създават онези кораби и се развива това мореплаване, което след това ще завладее световните океани и фактически ще установи европейската доминация над останалия свят.
          A strong toun Rodez hit is,
          The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Честито, адмирале и поздравления за успеха!
            Сигурен съм, че е страхотна книга и чакам с нетърпение да си я купя!
            Дай да се организираме на някакво официално представяне, както си му е реда - в книжарница, с гости, автографи и т.н.

Comment

Издателката ми в момента е в преговори за промоция.Целта ни е книгата да излезе по някакъв повод - в случая 03.03., тогава да се промотира.Ако наистина успеем със сроковете, ще пусна съобщение да Ви кажа къде и кога ще бъде официалното представяне. В момента се проучва възможността за превод на руски език или на английски език. Все още нямаме нещо определено.Идеята е да се предлага или в Русия или в Западна Европа.
              Втората книга за периода 1860-1924 или 1919 ще бъде вероятно двуезична.
              Иначе Ги поставя интересен въпрос - аз също съм се замислял за книга или поне цикъл лекции в тази насока. През 10-11 морските сражения в ВЕропа са малко и са свързани главно с походите на викингите. Силният тласък в корабостроенето идва от началото на 15 век и 15 и 16 са особено интересни в историята на корабоплаването с появата на каравелите, караките и галеоните. Много приятно съм изненадан от големия интерес към книгата ми! Много Ви благодаря момчета, не съм си мислил, че такава морска книга ще има интерес! Ще се постарая да я направя наистина добра книга и лесно читаема!
              П.В.

Comment

De Ruyeter написа Виж мнение
                През 10-11 морските сражения в ВЕропа са малко и са свързани главно с походите на викингите.
                Може би забравяш Източното Средиземноморие, арабо-византийските морски войни и изобщо арабите, техните съюзници бербери и пиратските им набези. Век и нещо по-късно Рено дьо Шатийон спуска пиратска флота в Червено море и стига пред портите на Мека, италийските нормани завладяват Сицилия и части от Либия и Тунис, няма как да не е имало и чисто морски сражения в този период от историята на Средиземноморието.
                A strong toun Rodez hit is,
                The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Да, може би го казах така, защото по-голяма част от данните, с които разполагам са за викингските походи както срещу Англия и Франция, така и срещу Византийската империя. Арабо-византийските морски войни нямам информация. знам за сблъсъци в средиземно море на сициалианското кралство, но това е уви всичко, което се сещам на прима виста
                  П.В.

Comment

Току-що преброих гравюрите и схемите на кораби - общо са 65.
                    Схемите на сражения и таблиците с участвалите в боевете кораби, бойни повреди, състав на флотовете и т.н. е 94
                    П.В.

Comment

Уважаеми съфорумници,
                      имам удоволствието да поканя на представянето на книгата ми „Морските войни на Русия 1696-1856 г.”, която ще се състои в 18.30 на 15.03.2013 г. в Градска галерия София.
                      Моля да заявите колко души от вас ще присъстват, за да се предвидят достатъчно столове на събитието.
                      Поздрави,
                      Пламен Видев
                      П.В.

Comment

+1
                        We don't see things as they are, we see them as we are
                        ---Anais Nin----

Comment

вижте какво си имам
                          Click image for larger version

Name:	IMG_4860.jpg
Views:	1
Size:	970.3 КБ
ID:	531817

Comment

Книгата се появи и в Пловдив и ще бъде моя до ден-два!

Comment

Днес си взех "Морските войни.." и на първо четене мога да кажа само хубави неща !Нека да има повече автори осмеляващи се да пишат и издават военно-историческа литература в България!
                              p.s. Само една забележка към коректора на изданието-използвайте Й

Comment

Поздравления за труда !!! Има ли в книгата ти данни за похода на адмирал Ушаков в Средиземно море и превземането на Корфу, Китера, Закинтос и Кефалония през 1799г. А по кое време руснаците са контролирали черногорското крайбрежие с Котор и Будва?
                                Войната е лека за зрителите...

Comment

Working...
                                X