Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Iron Sky

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

О, не знаех, че е за толкова малко (не че е за учудване). Справили са се блестящо в такъв случай (не че ме учудва, де, последните 3-4 години гледах няколко финландки военно-исторически филми все около ВСВ, за част от тях намерих данни за бюджетите - все бяха много малки, но достатъчно убедителни и на ниво като ефекти и общо усещане). Но можеше повече, поне аз бих се изкефил на още 20 минути сражения (малко наземна инвазия също би дошла добре).
    А за кое питаш на финала, че не те разбрах?

Comment

Филмчето е 6, наистина много смях С риск да разваля готините коментари досега обаче...имаше и леко усещане за пошлост на моменти, вече имам усещането, че северноевропейците ги бива наистина само в сериозните филми.
      A strong toun Rodez hit is,
      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

gollum написа Виж мнение
        О, не знаех, че е за толкова малко (не че е за учудване). Справили са се блестящо в такъв случай (не че ме учудва, де, последните 3-4 години гледах няколко финландки военно-исторически филми все около ВСВ, за част от тях намерих данни за бюджетите - все бяха много малки, но достатъчно убедителни и на ниво като ефекти и общо усещане). Но можеше повече, поне аз бих се изкефил на още 20 минути сражения (малко наземна инвазия също би дошла добре).
        А за кое питаш на финала, че не те разбрах?
        O, аз бих се кефил на неограничено количество батални сцени, но разхождащи се из снимачни площадки в Германските арийци в костюми кръстоска между Третия райх и щурмоваците на междузвездни войни, явно са били извън възможностите на филмаджиите

Като се замислих, направо си представям на снимачната им площадка сценка като от финала на "Монти Пайтън и Светия граал" с нахлулите полицаи

А за финала, (спойлер в бял шрифт - избира се за да се види ->) говорех за сцената, когато се вижда Земята, с прелитащите балистични ракети и изгасващото осветление на цели държави.
        Там накрая камерата фокусира върху последен светещ регион, към който не прелитаха ракетки, нито избухваха гъби, но и то угасна накрая.

Та, това ми се върза със сцената в ООН, където американският президент пита дали изобщо има някой, който да не е въоръжил космическият си кораб и финландския представител догна ръка.
        Kerls, wollt ihr ewig leben?

Comment

Аха, ясно (за финала) не съм забелязал, че е имало неулучена територия.

Comment

Успях да го гледам снощи.
            И съм разочарован.
            Както в повечето Холивудски филми, екипа по специалните ефекти е свършил доста по-добра работа от сценаристите. Не разбирам, как може да започнеш с такава брилянтна концепция (нацисти на луната!!!) и резултата да е този филм... втората половина от филма нацистите бяха съвсем между другото, ролята им избледня просто до някакви си стандартни там лоши, а в самия край тонът стана изневиделица супер сериозен. Въобще усещането ми беше че този филм е резултат на катастрофа на два различни филма - единия пародия с нацизма, който обаче не само че не започна кой знае колко смело, ами и прогресивно се задъха, а другия просто "дайте да наблъскаме възможно най-много повърхностни стереотипи за САЩ в даденото ни време". Само аз ли смятам, че закачката за американците и нефта се изтърка много отдавна?...
            Това, което очаквах, беше сериозна комедия, и първите 20тина минути това и обещаваха, но уви. Поне космическите сражения си струваха.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Е, аз въобще не го пуснах с такива очаквания, та не останах разочарован. Ако го гледаш от този ъгъл, т.е. като общо взето аматьорски филм с малък бюджет, не е зле. Да, сценаристите не са свършили почти никаква работа -повече е като навързани скечове (някои доста забавни, между другото). Но стилистиката никак не е лоша. А стереотипите за САЩ са на място не за друго, а защото са причина за не малка част от популярността му.
              Аз бих предпочел доста повече да бяха сражения - момчето в мен говори с пълна сила. Сраженията бяха в духа на ранните SW, но трябваше и наземни да вкарат, вярно че е по-сложно, но като гледам, много добре се справяха със специалните ефекти.

Comment

Филмът е готин. Разкърти ме PR-ката с пародията на Хитлер от Untergang.Явно са фенове на Бруно Ганц. http://www.youtube.com/watch?v=kcIaW2Q0QiU
                Както и музикалните препратки.

Comment

Хайде и аз да се разпиша в графа "полуразочаровани".
                  Очаквах доста повече от филма (мой си проблем), очаквах някаква сатира на тема "нацисти се сблъскват със съвремието ни", но уви. Имаше такава надежда в началото, но тя бързичко умря, погребана под една лековата комедия-пародия, която тежко взаимства от класически филми. Всъщност най се из дразних точно от факта, че основните шегички във филма идваха от препратки към филми, интернет явления и прочие.
                  Отделно, че филмът има сериозни сюжетни проблеми, актьорската игра е слабичка и както отбелязаха по-горе, всъщност е клише от класа.
                  Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Е, трябваше да погледнете предишните филми на същия режисьор (аматьорски пародии в същия стил - като "Iron sky" показва определено развитие, както по отношение на бюджета, така и въобще) и мисля че тогава щяхте да имате правилни очаквания. Естествено, историята можеше да е... е... история, т.е. да е нещо цялостно (ако не и непременно оригинално), но предполагам, че за тази цел си трябва добър сценарист, а това едва ли е лесно или евтино (поне като се замисля за повечето филми които гледам). Аз очаквах горе-долу това, надявах се на повече "динозаври от миналото попаднали в настоящето" - за което пише и 1951 (дори нещо в стил "Дошли от миналото") и на доста повечко "стилистика" в космическите битки (и някое и друго наземно сраженийце, естествено). За актьорската игра нормално важи същото, което и за останалото - трябват си пари, а и достатъчно добър режисьор. Но, честно казано, общо взето беше добре ако го поставиш в правилен контекст.

Comment

Изкефи ме попадението в спускаемия апарат с панцерфауст, най-вече звука.

Comment

Е, за звуковите ефекти в безвъздушно пространство сме си говорили много пъти. Нещата седят общо взето по същия начин, както с космическите изтребители (е, всъщност по-грубо, защото първото нарушава законите на физиката, докато второто само е нелепо): требе да го има, за да е кеф .
                        Аз се забавлявах на противогазите за дишане на Луната. Явно нацитата могат да филтрират нещо и получават въздух от нищото чрез пълно отрицание .

Comment

Хм, навремето имаше нещо за химическо разграждане на някаква лунна порода скали с евентуално освобождаване на кислород и други хубости. Как се зареждаха противогазите?
                          "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

А, не, няма смисъл да рови в тази насока - става въпрос за не чак толкова обмислена комедия, всичко - противогази (от отворите на филтъра излизат облачета пара ), StG-44, "Панцерфауст" и останалото са чиста стилистика, нищо повече. Хе, че те дори караха мотоциклети на луната - да, стандартни военни, с каляска (да не говорим колко време им отне да стигнат от земна орбита до Луната - някакви минути или да речем очевидно антигравитационните летящи чинии на лунните нацита, които обаче кой знае защо в бой с доблестната сащианска авиация си се държаха като самолети и току отбиваха атаките с някакви картечни постове). Основен тип транспорт. Никой не е мислил за достоверността, а само за стилистиката.
                            Т.е. не подвигаме въпросите, за да им търсим отговори, а за да се види, че създателите на филма въобще не са се интересували от този въпрос (и съвсем правилно - по-добре да бяха хвърлили повече пари в по-добър сценарий ).

Comment

Винаги съм харесвал гротеската, така че оценката ми е положителна за филма. На времето освен "Индиана Джоунс" на Спилбърг имаше и тв сериал "Приключенията на младия Индиана Джоунс" в белгийската армия през ПСВ. Там особен импозантна беше кавалерийска атака на германците с противогази, конете естествено и те с противогази, направо като конниците от Апокалипсиса.

Comment

Working...
                              X