If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
отивам аз до магазина за една лимонада дет се вика и по пътя разбира се се отбивам до близката книжарница (всъщност с автобусче става цялата работа и понеже е на един час трябва да убивам време...) и що да видя - мемоарите на Шпеер пуснати с някакво смешно етикетче за $8, намаление някакво
но успях да се преборя с материализма и се задоволих само с това, иначе имаше разни интересни работи
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
отивам аз до магазина за една лимонада дет се вика и по пътя разбира се се отбивам до близката книжарница (всъщност с автобусче става цялата работа и понеже е на един час трябва да убивам време...) и що да видя - мемоарите на Шпеер пуснати с някакво смешно етикетче за $8, намаление някакво
но успях да се преборя с материализма и се задоволих само с това, иначе имаше разни интересни работи
А честито.Кога шъ черпиш?
Аз нямам нищо ново, но май тези дни ще се занимая с купуване на книжчици-май ми е време
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
българска е, казва се 22.06.1941 - Другата версия на некой си Лазаров. Доста ми хареса. Разглежда лъжите в официалната съветска версия за началния период на войната и изглежда доста интересно на фона на същата по въпроса на български. Не ревизионистична съвсем в линия с нашта, така да се каже, официална позиция
ако некой би бил така добъе да кирилизира, цена нема да има
е сега си заслужих потупване по рамото. Правописът и простотията са запазени - Sir Gray
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
"Блольшая Европеская Война 1812-1815"
Вътре има данни за състава и командването на армиите на Русия, Франция, Германия, Англия през периода 1812-1815. Като я видях тази книга направо "паднах". Цифри, цифри и само цифри.От това имах нужда за моите книжки дето ги пиша в момента
Да ми е жива и здрава булката!
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
как така бе? по своя инициатива ли?? от руската книжарничка ли?
трябва да ми поразкажеш как и харесва там
а аз от пловдив си взех две чудесни монографии, едната история на танковете БТ, другата на малкоизвестните варианти на Т-34, супер книжки
а от варна взех освен споменатата по-горе и една доста интересно звучаща, заглавието все го забравям но общо взето е "Българското Средновековно Въоръжение и Снаряжение", много подробно и съвсем ново изследване по въпроса
albireo написа
Днес с Парабелум бяхме в "малката Одеса" и какъв приятен сюрприз беше лятната разпродажба във всичките книжарници Книжките се разпродаваха за по $5-6. След обиколката следните неща останаха за постоянно в мен:
Влияние Морской Силы на Историю 1660-1783, Алфред Тайлер Мэхэн
първата част от дневника на Халдер (1940-1941). Втората я бях взел преди месец. В Тяжкую Пору, Николай Попель Сухопутная Армия Германии, Мюллер-Гиллебранд
albireo написа
Нова книжка (освен наполеоновските дето са за училище)
:rock: Това е най-важната книга с технически описания на машинката. Ще трябва да търся обаче отделно някаква бойна история, нямам книга специално фокусираща върху бойната му история (имам кратки както и детайлни, но по-скоро за цялото панцервафе книги...)
albireo написа
Comment