Божилов, ако обичате не се правете на луд. Ако детето е било застреляно, може да се говори за убийство, но както описва събитията ivan, то е било стъпкано или загинало, когато тълпата се разбягала в паника. По абсолютно същата логика, ако ауспухът на камиона беше гръмнал и някоя баба в тълпата умряла от сърдечен удар, трябваше да обвиниш шофьора в предумишлено убийство?!
Така че наистина, нека не заменяме емоциите със здравия разум.
Така че наистина, нека не заменяме емоциите със здравия разум.
На друго едно място във форума бях обвинен, че "водя пропаганда", понеже свързах едно събитие, предшестващо друго, с другото (второто), тоест понеже се опитах да установя някокви причинно-следствени връзки. Да си взема, освен туй, поука от историята за да не я повтарям, както викаше едно време брат'чедът Сантаяна, цитирайки всъщност един индиец. И понеже се старая, навярно професионално изкривен, да мисля винаги кой има полза от една или друга случка (Qui bono?, както викаше един друг мой пра-брат'чед), нагазих в яналогии и ... Sir Gray ме рендоса, че съм бил пропагандатор и емоционален обиждач и личностен нападач на съфорумци. А пък аз само си излоших мнението, съставено на база на източници, които долбросъвестно цитирах
Понеже съм си тръвдоглав, това и ще направя ПАК и ТУК
.
Comment