Какво четеш в момента

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Док Холидей
    tlon uqbar
    • Feb 2004
    • 3916

Аз умирам от кеф защото чета "Параграф 22"

Междувременно се мъча с няколко книги с метатекстове и анализи на произведения предимно на Ботевата лирика Лошото е че започват да ми харесват...

Иначе чета и Бертолд Брехт и много му се радвам...

(Днес си купих за втори път "Голите и мъртвите" и съм много доволен )

Comment

• Araslan
      Багатур
      • Jun 2004
      • 1568

Аз 5 години учих в ЕГ "Бертолт Брехт" и така и не прочетох нищо от него.То наистина е въпрос на обща култура ама изобщо не съм се и интересувал.Какво горе долу му представляват творбите?
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

• Док Холидей
        tlon uqbar
        • Feb 2004
        • 3916

Стихотворенията му са страхотни. Просто жестоки. Както и драмите. Тези две неща познавам добре. Имам и разкази някакви и един роман обаче драмите и стиховете владеят. Ето един откъс който си дадох зор да препиша.

Comment

• Araslan
          Багатур
          • Jun 2004
          • 1568

Нещо не ми се нравиама ти какъвто си маниак на тема ВСВ сигурно ти е по сърце
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

• Гост

Comment

• Imperial
              Мошенник
              • Jan 2003
              • 12066

Няколко книги за Наполеон и войните му... в сряда ще знам имало ли е ефект )
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• domatubiez
                новак
                • Oct 2004
                • 28

са чета "Звездни рейнджъри" на Робърт Хайнлайн страшно луда книга и много смислена

Comment

• Araslan
                  Багатур
                  • Jun 2004
                  • 1568

БААААСИ АВАТАРА ТОВА АКО Е КНИГА ИСКАМ ДА Е ПРОЧЕТА :lol:

Comment

• domatubiez
                    новак
                    • Oct 2004
                    • 28

mne film e brato ama i tak si struwa hehe

Comment

• Araslan
                      Багатур
                      • Jun 2004
                      • 1568

Струва ми се че ще гласувам за костуф :twisted:

Comment

• Shelenberg
                        Brigadefuehrer
                        • Jul 2003
                        • 1890

Арбалети

Erich Von Manstein написа
                        Стихотворенията му са страхотни. Просто жестоки. Както и драмите. Тези две неща познавам добре. Имам и разкази някакви и един роман обаче драмите и стиховете владеят. Ето един откъс който си дадох зор да препиша.

http://quotes.cult.bg/forum/viewtopic.php?t=117
                        Много яко само това мога да кажа ако можеш ми го прати цялото на ЛС.
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

• Imperial
                          Мошенник
                          • Jan 2003
                          • 12066

A History of Warfare на John Keegan. Човекът разглежда войната в абсолютно всички аспекти, за които може да се сетите - от хормоналната предразположеност към контролирана агресия през географските ограничения на сраженията (а знаете ли че до Одрин са се водили 15 битки в историята, като 6 от тях са наша работа ), през развитието на технологията до стратегията и тактиката. Невероятна книга
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Sir Gray
                            варварин
                            • Jan 2003
                            • 5264

А, и ти ли фана Кееган, и аз наскоро се светнах за него 8) Ма аз изчетох първата му книга и сега чета маск оф команд
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

• VladDracul
                              ветеран
                              • Oct 2004
                              • 473

Александър Дюма - Граф Монте Кристо .....
                              "Нима, Създателю,
                              съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                              мигар аз самият съм те молил
                              от мрака да ме извлечеш?"

Comment

• Araslan
                                Багатур
                                • Jun 2004
                                • 1568

"Синовете на Великата мечка".Като малък много си падах по уа уа уест и сега изнамерих една книжка която ми е убягнала до сега

Comment

Working...