Какво четеш в момента

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Obi1
    Jedi Knight
    • Apr 2004
    • 71

"Обреченият град" на Аркадий и Борис Стругацки. Типична книга на братята с всичките си екстри
    Shut me down! Machines making machines! How perverse!

Comment

• neHCuoHEpa
      редовен
      • Dec 2005
      • 143

"Корона от тръни" на Стефан Груев. Разказва се за цар Борис 3(едвали някой тук незнае ). Разкрива много интересни неща, от живота на царя. Който не я чел, да вземе да я прочете!
      "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

• VladDracul
        ветеран
        • Oct 2004
        • 473

Реших да разнообразя малко репертоара -
        попадна ми Ричард Кнаак - 'Денят на Дракона' (WarCraft)
        Увлекателна книжка е...
        "Нима, Създателю,
        съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
        мигар аз самият съм те молил
        от мрака да ме извлечеш?"

Comment

• фон Цеков
          редовен
          • Jan 2003
          • 249

"Търговска къща " на Джеимс Клавел.Добра е.
          Състраданието е слабост...

Comment

• neHCuoHEpa
            редовен
            • Dec 2005
            • 143

VladDracul написа
            Реших да разнообразя малко репертоара -
            попадна ми Ричард Кнаак - 'Денят на Дракона' (WarCraft)
            Увлекателна книжка е...
            Прочел съм всяка излязла книга, от поредицата. И най силната и хубава книга е първата("Денят на Дракона"), макар четвъртата е първа от трилогияи е много интересна. Започва обещаващо и е на същия автор, който според мен се е справил на завидно ниво(и с двете книги).
            "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

• VladDracul
              ветеран
              • Oct 2004
              • 473

neHCuoHEpa написа
              Прочел съм всяка излязла книга, от поредицата. И най силната и хубава книга е първата("Денят на Дракона"), макар четвъртата е първа от трилогияи е много интересна. Започва обещаващо и е на същия автор, който според мен се е справил на завидно ниво(и с двете книги).
              Значи ще проверя и останалите книжки
              Общо взето - в каквото има дракони минава през мен.
              "Нима, Създателю,
              съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
              мигар аз самият съм те молил
              от мрака да ме извлечеш?"

Comment

• ndragostinov
                ветеран
                • Dec 2003
                • 1160

Shelenberg написа
                В момента чета "Дългата разходка" на Стивън Кинг между другото много добра книга и я препоръчвам, ако някой не си пада по Кинг искам да кажа че това не е книга тип "ужас".
                На всеки, който харесва Кинг (като мен), ще препоръчам "Пътна мрежа". Това е една от най-добрите негови книги.

Иначе в момента започвам да чета "Историкът", написана от Езизабет Костова. Засега е интригуваща, макар самата история да не звучи особено исторически реалистична. Накратко - става въпрос за изследователи, които се опитват да открият гроба на Граф Дракула, като следите ги отвеждат не другаде, а у нас в България.
                Truth will save the world

Comment

• Док Холидей
                  tlon uqbar
                  • Feb 2004
                  • 3916

"Ръженът на Витгенщайн"
                  "Философия на логиката - Ръсел, Мур, Фреге, Витгенщайн"

Ето че непоправимото се случи.
                  като върховна позьорщина от моя страна поставям Витгенщайн в подписа си като израз на ммм преклонение пред гения му. Не че му дреме. Но всъщност Кайзер все още няма право да ми се смее. няма и да има

Comment

• Kaiser
                    ветеран
                    • Jun 2004
                    • 486

:nworthy:
                    "Ръженът на Витгенщайн" е прекрасна; помня, когато писах тема за английската историческа мисъл на ХХ век, та разбираемо акцентирах и върху тезите на Попър (като "Нищетата на историцизма") развити на британска почва, точно тя ми помогна да достигна един много по-добър поглед върху неговите, а и тези на Витгенщайн, идеи. Относно сборничето на Софийския- неоценимо, ако си любител на логиката (да бъдем честни, психоанализата ми е по-приятна).

PS Освен това, не съм казал нищо, не защото не мога да позная Витгенщайн- просто ми бе интересно кога сам ще се похвалиш
                    Last edited by Kaiser; 16-01-2006, 11:52. Причина: думате вече не ми допадат

Comment

• Fiko
                      Легионер
                      • Sep 2005
                      • 163

Aз сега започнах да чета "Цезар" на Ханс Оперман многа забавна и увлекателна книжка .

Comment

• Док Холидей
                        tlon uqbar
                        • Feb 2004
                        • 3916

В СУ има един безценен сборник
                        "Теория на истината". Утре смятам да се сдобия с него. ИМаше неща на адашката на Хана - г-жа Аренд, Хайдегер, който в "Ръженът..." е наречен "даскал".
                        Между другото авторите на "Ръженът" ми се струва че "симпатизират" (ужасна дума в случая), иначе казано, застават зад Витгенщайн в спора или просто аз съм непредразположен към бедничкия Попър.

Comment

• Gaden Gogi
                          The Voice of Reason
                          • Oct 2003
                          • 10940

Пак аз си направих подарък за нова година и сега си го чета, две енциклопедии "Енциклопедия на Отечествената артилерия" (всичко от еднорозите до МСТА) и "Енциклопедия на артилерията с особенна мощност" (всякакви ГОЛЕМИ неща) първата къде 1200 страници втората към 500, много пари, много килограми, обаче има страхотни статии с много технически подробности. Препоръчва се на всички имащи възможност да ги придобият... в първата освен сухопътна има и корабна артилерия+крепостно и капонирни чудеса.

Comment

• Гост

Вижте военните разкази на Йордан Йовков. Понеже има сериозен мемоарен елемент в тях, и са пълни със силни описания на фронта, дават отлична представа за Балканската война отвътре.

Вкл. и за добруджанския фронт и за кавалерията там, за където няма много данни ...

Comment

• Док Холидей
                              tlon uqbar
                              • Feb 2004
                              • 3916

Йовков би умрял още три пъти ако знаеше за какво се използват военните му разкази.

Comment

• Гост

За какво се използват?

Comment

Working...