"Обреченият град" на Аркадий и Борис Стругацки. Типична книга на братята с всичките си екстри
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
"Корона от тръни" на Стефан Груев. Разказва се за цар Борис 3(едвали някой тук незнае ). Разкрива много интересни неща, от живота на царя. Който не я чел, да вземе да я прочете!"...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски
Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.
Comment
-
VladDracul написаРеших да разнообразя малко репертоара -
попадна ми Ричард Кнаак - 'Денят на Дракона' (WarCraft)
Увлекателна книжка е..."...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски
Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.
Comment
-
neHCuoHEpa написаПрочел съм всяка излязла книга, от поредицата. И най силната и хубава книга е първата("Денят на Дракона"), макар четвъртата е първа от трилогияи е много интересна. Започва обещаващо и е на същия автор, който според мен се е справил на завидно ниво(и с двете книги).
Общо взето - в каквото има дракони минава през мен."Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Comment
-
Shelenberg написаВ момента чета "Дългата разходка" на Стивън Кинг между другото много добра книга и я препоръчвам, ако някой не си пада по Кинг искам да кажа че това не е книга тип "ужас".
Иначе в момента започвам да чета "Историкът", написана от Езизабет Костова. Засега е интригуваща, макар самата история да не звучи особено исторически реалистична. Накратко - става въпрос за изследователи, които се опитват да открият гроба на Граф Дракула, като следите ги отвеждат не другаде, а у нас в България.Truth will save the world
Comment
-
"Ръженът на Витгенщайн"
"Философия на логиката - Ръсел, Мур, Фреге, Витгенщайн"
Ето че непоправимото се случи.
като върховна позьорщина от моя страна поставям Витгенщайн в подписа си като израз на ммм преклонение пред гения му. Не че му дреме. Но всъщност Кайзер все още няма право да ми се смее. няма и да има
Comment
-
:nworthy:
"Ръженът на Витгенщайн" е прекрасна; помня, когато писах тема за английската историческа мисъл на ХХ век, та разбираемо акцентирах и върху тезите на Попър (като "Нищетата на историцизма") развити на британска почва, точно тя ми помогна да достигна един много по-добър поглед върху неговите, а и тези на Витгенщайн, идеи. Относно сборничето на Софийския- неоценимо, ако си любител на логиката (да бъдем честни, психоанализата ми е по-приятна).
PS Освен това, не съм казал нищо, не защото не мога да позная Витгенщайн- просто ми бе интересно кога сам ще се похвалиш
Comment
-
В СУ има един безценен сборник
"Теория на истината". Утре смятам да се сдобия с него. ИМаше неща на адашката на Хана - г-жа Аренд, Хайдегер, който в "Ръженът..." е наречен "даскал".
Между другото авторите на "Ръженът" ми се струва че "симпатизират" (ужасна дума в случая), иначе казано, застават зад Витгенщайн в спора или просто аз съм непредразположен към бедничкия Попър.
Comment
-
Пак аз си направих подарък за нова година и сега си го чета, две енциклопедии "Енциклопедия на Отечествената артилерия" (всичко от еднорозите до МСТА) и "Енциклопедия на артилерията с особенна мощност" (всякакви ГОЛЕМИ неща) първата къде 1200 страници втората към 500, много пари, много килограми, обаче има страхотни статии с много технически подробности. Препоръчва се на всички имащи възможност да ги придобият... в първата освен сухопътна има и корабна артилерия+крепостно и капонирни чудеса.
Comment
-
Гост
Вижте военните разкази на Йордан Йовков. Понеже има сериозен мемоарен елемент в тях, и са пълни със силни описания на фронта, дават отлична представа за Балканската война отвътре.
Вкл. и за добруджанския фронт и за кавалерията там, за където няма много данни ...
Comment
-
Гост
Comment