взех си единственото издание на български на Разговори с Гьоте. Изключително. Дори може би ще го прочета ))) Не бих го продал и за 30 (може би )))) Никой не би го и купил. Но удивителното е, че за пръв път го виждах да се продава за всичките тия години.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост
-
Херберт Вернер - Стоманени ковчези. Много е добра, макар да ми се струва малко парадна. Иначе филма "Das Boot" е класика според мен, а пишеше че е сниман именно по книгата. Е, с цитати от книгата на Волфганг Лют "Подводницата се потапя".Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Аз сега чета "Милярд години до свършека на света" от братя Стругацки.
Бтв искам да попитам тази книга "Песен за нибелунгите" някъде чух че вдъхновила Толкин да напише прословутия пръстен.Та има ли нещо общо и добра ли е наистина(или съм в пълна заблуда).
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
The 2 minute war - FallOut
Comment
-
Епосът двъхновява Толкин, поне това бе съобщено в представянето на едно мини-сериалче по една кабеларка. Има истина тука. Абе не ми се говори, много е сложно... там разни историци на религиите и разни психоаналитици от швейцарски произход, дето са се губили в дебрите на горите от древни символи и това кой кого е вдъхновил, чети тях.
Дан Браун е супер, аз много обичам Дан Браун, направо съжалявам, че не съм бил тук като сте го оплю.. обсъждали. Но в духа на Новото форумно време, което е настъпило в мое отсъствие ще замълча. Толерантност, както казва един приятел.
Достигам най-приятната част, новите книги в колекцията. Пренесох си няколко от Пловдив, където бях по работа, не успях да се въздържа. К. Дж. Доувър, Хомосексуалността в Древна Гърция; една находка - том II - Употребата на удоволствията от История на сексуалността на Фуко от 1994 (гледам, че трилогията струва някъде по 80 лева и то за лошо запазени екземпляри, а моят е добър); Фотографията на 20. век на Taschen; Кундера, Самоличност. Опитах се да си намеря екземпляр на Батай - Избрано, но не успях и ред други, които вече съм писал, че си ги търся... Въобще, ако си позволявам да ги описвам, то е защото много може да се говори и за самите книги и за авторите им.
Инак бях и приятно изненадан от брой 1-ви на едно ново списание за хуманитаристика - "Алтера Академика". Броят ме заинтригува силно - темите са 'Тялото' и 'Дельоз', като в раздела 'Тялото' има два текста върху Батай. Другото интересно е, че буквално няколко дни преди да си го купя имах възможност да видя лично един от авторите.
С риск да стана досадно дълъг, но все пак потребител на Бойна слава (тоест моето скромно аз) проследи нагледно как се прави етнология (културна антропология) в БГ - присъствах на конфренецията "Теренът и неговите предизвикателства" в Пловдивски университет [така е, като не видях Вим Вендерс, поне за етнологията да кореспондирам]. Беше много интересна, въпреки едно залитане на някакво досадно хлапе, дето се помъчи да вмени на участниците някакви забежки по Батай и Барт.
Друго няма какво да кажа... засега.
П.С. Sailor_Malan живи и здрави, тогава, щом има кой да те води отвъд меланхолията и скептицизма
Comment
Comment