Какво четеш в момента

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Док Холидей
    tlon uqbar
    • Feb 2004
    • 3916

Такааа. "Естествен роман" на Георги Господинов и "Непосилната лекота на битието" на Кундера.

Comment

• ALCIVIAD
      редовен
      • Aug 2003
      • 95

Inferno написа
      Аз тия дни чета "Предречено от Пагане" от Вера Мутафчиева. Книгата е добре написана, но стои твърде далече от реалните събития, за които е написана.
      кое стои твърде далече от реалните събития?
      уважавай смелите,те са солта на земята

Comment

• подпоручикъ-летецъ
        редовен
        • Jan 2005
        • 240

"Какво се случи ?" на Райчев и Стойчев. И аз се питам какво става през тия 16 години ?!

Comment

• Shelenberg
          Brigadefuehrer
          • Jul 2003
          • 1890

В момента чета "Балканските спецчасти" от поредицата "Командос". Дори мисля в по далечно време да слагам по-малко информациа за тях във форума "Информационни доклади".
          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

• Док Холидей
            tlon uqbar
            • Feb 2004
            • 3916

Параграф 22 новото хубаво издание.

Иначе периодично Константин Павлов и даже намерих диск с негов рецитал и ще си го купя скоро живот и здраве.

Comment

• Shelenberg
              Brigadefuehrer
              • Jul 2003
              • 1890

Новото издание на Параграф 22 майка ми го подари за добре свършената работа по време на сесията
              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

• Док Холидей
                tlon uqbar
                • Feb 2004
                • 3916

Ще си позволя да кажа, че тази книга чука мозъци.

Comment

• mellisa
                  Cupitor impossibilium
                  • Mar 2005
                  • 1181

Аз си имам особен принцип на четене - хващам един автор и го изчитам или поне основното от творчеството му, а ако ми хареса го следя в развитието му и в новите му книги.
                  Сега съм на Robert Heinlein, започнах с романите, спечелили награда - сигурно има нещо в тях, след като са били отличени. и на Thomas Cleary, "Кодът на честта на самурая" и "Пътят на самурая".
                  А класиката ми в момента е кореспонденциата на Еразъм.
                  "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                  Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

• Док Холидей
                    tlon uqbar
                    • Feb 2004
                    • 3916

Много автори не заслужават въобще да бъдат четени камо ли всичко от тях. Бих чел целия Бекет или Стайнбек сега като се замисля... Това е от пръв опит.

Comment

• Araslan
                      Багатур
                      • Jun 2004
                      • 1568

Днес си взех новия брой на сп.Командос и както винаги има много интересни статийки
                      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

• Imperial
                        Мошенник
                        • Jan 2003
                        • 12066

Аз пък днес си взех това

Всички много я рекламират.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• albireo
                          QC
                          • Sep 2004
                          • 2836

sauron написа
                          В момента чета "Реквием за една загинала империя ( История на разрушаването на Австро-Унгария)". Много интересно изследване на проблема, с една по-нетрадиционна гледна точка върху проблема и изобщо последиците от това събитие. Не съм я завършил още но я препоръчвам горещо на всички интересуващи се от политическите събития около Първата световна война. Също има доста подробно описана историата на централно европейските държави, националните движения в тях и отношенията на различните етноси в империята 8)
                          :tup: Доста добра книга, поне на мен много ми хареса...не само заради по-нетрадиционната позиция, но и заради факта е е една от малкото (да не кажа единствената) исторически книги напоследък, която сравнително обективно и достатъчно академично и сериозно подхожда към франкмасонството и влиянието му върху френския републиканизъм. (С други думи едва ли ще се хареса на почитателите на книжките за "световния заговор" и прочее шизофренични нелепости)...
                          Обаче малко ме подразни факта, че цялата късна история на империята и отношенията межу различните етноси в нея - с техните национализми, е представена през призмата на Унгария и унгарците като главни действащи лица. Едва ли не "унгарското" като "ключ" за разрешаване на проблема. Но като се има предвид фамилното име на автора (Фейтьо) е разбираемо...
                          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

• Док Холидей
                            tlon uqbar
                            • Feb 2004
                            • 3916

Раус не съм го чувал - важна клечка ли е или е някой забутан генерал-майор? ей сега ще проуча.

Мдааа интересна биография има като попрочетох в гуугъл.
                            Last edited by Док Холидей; 15-03-2005, 14:30. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

• Ky3Mu4
                              редовен
                              • Dec 2004
                              • 150

Ми аз чета "Делта Форс" на Чарли Бекуит - официално бащата на тази спец група
                              "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

• messire Woland
                                -
                                • Jan 2003
                                • 10623

Аз тъкмо сега си препрочитам това-онова от Лем, като днес си взех с тази цел "Конгрес по Футурология".
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...