boilad написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zalmoxis написа Виж мнениеIrvine Welsh - "Filth". Тоя шотландски английски просто ме отчайва.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Amazon написа Виж мнение"Волоколамското шосе" на Александър Бек. До тук много става.
Симонов има също нелоши военни книги, като например тази: Товарищи по оружию, за събитията на Халхин Гол, разбира се - измислена, но добре и интересно написанаМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Хубавото е че е писана по време на войната от някой бил там и отразява нагласите. Не е от някой следвоенен писател за който "лепкава кал" е само литературно понятие. А от Бек мисля бях чел записки от фронта едно време, но сега не мога да се сетя подробности.
Освен това разглежда наи-интересният за мен аспект от войната. Ниво батальон. Най-високото тактическо ниво. Както и по-ниските нива на командване и войниците. Всичко останало за мен е абстракция и съответно не ми е интересна. Говоря за ниво дивизии, корпуси, армии, фронтове, операции и т.н.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
-
Кели Макгонигал. Сила воли. Как развить и укрепить - не ми стигат суперлативите да я нахваля."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеДоста е добра. Има я в читанка. http://chitanka.info/text/8217/3Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
В момента съм края на книгата "Година на война 1877-1878 дневник на руския кореспондент" от Василий Немарович-Данченко, препоръчвам я на всеки.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
The Civil War: A Narrative
By Shelby Foote Три тома са, но си заслужават.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
"Шейх Бедредин Еретика"- по работа. Идеология, идеология...A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Гомер и история Восточного Средиземноморья
М.: Издательская фирма «Восточная литература» РАН, 1996.
Да четеш историческа книга за период, за който се знае толкова малко е все едно да четеш книга за съвременна теоретична физика - спекулации, спекулации и мъгливи доказателства. Но е завладяващо.
Comment
-
Продължението на Blindsight
Blindsight and Echopraxia are the best exploration of consciousness in the history of science-fiction literature.
Тази е още по-наситена с идеи, на моменти направо си е изморителна.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment