Мисля, че би било доста полезно, ако тези от Вас, които са поръчвали книги по интернет и съответно са ги получавали , споделят опита си. Имам предвид от чужди сайтове като amazon, например, с доставка в България. Това би помогнало на ... желаещите, като мен например, да се ориентираме в условията. Пък и да изградим някаква представа за качествата на отделните сайтове.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля споделете Вашия опит с поръчване на книги по интернет
Collapse
X
-
Имам опит само с български и ще го напиша. Не е зле да се знае.
Преди седмица си поръчах две неща на Дж. Елрой в books.bg
Още никой не е дошъл, нито са звъннали по телефона, нито на вратата ми. Трябваше да дойдат в четвъртък или петък наобяд. Случва ми се за пръв път.
А имаше един сайт - knigi.biz или нещо от типа. Тръгнах да поръчвам същите книги там още преди да се възползвам от услугите на books.bg. Там пък си поръчваош книгите и трябва да пратиш кинтиге със запис или с карта, а да си ги получиш по пощата. Нещастници. Единствената възможност да не те метнат е да платиш при получаване. Веднага щом видях, че в biz нямат такава опция затворих прозореца
Между другото търсих и-мейл или телефон на books.bg и не открих нищо.
-
Matrosov написаМисля, че би било доста полезно, ако тези от Вас, които са поръчвали книги по интернет и съответно са ги получавали , споделят опита си. Имам предвид от чужди сайтове като amazon, например, с доставка в България. Това би помогнало на ... желаещите, като мен например, да се ориентираме в условията. Пък и да изградим някаква представа за качествата на отделните сайтове.
Като общи приказки е горе долу това, ако имаш конкретни въпроси питай пакКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Вярно, полезно и благородно би било да се сподели опит, лични аз на един-два пъти съм се колебаел около поръчка в amazon, но да си призная, тогава се чувствам объркан от разните правила и изисквания. Няколко пъти съм пожелавал книги от чужбина (в моя случай от Германия), но чрез доставка от нашенска книжарска верига - Хеликон. Качеството бе чудесно, стабилно изпълнена поръчка, но си е скъпичко (с разните такси и налози) и бавно. Интересно ми е (както казва Matrosov), да си изградя някаква представа.
Имат рискове интернет поръчките, щом онзи печален датчанин, поръчал си Дан Браун от френски сайт, и получил книга с липсващи страници и оплетен от различията в законодателствата остана излъган, та се наложи да стане печален пример в скорошна реч на БГ ЕУ министър Кунчева
Comment
-
Копувал съм книги само от български книжарници и винаги чрез наложен платеж или куриер. Нямам оплаквания- идват си в срок(1-2 дена, най-много 3) и е това което съм поръчал. Но е добре да имаш едно на ум за книжарниците от които копуваш._______________________________________________
И българин съм не заради твойта слава
и твойте подвизи и твойта бранна сила,
а зарад туй, че съм безсилен да забравя
за ослепелите бойци на Самуила.
Атанас Далчев
Comment
-
кало, би ли ми пратил мейла им на ЛС. Аз съм отбелязал в кой ден и час ги искам та това не им е извинение. всички препятствия, които биха им попречили да си свършат работата са вдигнати, но до момента никой не е припарил насам.Last edited by Док Холидей; 20-02-2007, 14:56.
Comment
-
Досега съм ползвал жокера - поръчай на приятел, а той поръчваше в книжарници(реални) в чужбина и после ги носеше.
Забелязах, че американския amazon имат срокове на доставка 3 до 6 седмици и в скоби 8 до 12 седмици. Маааалко множко ми се вижда. Реално ли е това?
С отделните издателства как е?
Comment
-
Matrosov написаДосега съм ползвал жокера - поръчай на приятел, а той поръчваше в книжарници(реални) в чужбина и после ги носеше.
Забелязах, че американския amazon имат срокове на доставка 3 до 6 седмици и в скоби 8 до 12 седмици. Маааалко множко ми се вижда. Реално ли е това?
С отделните издателства как е?Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написаИмай предвид че опита ми няма да е много показателен за скоростта на стигането до България, понеже аз и в момента се подвизавам в UK
Между другото в Оксфорд има една огрооооомна книжарница, мечтата на книгомана. Забравих й името, а те вероятно също имат възможност за продажба по интернет.
Comment
-
Matrosov написа:mhehe: Тогава за какво ти е да поръчваш книги. Можеш просто в обедната почивка да отидеш за едно кафе в близката книжарница...
Между другото в Оксфорд има една огрооооомна книжарница, мечтата на книгомана. Забравих й името, а те вероятно също имат възможност за продажба по интернет.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment