Дълго се колебах какво точно заглавие е подходящо за тази тема. Всъщност колебах не е най-точната дума, липсваха ми идеи между които да избирам. В крайна сметка реших да дам някакво широко и не особено ясно заглавие, а ако има по-добри идеи то лесно може да се промени. Проблема със заглавието е само проявление на цялостният проблем на темата – липсата на конкретна форма. Идеята на темата е да разгледа изкуството от гледна точка на мястото му в живота на човека и обществото, но пък нищо не пречи тя да бъде разширена още(и то в неограничен брой посоки). Ако се получи дискусия по някой въпрос то на темата може да се даде по конкретно име, а може и новият проблем да се отдели в самостоятелна тема. Не че мястото на тези въпроси е тук.
Та така, темата е изкуството. Смятам да споделя някой мисли, които разглеждат проблема от политическа и социална гледна точка, а не от естетическа. Тъй като съм напълно незапознат с разглежданата сфера предварително моля да простите грешките, които несъмнено ще направя.
Преди да пусна собствените си размисли, ще сложа едно есе на Георги Марков, което от една страна може да даде добър старт, а от друга е интересно и като самостоятелен текст.
Та така, темата е изкуството. Смятам да споделя някой мисли, които разглеждат проблема от политическа и социална гледна точка, а не от естетическа. Тъй като съм напълно незапознат с разглежданата сфера предварително моля да простите грешките, които несъмнено ще направя.
Преди да пусна собствените си размисли, ще сложа едно есе на Георги Марков, което от една страна може да даде добър старт, а от друга е интересно и като самостоятелен текст.
Comment