Познай филма по screenshot!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • aiwara
    Hard Rocker
    • Aug 2006
    • 377

за това ставаше дума, нали?
    Едно време го даваха по ТВ 1000, ама бях твърде малък, за да го гледам и разбера. Сега не мога да го намеря никъде...
    Някой друг да задава, моля.

Comment

• gollum
      фрогландец на вестконинска служба
      • Jan 2003
      • 22550

Да, позна. Вече бях започнал да се чудя как може само аз да съм имал късмета да попадна на този филм. Аз много обичам и версията с Оливие, но тази е, в известен смисъл, по-близо до метода на самия Шекспир (приближаваш до своето време като реалии, за да е по-лесно за възприемане). И в двете версии всички играят страхотно. Финалът е много добър, но, да си призная, на мен целия филм много ми хареса. И началото си го бива .
      Айвъра - това е началото, общо взето, още вървят надписите. Но е много силно, макар че е по-интересно ако беше отрязано от малко по-рано.
      Иначе аз го имам като ДВД (преди време си го дръпнах от пиратския залив). Принципно мога да го кача някъде, а ако някой го и ска и е от София, мога да му го запиша на ДВД (или да го рипна и на СД). С английски субтитри е, не ми се занимава да правя български (макар че с помощта на превода на Валери Петров на пиесата няма да е проблем ).
      Сега е ред на Кало като познал или на някого другиго, ако му се задава загадка. Аз имам още доста, но ще изчакам малко.

Comment

• gollum
        • Jan 2003
        • 22550

Една бърза мини-загадка, свързана с последната, преди някой друг да е задал своята. В последната сцена, за която спомена кало, е използвана сградата на една фабрика, която, тъй да се рече, изпълнява ролята на Босфордското поле. Същата сграда (доста впечатляваща, трябва да отбележа) е получила поне още една роля в сравнително известен филм - каква е "ролята" и кой е филма? Подсказка: ако в "Ричард ²²²" е избрана заради дизел-пънковския си вид, то в другия причината е нейния монументално-мрачно-индустриален (мога да използвам още едно определение, но ще е много явно) вид.

ПП Появява се и на обложката на един доста добър албум на една от любимите ми групи
        Attached Files

Comment

• Лейн
          ветеран
          • Feb 2006
          • 7116

албумът е Енимълс,
          Черният рицар, но и едно от най-известните "парчета" на Джеймс Камерън.

Comment

• gollum
            • Jan 2003
            • 22550

Черният рицар, но и едно от най-известните "парчета" на Джеймс Камерън.
            Да си призная, не знаех, че е участвало и в тези филми . Наистина, сграда с богата филмова кариера. Имах предвид друга роля в по-старичък филм, там играееше едно министерство - "1984", Министерството на Истината, ако не ме лъже паметта. Време е за нова загадка.

Comment

• Лейн
              ветеран
              • Feb 2006
              • 7116

две лесни:

Comment

• gollum
                • Jan 2003
                • 22550

Втората снимка ми прилича на "Героите на Кели". За първата в момента не се сещам.

Comment

• Толтек
                  новак
                  • Sep 2009
                  • 9

Three kings и Dirty dozen трябва да са май.

Comment

• Лейн
                    ветеран
                    • Feb 2006
                    • 7116

Има познали и двата поста - 1. Трима крале 2. Героите на Кели.

Comment

• gollum
                      • Jan 2003
                      • 22550

Ок, хайде аз тогава да пусна един филм, също по главната тема на форума, сиреч военен.
                      Attached Files

Comment

• Dinain
                        Платен агент на злото
                        • Jan 2006
                        • 14111

Това беше един френски филм за войната в Индокитай от 60-те години, но не мога да се сетя за името.
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• gollum
                          • Jan 2003
                          • 22550

Да, позна, "317-ти взвод". Последните дни или дори часове на Диен-Биен-Фу, водят се преговорите в Париж и всички малки френски гарнизони получават заповед да се изтеглят от страната. 317-ти взвод държи малък укрепен пункт и заповед да се изтегля. Във взвода има четирима французи (двама ветерани от Вермахта), останалите са местни. проблемите идват от съвсе мнаскоро назначения командир - млад и желаещ да види сражения, който съжалява, че войната е тръгнала към приключване. И докато се изтеглят ги набутва в сражение с виетнамски сили, в крайна сметка взводът е унищожен в рамките на две-три денонощия.
                          Наскоро ми попадна и бих казал, че е доста добре направен, с известна доза "документализъм". Играят добре, струва си.
                          Сега е твой ред, Динайне .

Comment

• messire Woland
                            -
                            • Jan 2003
                            • 10623

Темата е отдавна замряла, така че да я съживим с кадър от един старичък филм
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...