А сега - нещо лесно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай филма по screenshot!
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Кало е познал. Тъй като още не е задал своя загадка, аз ще се възползвам, та да вмъкна една лесна от мен.
ПП Едно предложение (мисля че преди време, когато тази тема бе по-активна, постъпвахме така) - когато даден филм не е познат веднага, да се добавят още кадри от него, а не да се разчита само на един.
Comment
-
Не знам темата ли загуби от временния интерес, който предизвика или пък загадката ми се оказа по-трудна, отколкото предполагах. За всеки случай, пускам още 5 кадъра и тестова подсказка, пък ако не са достатъчни, ще пусна и името на филма.
Този филм обединява дизел-пънковска стилистика (и то на ниво, на което не съм попадал досега, с изключение на "Бразилия", но там беше маааалко по-различно) с доста добър образец на историко-политическа пропаганда, излязла из под, както казват, изключително талантливото перо на един класик (е, около самоличността на автора също има спорове, но това не е толкова важно). Не е единствената екранизация, не е нито първата, нито последната, но по един интересен начин е по-близо до методите на създателя на оригинала от други, иначе много добри и фактически по-близки до оригинала версии.
Comment
Comment