Хана написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Планината Броукбек/Brokeback Mountain
Collapse
X
-
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
-
Ами аз останах с впечатлението, че и двамата си знаят много добре какви са, но никога не са го споделяли с някого.
Аз самият също намирам филма далеч от романтиката, някак тези лузъри(специално за персонажа на Х. Леджър това е максимално точно определение ) не мога да свържа с романтиката, но го намирам и за далеч от политическата коректност. Без да съм гледал Crash и Мюнхен не смея да давам отзиви за най-добър филм, но за главна мъжка роля мисля, че Леджър бе жестоко ограбен(но изобщо не бях изненадан от туй). Самият аз не крия симпатиите си към Good Night, And Good Luck, който обаче бе тотално пренебрегнат.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Извън обичайните съболезнования, които са задължителни, ме интересува дали ще има проблем с The Dark Knight, който фигурира в Imdb във фаза на постпродукция.
Коментари за Хийт Леджър и личността му тук надали ще се прокраднат, защото не се сещам някой от нас да го е познавал лично. Една позната, слушайки новините не особено внимателно подскочи и каза: Хитлер? В хотел?
Все тая. Съжалявам.
Comment
-
Аз по същата причина се притеснявам за "The Imaginarium of Doctor Parnassus" - новият филм на Тери Гилиъм, в който Леджър играе една от главните роли, а се води също "в продукция", че и трябва да бъде завършен идната година.
А съболезнованията може да се обичайни, но наистина са задължителни. Добър актьор беше, поне според мен.
Comment
-
Аз по въпроса за "Броукбек" не съм особено политически коректен.... :p
Но виж мюзикъла (и респективно филма) "Продуцентите"... прави целия съвременен свят на Пух и Прах :p ето онази част от филма, отнасяща се до темата:
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Гениално, велико, вездесъщо, космическо
Comment
-
Док Холидей написадали ще има проблем с The Dark Knightmsn.com написаIn what may be his final finished performance, he took a rare role in a guaranteed summer blockbuster, playing Batman's nemesis, the Joker, in the upcoming "The Dark Knight."
Разбира се, не мога да кажа нищо не-банално за личността на Леджър, но тъй като покрай сестра ми следях филмовите му изяви, ще си позволя следното сравнение (приемете го със съответни, но не огромни корекции): За мен има актьори, които са гаранция за филма - такъв пример е Кевин Спейси. Хийт Леджър също.
И тъй като този форум все пак не е филмов - вероятно тази сцена е най-близо до тематиката му:
Battle of Abu Klea ("The Four Feathers", 2002)."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Беше симпатичен с това, че освен че е много добър актьор, прави и даже сякаш предпочита некомерсиалното кино. Беше различен, дори чисто физически се отличаваше от онези правени сякаш по калъп холивудски хубавци от поколението 20-45, някои от които съвсем не са лоши актьори, но досадно си приличат с останалите.
Comment
-
Аз нямам някакви особени впечатления от актьорско майсторство у Леджър. Трагедия е че млад, богат и преуспял човек умира по такъв нелеп начин, но като актьор определено няма да ми липсва. Често казано, не виждам как точно е предпочитал некомерсиалното кино - kариерата си започва (в Холивуд имам предвид, след Австралия) с 2 типични тийн комедийки - "10 things I hate about you" и неописуемата боза "Като рицарите". В "Патриотът" на Мел Гибсън също играше русокос хубавец-любовчия с драматична кончина. За ролята му в "Казанова" - без коментар. Разбира се, участвал е и в по-сериозни продукции, но не ми е оставил добри впечатления. В "4-те пера" даже го засенчваше другият - Уес Бентли. Хийт Леджър лично го слагам в категорията на Орландо Блум Един друг хубавец (тръгнал от същата точка) наскоро ми направи впечатление - Бен Фостър. Ще си купя от акциите му, но засега избира все калпави филми. Да не забравяме, че и Джони Деп и един куп други са тръгнали оттам..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Е, тъжно, но факт. 3:10 беше едно от големите разочарования за мен тая година. Но това е положението. Казвал съм си един милион пъти мнението за Ръсел Кроу и тоталната липса на химия между него и Бейл. Мисля да го спестя за всеобщото благо - поне този път. ) А и ще се отклоним от темата, която е на път да... умре.
Впрочем в БС дреме потенциала за един форумен филмов подраздел, на който подозирам всички ще се израдват /с изключение на радетелите за чиста и свята историческа дискусия/
хайде лека
Comment
-
Нищо не разбирам. В БС се говори само за кино и прабългари (е вече за тях не се говори поне). В танк-нет се говори за лесбийки и политика (и Cthulhu). В локалния ми автофорум се говори само за фотоапарати и снимачни техники. Един друг автофорум ми писна защото се запълни със сърцераздирателни тийнейджърски историйки "гаджето скъса с мене какво да правя сега" или "срамежлив съм ама харесвам еди коя си, какво да правя". Друг пък, български, състезателен форум изби на кулинария.
:vsad:albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Аматьорска деформация. Падаш си по история, обаче всъщност не ти се говори много много за прашасалите сандали на Александър и къде-къде по-интересно е да нахраниш Колин Фаръл. Оказа се, че това е естественото противодействие на целите на форума. Отдих след тежки дебати )
Хайде де, по-добре любими филми отколкото любими жени. Форумът би се напълнил с омазани снимки на десни космати мъжки ръце.
Положението е под контрол. )
Comment
-
Прав си, Док. Пък току-виж покрай подобно нещо някои потребители започнат да пишат по-често.
Динайне, то това наистина е въпрос на вкус и разбиране. На мен ми допадна играта му във филмите, които в момента мога да се сетя, че съм гледал (признавам си, че двата, които си споменал, не съм ги гледал). В "Четирите пера" беше на мястото си и поне за мен - убедителен. Разбира се, не бе сам в това. Допадна ми и играта му в "Балът на чудовищата", както и в "Братя Грим" (и това май изчерпва филмите с него, които съм гледал). А - и "Патриотът" (филм, който никак не ми харесва, ама това е отделен въпрос) - там си беше на мястото, т.е. или ролята беше подходяща за него или пък той се е справил с нея. Да уточня - аз под "актьорска игра" (защото не разбирам много от тези неща) разбирам актьорът да играе така, че аз да не усещам присъствието му като "актьорска игра". Според мен в тези филми, в които съм го гледал, той изпълняваше общо взето тази задача. Което дава някакви надежди за вбъдеще.
ПП Като любител на филмите на Тери Гилиъм специално съжалявам за бъдещия ми филм, където Леджър е трябвало да играе една от основните роли. Както и да е, това не е по темата.
Comment
Comment