Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рецензии на книги

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Вера Мутафчиева е най-добрият изследовател на Османската империя у нас.Заедно с Цветана Георгиева и Борис Снегаров.Тя е дъщеря на Петър Мутафчиев,който заедно с Васил Златарски са доаените на Средновековната Българска История у нас.
    Колкото до тези две книги, те са предназначени за широката публика-тоест пропаганда са
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Както вече писах ,книгата е по -скоро художествена ,а не историческа.Говорейки за писателката ,ЗВЯР,не се разбира дали си чел точно тази книга.Фактологията и не е толква слаба,ако погледнеш зад самата история на книгата.Незнам за другите ,но аз съм я чела няколко пъти и опредлено мисля че си струваше четенето
      Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

Comment

Признавам книгата не съм чел. Аз само говорих за авторката, имайки горчив опит от предишни нейни творения (Бомбите и др.). Стряскайки се от подобни писания, започнах да избягвам нейните творби като некоректни. Но ако твърдиш, че е хубава още в понеделник отивам до библиотеката "Иван Вазов" да я взема.
        Но предупреждавам, че ако срещна и един израз от типа "Славяно-Бългаска Държава" ще я изтрелям книгата като новогодишен салют :duel:.

Спред мен книги които заслужават да се прочетат са "Властелина на пръстените" и "Шогун"

Comment

Originally posted by "ZWQRA"

Но предупреждавам, че ако срещна и един израз от типа "Славяно-Бългаска Държава" ще я изтрелям книгата като новогодишен салют :duel:.
          Защо, славяните ли те дразнят?
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Доколкото си спомням няма този дразнещ те израз.Надявам се да не те дразни думата "яздач" защото тя се среща ,но иначе е ок.
            Ако наистина я прочетеш искам да разбера дали ти харесва,Ок? :tup:

Comment

Е "яздач" или "ездач" все някак си ще го преглътна, но предпочитам "конник".

А относно въпроса на messire Woland, ще добавя че не ме дразнят славяните.
              Държавата се нарича "България" титлите са Български.
              Например : Хан, Кавхан, Чъргубоил, Боритаркан, Тументаркан, Оглутаркан, Боил, Багаин и др.

Comment

Аха, ок
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

ok

Радвам се че можеш да го преглътнеш.На мен наистина ми действаше
                  на нервите но свикнах.Конник почти не се среща.Яздач,яздачи и Яздачки точно както го изписвам-с ''я''.

Comment

Днес се снабдих със споменатата книга на Вера Мутафчиева "Предречено от Пагане" на издателство Отечество от 1982. Започвам четенето! До 36 часа ще съм готов. 8)

Comment

Пак ще си говорим, като я прочетеш! :tup:

Comment

Originally posted by "d`za"

Пак ще си говорим, като я прочетеш! :tup:
                        Едва ли ще коментираме книгата! Аз се оттеглям от форума. Сега имам да подам малко оставки! Пожелавам ви приятно прекарване тук!

Comment

Защо??????
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ей, Зверо, какво става? Защо така?
                            scharfschutze ®

Comment

Какво пък му стана?
                              :cry: Не искаме да си тръгваш.
                              Да не си сърдит за нещо?

Comment

А-А-А-а, не знам какво му стана. Не иска и дума да обели по въпроса. Даже и в ICQ-то не е онлине от доста време.

Звер-о-о-о-о, я ела, че едно девойче плаче вече за теб!
                                scharfschutze ®

Comment

Working...
                                X