Рамбо Амадеус написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Пфеу, пък как пък сколасах да си организирам такъв кървищен кинопреглед.
Та, първо - Защитникът (The Equalizer) - Антоан Фукуа отново снима Дензъл Уошингтън след "Тренировъчен ден". Ама не е чак такъв. Елегантен екшън, главния герой е изрУТ, но има сцени с нарочно голяма кръвнина. За сюжета - накрая стана малко едно мерене "нашия спецназовец е по-як от вашия". И едно презахаряване имаше там. Но атмосферата, екшъна и спокойната, пестеливо показана, но не плитка завръзка бяха отлични. Например - към средата на филма имаше един момент, в който главния лош излиза с още двама от едно колище и тръгват подир главния. Но развитието до момента беше такова, че не си помислих "Оле, ся кат го стигнат", ами "Оле, тез излязоха от колата в опасното." Те така.
И второ - заинтригува ме рецензията на френския Zulu и го намерих на арената, но с други субс. Не е невиждано оригинален, но смятам, че бива. Изглежда различно от холивудските, а и бих нарекла финала доста френски /събуди ми някакви спомени от едновремешните френски екшъни/. И е с Форест Уитакър. Па макар и с Орландо Блум. Пак да предупредя за ужасни кадри. Освен това, според рецензията, трейлъра разкривал всички заврътки на сюжета (те и не бяха особено скрити, но си решете кое от двете бихте пробвали)."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
В момента има поредната вълна на "последно осребряване на чекове преди пенсия" - като гледам цели три екшъна на Дензъл Уошингтън, Лийм Нийсън и Пиърс Броснан с подозрително еднакви сюжети "бивш полицай/бивш агент на ЦРУ/бивш агент на нещо-си избива лошите и спасява света отново". Но мисля още Арни беше казал на времето, че "историите, в които 60-годишен герой набива купчини от 22-годишни злодеи в един момент стават патетични"."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеВ момента има поредната вълна на "последно осребряване на чекове преди пенсия" - като гледам цели три екшъна на Дензъл Уошингтън, Лийм Нийсън и Пиърс Броснан с подозрително еднакви сюжети "бивш полицай/бивш агент на ЦРУ/бивш агент на нещо-си избива лошите и спасява света отново". Но мисля още Арни беше казал на времето, че "историите, в които 60-годишен герой набива купчини от 22-годишни злодеи в един момент стават патетични".Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
E, той Арни 60-те вече ги и е минал и забравил, освен това The Last Stand си е комедийка отвсякъде, да не говорим за серията The Expendables. Пък и на него спешно му трябват пари след развода
Като изключим Броснан, Лиъм Нийсън и Дензъл Уошингтън със сигурност имат и по-свестни филми и могат да играят (на мен например ми харесаха Flight и The Gray), което свидетелства отново за тази криза на идеи в Холивуд, за която чета от година-две. Или "липса на желание да се поемат финансови рискове", поради което оригинални сценарии не стигат до заснемане и дори добри актьори се принуждават да се снимат в такива клиширани до безкрайност бози, които са римейк/продължение на нещо, правено вече 500 пъти преди това - просто защото нямат други предложения. А догодина ще излезе вече "Taken 3"..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Чудесен Лиъм Нийсън в адаптация на лорънблоксов роман !http://www.zamunda.net/previewimg.ph...uanBn#position
Бивш-мивш, чекове-пенсии - който е чел нещо на Блок, знае за какво става въпрос !
Comment
-
Todor Pavlov написа Виж мнениеЧудесен Лиъм Нийсън в адаптация на лорънблоксов роман !http://www.zamunda.net/previewimg.ph...uanBn#position
Бивш-мивш, чекове-пенсии - който е чел нещо на Блок, знае за какво става въпрос !"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеПък ако беше написал и името на филма... да може да се види в имдб, щото на работа не лазим налево.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
От доста време не ми беше попадал свестен трилър. Не че тук сценарият е нещо невиждано, но е добре заснет. Няма да издавам изненадващата завръзка, само ще кажа, че Розамунд Пайк ми се издига в очите като актриса."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеДа отговоря вместо него, защото го погледнах там: A Walk Among the Tombstones
ПП
... И филми на работа !? Ми приберете се , хапнете , пийнете , създайте атмосфера , пък тогаз ... Хем бива ли така на пресекулки, на бюрцето ! ...
Comment
-
Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment