Добри филми (не на военна или историческа тематика)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Dinain
    Платен агент на злото
    • Jan 2006
    • 14111

Бендамин Копчето беше най-депресивния филм, който съм гледал от доста време.

Не е лош.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Док Холидей
      tlon uqbar
      • Feb 2004
      • 3916

слаб ако го гледате като кино
      добър ако го гледате като поредния коледен боксофис блокблогбъстър.
      принципно не е зле да се види въпреки че е въздълъг. нали е огледалната противоположност на форест дъмб
      всъщност както и да е.

Comment

• Imperial
        Мошенник
        • Jan 2003
        • 12066

WALL-E излезе ли в Б-я?
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• kiosev
          Българин
          • Oct 2007
          • 169

Излезна.

А за хубави филми гледайте:"Сибирския Бръснар" (стана любимия ми филм след като го гледах)
          IN VINO VERITAS !!!

Comment

• gollum
            фрогландец на вестконинска служба
            • Jan 2003
            • 22550

Въпрос на вкус, на мен "Сибирски бръснар" не ми допадна кой знае колко. Михалков правеше по-добре филми по съветско време, според мен. "Пет вечери", да речем, "Няколко дни от живота на Обломов", "Незавършена пиеса за механично пиано" (този ми е любим, заедно с "Пет вечери"), "Свой сред чужди, чужд сред свой", ако щеш е добре заснет и направен филм.

WALL-E е излезе по кината преди известно време - разбира се, аз го гледах вкъщи покрай дъщеря ми (то не че имаше кой знае колко за превеждане/обясняване). Допадна ми, добре е направен и за деца е идеален.

Igor не го бях чувал, но звучи като нещо, което може да се гледа, та ще го потърся.

Comment

• Лейн
              ветеран
              • Feb 2006
              • 7116

ИМХО Сибирският бръснар е най-слабото нещо, правено от Михалков, но пък комерсиализмът изисква жертви.
              Уол-И завършва с прекрасна песен на Питър Гейбриъл.

Comment

• gollum
                • Jan 2003
                • 22550

Уол-И завършва с прекрасна песен на Питър Гейбриъл.
                Да, така е, на мен най-много (стилистично) ми допаднаха песента и картинките в края.

За "Бръснаря..." съм съгласен - "Уморени от слънцето" бе значително по-добре. Дори и този иначе добър (според мен) актьор - Олег МЕншиков, - там бе използван доста зле.

Comment

• Imperial
                  Мошенник
                  • Jan 2003
                  • 12066

gollum написа
                  за деца е идеален

Е добре. За мен е най-добрата анимация, правена досега изобщо.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• gollum
                    • Jan 2003
                    • 22550

Аз по отношение на анимацията (мисля сме го обсъждали) съм малко или много дете, с други думи, гледам много и вкусовете ми са доста широки. Предполагам, че имаш предвид в техническо отношение най-добрата? Много добра е не само в това, разбира се, но в други отношения аз други филмчета предпочитам (говорим за анимация). В тая връзка, наскоро ми попадна едно късометражно филмче - "Nine", от 2004, което е много добро.

Comment

• Кухулин
                      ветеран
                      • Nov 2006
                      • 12515

Final Fantasy VII Advent Children

WALL-E е страшно добър филм, но според мен това е по-добро. Също и следващото.

Grave of the Fireflies

Японците някак успяват да напипат нишки, които в останалите школи ми се струват недостижими.

Comment

• Imperial
                        Мошенник
                        • Jan 2003
                        • 12066

Кухулин написа
                        Final Fantasy VII Advent Children

WALL-E е страшно добър филм, но според мен това е по-добро.
                        Не мога да се съглася. На мен лично ми беше скучен и неоригинален. Гледал съм доста японска анимация, екплоатират се все едни и същи теми, омръзва.
                        albireo написа

Comment

• Zalmoxis
                          ветеран
                          • Nov 2007
                          • 969

Съвсем леки и приятни филми

Comment

• kiosev
                            Българин
                            • Oct 2007
                            • 169

Ще гледам и някой друг на Михалков и пак ще си кажа мнението
                            мерси за съвета
                            а за "How to lose friends..." имам положително мнение
                            Вчера го гледах и на последните 10 мин щях да падна от смях.
                            IN VINO VERITAS !!!

Comment

• gollum
                              • Jan 2003
                              • 22550

За първия филм ще се съглася напълно с Империал - страшно слаб, на практика отсъстващ като сюжет, логика или свързаност. Вероятно чисто технически не е зле - не съм специалист, за да преценя, но е неинтересен, скучен / предсказуем, а и стилистично - слаба работа. И аз смятам, че имам поглед върху японската анимационна школа, та ще се съглася отново с Империал - за нея са характерни предсказуемост, шаблонност, повторяемост и прочие неща. Ако ес погледне откъм сюжет, история, свързаност и логика: почти всичко е много зле, на парктика често тези елементи отсъстват или са крайно шаблонни. Същото важи за героите. Ако има някаква оригиналност, то тя се отнася до стилистиката и изображението, но, разбира се, и там нещата се повтарят до безобразие, т.е. се щамповат. Но ако трябва да сме честни: това повече или по-малко важи за всяка една национална школа и не само в анимацията. Просто в случая с японската става въпрос за едно много добре развита индустрия, която бълва огромно количество масова конвейерна продукция без художестевни достойнства или особени качества. Т.е. находката бързо и лесно се превръща в повторяема щампа. Разбира се, точно индустриалността и относително ниската стойност позволяват много експериментиране (макар като страничен поток), което пък означава и от време на време находки.
                              Всичко това не означава, че няма и отделни шедьоври - както в пълнометражната, така и в серийната анимация. "Гробището за светулки" е едно от тях, макар че този филм няма много общо с основния поток, а и с по-голямата част от японската анимация (врочем аз много харесвам и другите филми на Такахата, окито съм гледал). Аз бих добавил тук кажи-речи всичко на Миазаки (анимациите на Ghibli, които съм гледал, а "Гробището..." също е тяхно) е доста добро и донякъде различно. Ако говорим за чисто детски филм - "My Neighbor Totoro" - според мен, е ненадминат. И това е малка част от много добри анимации. Но такива ще се намерят вероятно във всяка национална анимация. Въпреки че много харесах "WALL-E", не мисля, че е чак толкова добър. Макар че е трудно да се сравнява.
                              А и вероятно такъв разговор, ако въобще има място в този форум, е за самостоятелна тема.

Comment

• Dinain
                                Платен агент на злото
                                • Jan 2006
                                • 14111

Като стана дума за аниме, ето една игрална версия. За съжаление бюджетът не е много висок и на места си личи.

Chanbara Beauty
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...