If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Абе и "Животът на другите" си беше фундаментална творба Сещам се за поне още два съвременни немски с подобна драматико-психологическа тематика - "Вълната" и "Експериментът" Die Welle и Das Experiment (ако не бъркам правописа)
(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Така е, но пък спокойно може да мине под графата "на историческа тематика" . Иначе се сещам и за "Баадер Майнхоф" (пак нов, немски), който според мен бе много добре направен. Но си е исторически.
Така е, но пък спокойно може да мине под графата "на историческа тематика" . Иначе се сещам и за "Баадер Майнхоф" (пак нов, немски), който според мен бе много добре направен. Но си е исторически.
Гледах го, много ми хареса, може би защото съм привърженик на европейското кино...
който според мен бе много добре направен. Но си е исторически.
Казваш го все едно е лошо да е исторически този не съм го гледал, но ще го потърся. Всичко съвременно що е дойче фабрикацион досега не ме е разочаровало.
А! И този за Гьоте беше тотален шедьовър, пак наскоро излезе.
(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Ами то всеки един филм от който и да е жанр по-стар от 10-тина години на практика се превръща в исторически защото вече не е съвременен, имам предвид за времето в което се развива действието
(\_/)
(°_°)
Не, за мен дали е "исторически" се отнася само до това дали третира (в центъра) исторически събития или личности. Да речем, от споменатите три "Сбогом Ленин" не е исторически, а "Баадер Майнхоф комплекс" е исторически. За "Животът на другите" не съм сигурен, някъде на границата е. За мен.
Не, за мен дали е "исторически" се отнася само до това дали третира (в центъра) исторически събития или личности. Да речем, от споменатите три "Сбогом Ленин" не е исторически, а "Баадер Майнхоф комплекс" е исторически. За "Животът на другите" не съм сигурен, някъде на границата е. За мен.
Малко извън темата - имаше един сериал на френска телевизия за Карлос Чакала, доста добре направен....
Днес ми попадна още един интересен филм - The Berlin File. Продукция на Република Корея. Отнася се за оръжейна сделка на севернокорейски агент Намесени са Мосад, южнокорейски агенти. Доста добре направен...
Comment