Другата година април, ако не се лъжа. Сигурно ще е със същото име, все пак HBO трябва и пари да вади с тоя франчайз
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гледах "Drive", преведен като "Живот на скорост". Много добър, със силно ретро атмосфера, и европейски привкус. От режисьора на викинг-депресията "Valhala rising". Филмът ми заприлича малко на "Няма място за старите кучета" и някои от по-стилизираните уестърни и стари криминалета. Абе препоръчвам, пък вие си решавайте на какво ви прилича, или не.Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?
Comment
-
Впрочем "Valhalla Rising" на мен ми се стори изключително...тъп и безмислен филм (дано не обидя някой). Това, че има татуирани викинги изобщо не го оправдава.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Ако може да се върна на Валхалата - много ми хареса. Не мисля че е тъп в контекста, в който е правен - той не показва някакъв исторически период и не разказва определена история. Това дори не са викинги, а по-скоро събирателни образи на езичници-северняци и то в някакъв съвременен пост-романтичен вариант. Колкото до смисъл всеки може да открие един или друг, стига да има желание.Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?
Comment
-
Прав си, разбира се, но поне мен не ме грабна до степен, че не го догледах. Не знам, може би съм твърде далеч от съвременните тенденции и предпочитам разказа, т.е. определена история, която е добре разказана (историческата достоверност не ме интересува толкова, колкото вътрешната такава). Но си е вярно, че в много случаи оценката зависи от настроението и очакванията, с които се подхожда към определен филм (идеалното е да няма такива).
Comment
-
От същия режисьор има един биографичен филм за социопат-затворник, който е май доста популярен (затворникът) на острова - Бронсън. Някой гледал ли го е?
Иначе, за Валхалата - на мен ми допадна образът на главния герой, мисля, че си е находка, особено като се има предвид, че сега подобен тип герои вървят с разясняващо самоанализиране зад кадър (което май стана модно след син сити, не че не го е имало преди, но това специално е много натрапливо и май се е популяризирало). А оскъдността на диалозите си е направо качество в този филм, щото иначе представяте ли си кво словоблудство щеше да настъпи в последната част на филма, когато го удрят на мистицизъм.
Като цяло подкрепям с две ръце хубавите споменати "викингски класики" като Патфайндър, Hrafninn flygur, Белият викинг, Сянката на гарвана (трите последни са от един и същ режисьор), Принцът на Ютланд... А и Сага за викингите, който тук някой беше пуснал, и е направен по Гретир и Нял, беше супер (започва с Разходка), като изключим края, в който главният герой беше костюмиран като от теле-серия за Конан или Зина...sigpic
Sword song and horn sound
Comment
-
Мда де, там е работата, че "Валхала"-та дори не е пост-романтизъм (модернизъм), а някаква пост-пост дивотия (като афтършок ) - е, това, разбира се, си е моето мнение, пък и поставянето му в стилови рамки не е задължително.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
gollum написа Виж мнение
Преди малко гледах Drive (2011). Не знам какво да кажа. Всички го хвалят - страхотен, това, онова... За мен беше доста скучно преживяване. По средата вече бях забравил началото. Добре, че имаше два-три отлични момента, та успях да го изтърпя целия.
Comment
Comment