Big Fish може и да сте го гледали, 2003 излезе. Назад не го зърнах тук. Прекрасен филм, според мен - алегория, философия, приказка, развлекателни моменти...Тим Бъртън е голяма риба! Взе бая награди. Има го в нета.:
с най-добрите западни стандарти:
), от всяка приказка като махнеш алегоричната част (камо ли тия на Оскар Уайлд или на Андерсен) ще останат едни сухи нехудожествени дрожди, с каквито е пълно. Пък и в случая се касе за режисьорско виждане върху роман-приказка на Даниъл Уолъс "Роман за Митичните Пропорции", който сам настоява за този художествен похват - алегория.
.

С две думи: филм класика, още от премиерата! A с една: masterpiece! Клинт е наистина голям, дали в кадър или зад камера ("Река на тайните" например), този човек е благословен да прави от киното изкуство (при това в наше време). А диалозите направо са уникални! Лично аз го изгледах на един дъх. Някъде четох че Клинт няма намерение да се снима повече и сега си мисля че Gran Torino е възможно най-добрия начин да го запомня като актьор. Дано има сили да ни радва още с режисьорските си умения. Ей го на, и Джулито кифлата, номинация за оскар, ама в негов филм!
Comment