If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В Сливница зайци има, аз съм служил в Брезник и много често съм отскачал до Сливница-та там по чукарите доста зайци съм виждал.
П.С. не симпатизирам на заека,Джери и турбо птицата
То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
В Сливница зайци има, аз съм служил в Брезник и много често съм отскачал до Сливница-та там по чукарите доста зайци съм виждал.
П.С. не симпатизирам на заека,Джери и турбо птицата
Ама то е било пред Подпоручика да мине с калашника.
Описаните от мен събития са отпреди 20 години. Напълно е възможно Майката - Природата да е възстановила нарушеното от мен екологичено равновесие във фауната, вкл. дребен дивеч.
Предлагам на Вашето внимание следната рецепта "Заек на шиш ала Сливница":
Заекът да престои в марината 24 ч., измива се, шкипова се с парченца сланина, опича се на шиш на слаб огън, като се маже с мазнина. Сасът, който капе при печенето на заека се събира в отделен съд. Заекът се поднася със соса.
Препоръчва се със светла бира / по избор /
Добър апетит
Празна раница не пази граница Казал го е полковник Дрангов !
А ето още една рецепта - САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ:
Заек плакия ала МАЖИНО 1940:
Отстреляйте от амбразурите на "Мажино" 1 млад заек. Нарежете на дребни парчета 125г. сланина и я стоплете в тенджера. Извадете пръжките. В мазнината запържете до златисто 10 мънички главички лук. Прибавете месото от заека с пръжките и налейте 1 чаша вода и 1 лъжица мазнина. Добавете 2 стръка мащерка, сол и черен пипер - на вкус. Оставете ястието да ври на слаб огън - до 2 часа. Добавете 1 чаша стафиди, предварително накиснати в 1 чаша коняк "Наполеон". Варете още 1 час на слаб огън. Ястието се консумира с изискани френски вина от долното поречие на Лоара. След консумацията можете да "заголите по един фустан" / цит. по Стоянов, З., Записки по българските въстания" / и така до 10 май 1940г.
Comment