Са сложили пълния дневник на Халдер.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На милитерата...
Collapse
X
-
Erich Von Manstein написа:cry: :cry: :cry:
Как тебя зовут? Меня зовут свински бут!
нищо не знам на руски ама нищо!!!
Искам дневника на английскииииииииииииии. :cry: :nworthy: :cry:
А руския хич не е толкоз труден хващаш и четеш с речник и лека-полека научаваш основните думи.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Мене там ми е като Александрийската библиотека, Hoaster е пич та дрънка, сега в последния ъпдейт, освен споменатия мосьо Халдер, са сложили и една приказна книжка за подводниците на британския флот в двете световни войни. Няма да ви разправям как не спах две нощи да си я изгълтам...Адски добре разказано от вътрешен човек, а за операцията на "Маджетите" срещу Тирпиц, Шарнхорст и Лютцов в Каа фиорд, просто приказка, Лукас репи да пасе, дайте ми британски исторически книги, тия са просто убийци! Е , които го могат де, как пък не се намери един британски офицер от марината или разузнаването дето да не може и да пише на стари години! :sm252:
Имперец, тия от спомената библиотечка наистина дават добър пример, въпроса е, че разполагат с доста голям набор от вече преведени неща! Цифровизацията не е чак толкова голям проблем, но качествения превод е рядкост.Last edited by von Danitz; 28-01-2005, 07:37.
Comment
-
Heinz W. Guderian написаА Какво е "Милитерата"?Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.
Comment
-
О, аз навремето (преди година) бях почнал да я свалям цялата. :aaa: Е, свалих само Военно дело и мемоарите и се отказах, но ако някой проявява интерес мога да му ги изпратя. Но не са ъпдейтвани от почти година.Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
-
gollum написаИ без друго ако текстът в pdf не е генериран от шрифт, а е картинка, сатват твърде големи и тежки. А на милитерата са в html, т.е., удобни за всичко. Радвам се, че най-после се е появила втората част на дневника, което ме обнадеждава, че вероятно са я издали и на хартия, та да си я потърся.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment