Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Francis Drake
    piratarum dux
    • Sep 2007
    • 312

Някой може ли да ми препоръча къде да потърся 1066, освен в Zamunda-те ме загубиха при ограничаването достъпа на чуждестранни потребители.
    Пробвай регистрация тук: www.p2pbg.com
    На същия торент се намира и Janosik-Prawdziwa historia полска продукция от 2009 г. Началото на XVIII век и словашкия "Робин Худ" - Юрай Яношик.

Comment

• gregorianus
      Нортумбрийски страж
      • Mar 2005
      • 753

Попаднах и на един относително нов телевизионен френски сериал - "Прокълнатите крале" по Морис Дрюон, с Жана Моро и Жерар Депардийо. Никак не ми хареса. Явно замисълът е повече театрален отколкото филмов. Костюмите бяха лъснати и някак униформени, декорите - напълно условни и целият замисъл на хубавите романи на Дрюон беше подменен с някаква приказна атмосфера в стил "Принцеса Фантагиро". С една дума - кич.

Друг един филм обаче ми хареса доста - "Принцът на Дания" (The Prince of Jutland или Royal Deceit) от 1994. Датско-английска продукция с Крисчън Бейл. Става дума за историята на т. нар. Амлед, прототип на Шекспировия Хамлет. Сюжетът върви стриктно по Саксон Граматик, действието върви бързо, пък и артистите са много добри.
      Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

• Mitashkin
        новак
        • Dec 2009
        • 18

Francis Drake написа
        Пробвай регистрация тук: www.p2pbg.com
        На същия торент се намира и Janosik-Prawdziwa historia полска продукция от 2009 г. Началото на XVIII век и словашкия "Робин Худ" - Юрай Яношик.
        Благодаря!

Comment

• Dinain
          Платен агент на злото
          • Jan 2006
          • 14111

gregorianus написа
          Друг един филм обаче ми хареса доста - "Принцът на Дания" (The Prince of Jutland или Royal Deceit) от 1994. Датско-английска продукция с Крисчън Бейл. Става дума за историята на т. нар. Амлед, прототип на Шекспировия Хамлет. Сюжетът върви стриктно по Саксон Граматик, действието върви бързо, пък и артистите са много добри.
          Че там участват и Гейбриъл Бърн, и Хелън Мирн и Кейт Бекинсейл - въобще цялото кралско войнство За съжаление не мога да го открия на торент.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Francis Drake
            piratarum dux
            • Sep 2007
            • 312

За Dinain

Можеш да го гледаш от You Tube (разделен е на девет части)

или ако искаш да го свалиш от тук: http://www.nyalines.com/watch-movie-...e-free-online/ (изисква безплатна регистрация).

Comment

• Dinain
              Платен агент на злото
              • Jan 2006
              • 14111

Безплатна, друг път. Мерси, без значение - ще го гледам в Тубата.
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Francis Drake
                piratarum dux
                • Sep 2007
                • 312

Извинявай, сега видях, че свалянето от сайта се заплаща!

Comment

• Guy de Mont Ferrand
                  chevalier
                  • Nov 2006
                  • 4570

"Бария" - много приятен нов италиански филм. Действието се развива в Сицилия някъде между 1930 и 1960 г. Допълнителен бонус е, че музиката е на Енио Мориконе.
                  A strong toun Rodez hit is,
                  The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• aiwara
                    Hard Rocker
                    • Aug 2006
                    • 377

Някой случайно да разполага с филма Der Stern von Afrika??? Доколкото разбрах е посветен на Ханс Йоаким Марсей. Намерих го на няколко места, но никъде няма сийд. ОТ емуле също не се тегли. Някой ако го има, моля да ми пише.

Comment

• Лейн
                      ветеран
                      • Feb 2006
                      • 7116

Излезе Рим в HD 1080р - двата сезона, както и рипнатият му вариант - на разните познати места. Сори, че рекламирам пиратство, но у нас иначе няма как да се сдобие човек с него - а си струва.

Comment

• Guy de Mont Ferrand
                        chevalier
                        • Nov 2006
                        • 4570

кало написа
                        Излезе Рим в HD 1080р - двата сезона, както и рипнатият му вариант - на разните познати места. Сори, че рекламирам пиратство, но у нас иначе няма как да се сдобие човек с него - а си струва.
                        Няма ли да излизат нови серии? Сериалът иначе е с класи над останалите.
                        A strong toun Rodez hit is,
                        The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• Warlord
                          бей
                          • May 2005
                          • 1890

Определено! Ама май зацикли работата с 3-ти сезон, студиото им в Италия изгоря или нещо такова, а нещо и не им достигаше бюджет на британците, въпреки че в последната серия доста явно оставиха вратичка към продължението

п.п. за нищо на света не дърпайте Спартак от 2010 - американски е!!! Осрали са го до неузнаваемост!
                          (\_/)
                          (°_°)
                          (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

• gregorianus
                            Нортумбрийски страж
                            • Mar 2005
                            • 753

В Замунда попаднах и на хубав филм по любима книга - El Maestro de esgrima/"Учителят по фехтовка". Испания, 1992. По едноименния роман на Артуро Перес-Реверте.
                            Действието е от края на царуването на Исабел ²², в Мадрид. За съжаление рилийзът е без субтитри, но както казва Станислав Лем, един образован човек винаги ще разбере нещо на испонски

Comment

• gollum
                              фрогландец на вестконинска служба
                              • Jan 2003
                              • 22550

М`да, но му липсваше сийд, аз увиснах на 99% и след като висях доста време така, си го намерих от един руски торент - с горе-долу прилично качество, намерих му и английски субтитри, та съумях да го гледам и съм много доволен. Между другото, актьорът, играещ дон Хайме е същият, който (според мен) изигра един много интересен дон Агире в "Ел дорадо" на Саура (лично мнение: по-добър от Клаус Кински в същата роля във филма на Херцог (самия филм също не ми допадна)).
                              Книгата, за съжаление, не съумях да я намеря (както и няколко други негови, защото късно попаднах на Реверте) та не мога да сравня филма с текста. Но всичко негово, на което попаднах впоследствие, ми допадна много.

Comment

• gregorianus
                                Нортумбрийски страж
                                • Mar 2005
                                • 753

И аз запецнах на 99%, та гледах в режим Preview. После се изтегли и го изгледах още веднъж. В книжарницата на Стефан Караджа (уличката отстрани на НАТФИЗ, всъщност улицата на Сатиричния театър, но откъм НАТФИЗ) вероятно още има екземпляри от "Учителя" и други по-стари издания на Реверте.

Comment

Working...