Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-

Галиполи (1981) - добър филм за ПСВ и австралийските доброволци на Галиполи. Единственият му недостатък според мен е, че е прекалено кратък, а музиката е на Жан Мишел Жар
замунда.нетA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска историяComment
-
Zeitgeist - Духът на времето.
Разглежданите теми са религията(произход, цел и т.н.), войните, 9/11, световните банки и паричните потоци и като цяло развитието на съвременните общества.
Посланието на филма е насочено най-вече към американците, тъй като се обръща внимание на глобални процеси, които са пряко свързани със САЩ(ПСВ, ВСВ, кризата 1929-33, 9/11 и т.н.) и по-специално тяхната роля в тях, но то е общо валидно и за останалите държави и хора по света.
Ето и един линка към официалния сайт, от който филма може да се гледа онлайн при това с налични субтитри.
Comment
-
Гост
Не се връзвай на такива неща, тоя филм е толкова долнопробна пропаганда, че пред него Майкъл Мур е направо Достоевски.Comment
-
Гост -
Този отговор не ме удовлетворява - ако толкова се притеснявате, можеше да ми отговорите на ЛС. Но понеже публично обявихте заглавието за `долнопробна пропаганда`, Ви моля и публично да се обосновете. (Пък и ми се ще да си изясня на коя партия е пропаганда ЦЯЛОТО нещо.)"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан ГлоктаComment
-
Гост -
Снощи гледах една класика - Бари Линдън. Гледах го привлечен от военната част на филма - 7 год. война, звучи British Grenadiers и прочее. Това се оказа една много малка част от филма - първоначално за мое съжаление. Но това мина бързо - филмът се оказа хубав. Дълъг и протяжен, но много хубав даже.
First taste of battleComment
-
"Тирант Белия" (2006)- много хубаво филмирана средновековна легенда/ рицарски роман. Бях предубеден към филма (и заради някои коментари тук), но като го гледах много ми хареса. Всъщност именно това е кръстоносния фолклор. Предполагам обаче, че не на всеки ще му допадне, особено ако няма представа за какво точно става въпрос...A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска историяComment
-
e
Незнам дали някой е споменал този филм - "Der Untergang" - най-уникалния филм , който съм гледал , посветен на последните 3 дни но Третия Райх . Поздрав зза всички нацита!!!
Съдбата закриля само смелите!!Comment
.
Comment