Не знам да ли е коментиран филмът "Cold Mauntain" (2003, в търсачката нищо не намерих). Ако да, извинете ме, ако не - какво ще кажете относно историческите моменти - достоверност, ефекти и т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Goleman написаНе знам да ли е коментиран филмът "Cold Mauntain" (2003, в търсачката нищо не намерих). Ако да, извинете ме, ако не - какво ще кажете относно историческите моменти - достоверност, ефекти и т.н.
Филмът ме впечатли и зае място в колекцията ми. Използваните оръжия
съответстваха и в най малки детайли на епохата , а това е критерий за педантичност.
Comment
-
Кухулин написаTaegukgi (2004)
Нелош филм за съдбата на двама братя по време на Корейската война.
П.П. Виждам, че Dinain вече е писал за него. Съжалявам за повторението.
Някои знае ли от къде да изтегля субтитри за филма.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Гост
-
"The enemy below" е много гледаем, даже изненадващо за периода в който е сниман и тематиката му. Ефектите също са изненадващо добри за филм от 1957.Last edited by Imperial; 05-09-2007, 06:02."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
!!!
Warlord написаАми да си призная досега не бях гледал друг подобен, затова ви помолих да ми препоръчате.
Накрая разрушителя го потопиха с торпедо от немската подводница във филма. Да не забравяме и че е американски филма, това нямаше как да отсъства просто. Иначе и кодировката на "Енигмата" дето беше основната цел на филма не е много ясно дали наистина са я разкодирали, чрез пленени машини в подобни акции или просто са им я продали накрая. Също е мъгляво положението и с пленените и потопени немски подводници от американците, доколкото знам в разсекретените 60 години по-късно архиви липсват данни.
П.П. Можеби коментарът по тази тема ще представлява интерес за някой но не съм прегледал дали вече не е писано някъде за това (много работа) Ако вече има подобна тема моля постът ми да бъде преместен!
Преди 7-8г по канал едно даваха 4 сериен исторически филм за овладяването на севера от казашкият атаман Ермак Тимофеевич. Филмът се казва "Ермак" но не го намерих в нито един от популярните тракери.
Comment
Comment