Соболев от филма си е генерал Михаил Скобелев - по това две мнения не може да има.Генерал Скобелев по времето на обсадата на Плевен е точно на 32 години.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
resavsky написаСоболев от филма си е генерал Михаил Скобелев - по това две мнения не може да има.Генерал Скобелев по времето на обсадата на Плевен е точно на 32 години.
Голум, не съм сигурен - бях ги чел преди да гледам филма доста - ще трябва да си опресня нещата.
Сега проверих - действително Шарл Д`Евре се оказва Анвар във книгата.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Соболев или Скобелев е наричана "Белият генерал" и е яздил бял кон?Соболев или Скобелев по време на третия щурм за Плевен повежда лично атаката,превзема турските редути и не получава подкрепление?Изобщо участието на този Собелев във войната от 1877/78 г. минава твърде незебележимо за да бъде герой на приключенски филм за разлика от М.Д.Скобелев.
Comment
-
Ами според Акунин не е така явно - защото става дума именно за Соболев във филма. А може би именно такъв герой се е търсил, Скобелев съобразно положението си едва ли е бил подходящ персонаж за ролята на разпасан генерал-авантюрист и е прекалено известна и изследвана историческа личност - затова авторът е взел вместо Белия генерал Бялото петно в историята. Това е и принципа на който се държи филма като цяло деДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Е и, разминаване в външния вид с реалната възраст на персонаж, който никой не е чувал почти. Въпроса е че дори да има грешка, тя не е грешка на Филма а на автора Акунин.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Като чета някои мнения тук, почвам да си мисля, че най-голямото достоинство на един филм или книга е реализмът им... По тази логика "Апокалипсис сега", "Изкуплението Шоушенк" (примерно) и т.н. са достойни за оплюване филми. Не съм гледала филма "Турецкий гамбит", но книгата е изцяло художествено произведение, а не документално.
А Фандорин се отличава достатъчно и от Шерлок Холмс, и от Джеймс Бонд
Comment
-
Използвах част от времето по празниците за да свалям и гледам филми. Та най-после гледах споменатия по-рано в темата "1612". Не лош приключенски филм (струва ми се, че създателите му доста са си падали по определени романи на Сенкевич, но, уви, от това не е произлязло кой знае какво) , но според мен с доста недостатъци - излишно накъсана и усложнена история (напоследък е много модерно да се "разказва" така) и още по-излишно прекаляване с натурализъм и ефекти, напълно самоцелно. Мисля си, че с малко промени би могло да се получи много по-свързана и интересна приключенска история.
Гледах и един друг, много по-стар филм, по препоръка на Ханс (както винаги, на място) - "Последната долина". Хареса ми, виж това бе сравнително добре разказана история с няколко интересни реплики, напълно в духа на една отдавна (за мен, за съжаление) изчезнала филмова естетика.
Comment
-
Гледах туй чудо:
е, чудо е силно казано. Филм е, типично съветски в много отношения и типично добър в другите. С един час е повече от необходимото, както и с малко символизъм, но иначе става. Деведесет и девет процената от хората няма да изгубят, ако го пропуснат, ама друго заслужаващо си споменаване не съм гледал.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Ханс написаГледах туй чудо:
е, чудо е силно казано. Филм е, типично съветски в много отношения и типично добър в другите. С един час е повече от необходимото, както и с малко символизъм, но иначе става. Деведесет и девет процената от хората няма да изгубят, ако го пропуснат, ама друго заслужаващо си споменаване не съм гледал.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Евгени Шварц рулира
Иначе аз изгледах появилия се в Замундата сериал "Диверсант 1 и 2" - аз от втора световна не разбирам, но филма е приятен и интересен (сигурно ако не се вглеждаш в подробностите като коя точно пушка използва диверсанта и защо използва нея след като тя вече не е била на въоръжение през 1943 година или пък се е появила едва през `45)Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
М`да, "Покаяние" го гледах навремето, но вече малко ми се губи - отдавна бе. Много отдавна, дори. Определено историята би могла да се разкаже по-малко претенциозно и значително по-кратко, без да загуби друго, освен вероятно възторзите на някои кино-критици.
Шварц - разбира се. Но като текст "Дракон" е значително по-добре от филма. Може би като изключим края - във филма се бе получил доста по-добре.
Comment
-
Не знам дали сте го гледали http://zamunda.net/details.php?id=101315 Pljacka Treceg rajha , но трябва да се видиТова което не ни убива ни прави по-силни !
:bulgaria:
Comment
Comment