Dinain написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Да, този е документален. А отностно персонажите в "Те се сражаваха..." те са точно такива, каквито и в новелата на Шолохов и не виждам какво странно или неразбираемо има при тях /ако не се гледа с предубеждение, разбира се/. Монолог има един и то свързан пак с разказа, никой не обяснява какво се случва. Нито пък целия филм е пуцаница. В "Звезда" вече, персонажите са клонинги на добре познатите ни от всеки "боен" филм. Това, дали в ролята играе Том Хенкс или кой-да-е при слаб сценарии няма никакво значение.
Все таки два филма са оставили дълбока диря в съзнанието ми - "Ловецът на елени" и "Апокалипсис", но нито един от двата не мога да го причисля към "военните".Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
А, значи съм се сбъркал. Едноименният съветски филм беше от 4 части по 1 час (мисля). Гледах го наскоро и писах за него. 5-10 минутна сценка, после карта и показалка, дикторски глас, пак сценка и т.н. Игралните сцени всъщност бяха илюстрации към картата с мърдащите се стрелкички. Това не е кино за мен, може да е "образователен" филм, но не е кино (не мога да избегна кавичките )."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Todor Pavlov написаА някой да е гледал "Афганистански провал" с Микеле Плачидо / няма да се смеете , ей / ? Руско -италянска продукция , доста смислено направена , според мен .Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написа..., а Микеле Плачидо плачеше в стойка "ала-Чарли Шийн" от "Взвод". ....
Не беше ли Уилям Дефо ... май и твоите спомени са поизбледнели...Освен този филм и "Звярът" не съм видял нищо за тази война , което да става за гледане. С удоволствие чакам опровергаване .
ПП
Значи си го запомнил...
Comment
-
Знаех си, че не трябва да гледам "Предводителят" (Pathfinder), но просто тематиката беше толкова обещаваща, че не вярвах (или поне не ми се щеше) и тоя път янките да я осерат отвсякъде. Накрая се прежалих и бях тотално разочарован въпреки, че нямах особени очаквания.
Викингите - некви бронирани мутанти по 3 метра с рога и шипове, кадрите размазани така че нищо конкретно не си личи, супер куци бойни сцени, за сценария и режисурата да не говорим.
И най-автентичното във филма - викингите говорят на викингски, а индианците - на английски :kill_myse
Затова пък си оправих настроението с U-571, точно такъв филм ми се гледаше, страхотен е. Ясно е че не е станало баш така и пак има спекулации с историческите реалности, но въпреки това много ми хареса.
Ако можете да ми препоръчате подобни филми, дори и да не са точно с подводници ще съм благодарен.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Warlord написаЗнаех си, че не трябва да гледам "Предводителят" (Pathfinder), но просто тематиката беше толкова обещаваща, че не вярвах (или поне не ми се щеше) и тоя път янките да я осерат отвсякъде. Накрая се прежалих и бях тотално разочарован въпреки, че нямах особени очаквания.
Викингите - некви бронирани мутанти по 3 метра с рога и шипове, кадрите размазани така че нищо конкретно не си личи, супер куци бойни сцени, за сценария и режисурата да не говорим.
И най-автентичното във филма - викингите говорят на викингски, а индианците - на английски :kill_myseМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ти точно U-571 ли намери да се похвалиш?Какъв е тоя разрушител /немски/ дето го потопяваха накрая с американски 127мм оръдия?Та и отгоре на всичкото си личеше, че е нескопосано направен и не изобразява нито един от немските разрушители - Маас, Нарвик или миноносците?А пък и янките беха едни герои, едни самоотвержени, дето по това време - 1942г. едва ли може да се намери и един опитен американски подводничар. А въпрсната подводница с малко уточнение У-570 е пленена от английски разрушителП.В.
Comment
-
Ами да си призная досега не бях гледал друг подобен, затова ви помолих да ми препоръчате.
Накрая разрушителя го потопиха с торпедо от немската подводница във филма. Да не забравяме и че е американски филма, това нямаше как да отсъства просто. Иначе и кодировката на "Енигмата" дето беше основната цел на филма не е много ясно дали наистина са я разкодирали, чрез пленени машини в подобни акции или просто са им я продали накрая. Също е мъгляво положението и с пленените и потопени немски подводници от американците, доколкото знам в разсекретените 60 години по-късно архиви липсват данни.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
Comment