"Героите на Кели"? Вие майтап ли си правите? Престрелката в ОК Корал, само че с немски фриц, хаха. Като комедия става. Но Истууд във ВСВ ми харесва много повече в "Where Eagles Dare" http://imdb.com/title/tt0065207/
Който е гледал филма и е виждал играта Commandos, няма как да не забележи приликите
ПП
След като го гледаш ще ме разбереш по-добре, надявам се. Не искам да ти развалям удоволствието от филма, затова ще вметна само това: Докато повечето "антивоенни" филми (които съм гледал) все пак избутват на преден план някакъв(ви) герой(и), някаква система добър-пред-лицето-на-смъртта/лош-пред-лицето-на-смъртта, този не го прави. Той е антигероичен, просто разобличава цялата концепция на нещото, което хората наричат "героизъм", "смелост", "доблест" и т.н. Диалозите са много кратки, но "ярки". Няма дълги високопарни речи, няма поетични излияния. Въздействието е оставено главно в ръцете на сценариста и той се е справил отлично.
Който е гледал филма и е виждал играта Commandos, няма как да не забележи приликите
ПП
Голъм написа
Comment