Е, то уж никой не пише с тази цел
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ами не знам, на мен поне ми се струва, че се срещат и достатъчно постове именно с тази цел (или пък огледални на тази цел). Но това няма особена връзка с тази тема - всеки си пише мнението и мисля че това е. В крайна сметка е въпрос на изразяване на вкус и евентуално на обясняването му. Все доста индивидуални неща, когато ги погжледнеш от лична гледна точка (е, ако погледнеш от птичи поглед нещата стават други, но това пак не е за тук).
ПП Във всеки случай темата е посветена на "историческите филми" и критериите за оценката им са различни. За всекиго, както се вижда и от нашите мнения.
Comment
-
The Last Bullet
Set during WWII, an Australian and Japanese soldier play a deadly game of Cat and mouse in a South Pacific Jungle
[QUOTE=gollum]Е, ако се сещах как се казва, щях веднага да напиша името . Гледал съм го отнякъде и понеже ми сатна интересно тогава (беше преди няколко месеца по една от кабелните телевизии) потърсих в програмата името му и го намерих, но паметта ми услужливо го е изхвърлила.
Гледал съм "Ничия земя", обсъжданият от нас филм никак не прилича на него (той се развиваше и завърши различно, мисля че и обсъжданите мотиви бяха по-различни).
И може да се каже, че до края на едната линие на действие във филма двамата се опитваха да се убият един друг. И в последната сцена общо взето щяха да го направят, но в крайна сметка и двамата бяха поставени пред избор - дали да убият противника си или да спасят живота на момичето. Австралиецът реши, че може да направи и двете - първо да стреля за да предупреди момичето, а след това да убие японеца, но или му засече винтовката или му свършиха патроните, но не успя да предупреди момичето, а същевременно издаде позицията си на японеца (който се движеше през едно поле и мислеше, че се е измъкнал). Японецът (той май все пак беше снайперист или нещо от сорта - имаше някакви спомени как в деството му е бил ловец и т.н.) имаше само един патрон и искаше да застреля австралиеца, но действието на австралиеца, чрез което се издаде, насочи вниманието на японеца към въпросното момиче и той бе изправен пред същата дилема - дали да убие австралиеца или да спаси момичето. Но без варианта да свърши и двете (защото нямаше как да знае, че австралиеца няма повече патрони). И в крайна сметка спаси момичето и се опита да се самоубие с щика си.Историята не обединява хората. Историята никого с нищо не задължава. Но без нея всичко се лишава от основи.
Comment
-
Снощи даваха "Американски психар".
)))
ПП Поправка. "Американски прелести" е другото изключение. "Американски пай" също не е пълен боклук, първия."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Чел съм "Правилата на привличането" от Елис, защото се намира навсякъде. Американски психар е една от най-неоткриваемите книги на български. Имам повечето от книгите на Елис на английски на компа благодарение на едно хубаво местенце в нета. Мога да ги пусна тук като прикачен файл. Може някой да тръгне да ги чете. Макар, че не трябва. Елис е доста по-лийт от БС и не трябва да го споменаваме много. Написах "Снощи даваха "Американски психар"." само за да видя колко души ще реагират.
Comment
-
Научаваме, че Зак Шнайдер е започнал снимките на нещо грандиозно като изпълнение и интересно като тематика. Филмът се казва "300" и е посветен, според първият спот на "Първата самоубийствена мисия в историята на човечеството" ?! Мда-а-а, става дума за битката при Термопилите. Предвижда се яко бой, и, ако е права Катето Евро, и още нещо...
инфо:
Based on Frank Miller’s latest graphic novel, Xerxes, and told in the breathtaking visual style of the blockbuster 300, this new c
или
а кво общо има Франк Милър: имал 5 комикса по темата
Премиера за оттатък Голямата бара: 28 март 2007
Comment
-
хм, Dawn of the dead, и други хоръри, търсел да пренесе на лента светлосенките на Милър, чета сега нещо...
Иначе и друго интересно, фанцузите пускат филм за Алжирската война: L'ennemi intime - ако нещо не бъркам с идиомите - "Близък враг" или "Личен враг"... та ето и за него, той е на Флорант Емилио Сири, сега се снима в Мароко, за клането в Сетиф, 1959, и съдбата на лейтанант идеалист в Кабилия, явно страната на Кабилите
Comment
Comment