Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
aiwara написа Виж мнениеПреди няколко дни гледах Der Hauptmann (2017). Очаквах да ми хареса, но определено надмина и очакванията ми. Гледайте го, няма да сгрешите (има го в пиратския залив с английски субтитри).
Si vis pacem, Рarabellum
Comment
-
Jojo Rabbit (2019)
Някой гледал ли е този брилянтен филм? Аз най-накрая го намерих и загледах. Великолепен.
Оценката в ИМДБ към момента е също висока: 8.0.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ааа, той не бил излязъл, не знаех. Значи в такъв случай и аз мисля да го гледам на кино.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Уникално добро филмче беше Jojo The Rabbit. Някой да изрази мнение за 1917?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Загледах някакъв чисто нов сериал "Ромул". Има го на филмисуб.цом. Сюжетът е доста мътен, нищо кой днае какво не мога да кажа за трите серии дето изгледах досега (с деца не остава време), но има две предимства - прилични декори и костюми, най малкото Алба Лонга си прилича на африканско село от колиби, а главните герои не ходят с тоги. И още нещо - езикът. Латински!
---------------------------------------------------------------------------
Между другото има един филм "Първият крал" (има го пак там), който е пак за Ромул и Рем, пак може да се каже същото за костюмите и колибестата архитектура и е пак на латински! Но педала в пода! - АРХАИЧЕН!!!!! латински!
Comment
-
Е, те и във "Варварите" римляните говорят на латински (макар да не могат да се кажат много други хубави неща).
Така само гледайки плаката за втория филм - този мърляв скитник, загърнат в животинска кожа, по-скоро предполага филм за обстановката преди 10-20 хиляди години. А пък в ръката - приличен меч - при това облекло, бих очаквал някое копие с кремъчен връх или бухалка.
Comment
Comment