Unsere Mutter, unsere Vater / Нашите майки, нашите бащи (2013). Германски мини-сериал от 3 части. Много добър поне според мен. Рядкост са филмите, в които войната е представена от гледната точка на обикновенния войник на вермахта. Има го в замундите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
заря91 написа Виж мнениеUnsere Mutter, unsere Vater / Нашите майки, нашите бащи (2013). Германски мини-сериал от 3 части. Много добър поне според мен. Рядкост са филмите, в които войната е представена от гледната точка на обикновенния войник на вермахта. Има го в замундите.
Comment
-
Днес гледах това филмче с Майкъл Кейн: The Wilby Conspiracy (1975)
Не е точно историческо, макар че може да мине за такова. Освен, че филмът е хубав, имаше много силни реплики.
"Jim Keogh: The police sure are busy tonight.
Shack Twala: In a police state, the police are always busy."
Само този го имаше в IMDB, а другите не мога да ги кажа дословно. Но - наистина хубав филм, препоръчвам го.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Още малко цитати от филма:
"- Shouldn't you shoot the witnesses as well?
- What?
- Twenty years out of the trees and they're to be witnesses?
- Oh, I don't think so."
"- Nice flying, Blane.
- I do nice work, remember?
- You told me so yourself yesterday afternoon.
- Bastard.
- Has she called you Blane yet... ...in bed?
- No.
- But she has called me Harry once or twice. Louis, she called me that. Oh, and she called me Bruce too. These friends of yours, Van Niekirk?
- Don't expect me to wish you luck.
- I don't need it. I've got Rina."
"- We're across the border.
- They wouldn't shoot in foreign airspace.
- Why not?
- Christ, are you both naive."
"- That is your man in Johannesburg?
- Yes.
- You mean you put my life in the hands of...?
- Our lives. You have nothing to worry about.
- He's deeply committed politically.
- A politically committed Indian dentist?
- Is he in your revolution too?
- Yes, and we have all colors, even yours."Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
http://www.zamunda.net/details.php?id=358866 Въпреки внушенията и откровените заклеймявания по времето на соца , Армия Крайова будеха симпатиите ми .
Comment
-
Richard: The Lionheart / Ричард Лъвското сърце (2013)
Англия и Франция са на ръба на война. Остарелия Крал Хенри II е готов да повери Англия на един от своите синове и сам да поведе войната срещу Франция. Но нито един от синовете му не е готов. Ричард показва най-големи заложби, но той изглежда по-заинтересуван от пиенето отколко да управлява кралството. Кралят решава да тества верността, честта и уменията на Ричард, отнемайки му всичко, оръжия, титли и пращайки го в тайна крепост известна просто като Мъчението на Рицарите. Адски затвор, където не само враждебно настроените затворници са единствената заплаха.
линк
Силно съм разочарован. Жалка, ниско-бюджетна картинка. ;( Няма и повей от Кръстоносните походи и историята за Ричард Лъвското Сърце. ;((( Заболя ме, и дори не го догледах...Бойните сцени са снимани все едно в театъра, а актьорите във филма са общо 5-ма.За Бога, не правете грешката да гледате този филм. Само ще загубите един час и ще останете с усещане за пошла садо-мазо помияLast edited by Henry Sinclair; 13-07-2013, 19:33.Войната е лека за зрителите...
Comment
-
Аз се отказах още в средата на първия сезон.Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
Comment